Arra jutottam...

köz+gondolkodás

A lovas szobor keletre mutat, de a tömeg nyugatra néz

2021. április 30. 23:41 - csonka balázs

Orbán hónapok óta az orosz és a kínai vakcinákat reklámozza, tukmálja, esetenként zsarolja az emberekre. Nem átall az egész társadalomra kiható népegészségügyi/gyógyszerészi szakmai döntéseket hozni egymaga. Az ellenzéket oltásellenesnek hazudja, csak mert föl mernek tenni két igen egyszerű kérdést: „tessék mondani, miért nincs még európai gyógyszerügynökségi engedély az orosz és a kínai vakcinára?” és „az oroszra legalább kértek ilyen engedélyt, de a kínaira ugyan miért nem kezdeményeztek egyáltalán semmiféle engedélyeztetési eljárást?”. Aki ilyet kérdez, oltásellenes, hazaáruló, satöbbi.

Ma Orbán bejelentette, hogy mindenki számára megnyitja a lehetőséget a Pfizer oltásra. A kegyúr. Az engedélyező.

Nosza, felkerekedett erre a nép, az istenadta nép, és olyan tömegben jelentkezett oltásra, hogy a rendszer rögtön nem is bírta tovább. (Jó kis rendszer.)

A rengeteg tragédia között vegyük észre azt, ami ma elementáris erővel mutatkozott meg: oly sok propaganda után a magyarok még mindig arra fordulnak, abban bíznak, ami nyugatról jön.

Mondhat akármit a mai Orbán, mégis a régi, 2007-es Orbánra van füle a tömegeknek: „lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik”.

Van remény, ne csüggedjetek!

(Igen, a cikk arról is szól, hogy Orbánnak igaza van. A réginek.)

p.JPG

 

komment
süti beállítások módosítása