Arra jutottam...

köz+gondolkodás

Orbán – korszakértékelő az idő tükrében

2016. február 26. 09:33 - csonka balázs

Mit írnak majd az Orbánról a történelemkönyvek?

Negyvennyolc-negyvenkilencben és a kiegyezés óta eltelt időben Magyarország számos miniszterelnököt (kormányfőt) fogyasztott el. (Bár a megfogalmazás nem túl pontos: néha az aktuális kormányfő fogyasztotta el Magyarországot.)

Mind férfiak voltak. A hivatali idejük egyenként átlagosan 931 nap volt. A legrövidebb ideig Hadik János töltötte be a hivatalt (mindössze 17 órán keresztül), a leghosszabb ideig pedig Tisza Kálmán (ő ráadásul egyhuzamban – 5258 napon keresztül).

Orbán nem titkolt (és elismerésre méltó) célja az, hogy bekerüljön a történelemkönyvekbe. Kétségtelenül különlegesen kiemelkedő képességekkel rendelkezik: 16 éven keresztül ellenzéki politikusként is talpon tudott maradni – és többször is képes volt elérni, hogy a jogi lehetőségeket maradéktalanul maga javára használva kétharmados többséget szerezzen, azaz gyakorlatilag ellensúlyok nélküli zavartalan kormányzást valósítson meg.

Olyan történelmi esélyt szerzett-kapott, amilyet a történelem során csak nagyon kevesek.

A magát jelenleg a nemzeti konzervatívok közé soroló, de 8 éven keresztül a Liberális Internacionálé alelnökeként tevékenykedett Orbán eddig 3523 napon át lehetett Magyarország miniszterelnöke. Ez több mint három és félszer annyi, mint az átlagos idő a magyar történelemben. Több mint kétszer annyi, mint sokszor támadott, és súlyosan felelőssé tett Gyurcsány Ferenc hivatali ideje. Csak a fent említett Tisza Kálmán (5258 napig), Lázár György (4424) és Bethlen István (3784) voltak csupán hosszabb ideig regnáló kormányfők. (Akik közül ráadásul a Lázárt nem is tekinthetjük a valódi hatalomgyakorlónak, inkább az adminisztráció csúcsvezetőjének.)

Ha Orbán 2016. november 16-ig kitart, még Bethlent is megelőzi majd.

Ezzel a teljesítményével Orbán hosszabb ideig irányítja az országot, mint Roosevelten kívül az összes amerikai elnök a sajátját.

A történelemben több időt kapott (szerzett magának), mint amennyi például a Nobel-békedíjas Churchillnek, szintén Nobel-békedíjas Willy Brandtnak, Helmut Schmidtnek, Robert Schumannak, de Leninnek, Jelcinnek vagy Gorbacsovnak jutott.

Nagyságrendileg ennyi ideig irányította országát de Gaulle, Merkel, de a régiek közül Napoleon, Caesar vagy Nagy Sándor.

A kormányon töltött idő hosszabb, mint Petőfi Sándor vagy a Beatles teljes működési ideje. (Orbán nagyságrendileg annyi időt töltött a Parlamentben, mint Petőfi Sándor teljes élete.)

Mi kerül bele hát a történelemkönyvekbe? Történelemformáló karizma? Vagy egy iPad-en létrehozott, toldozott-foldozott alaptörvény? A Nemzeti Együttműködésnek nevezett, de a döntéshozatalból mindenkit kizáró rendszer felépítése? A mutyik? A talpnyaló gigerlik? A fülkeforradalmiság? (A valódi forradalmár Petőfi vajon csóválja-e a fejét…?)

A politikától elfordulás? A félelem, a sunyulás, a lapítás? A „rosszabbul élünk, mint 4 éve”, az „elmúltnyolcév”, a „jobban teljesít” és a „reformok működnek”? A silány parlamenti hangnem? Durvaság és agresszió vagy temperamentumos, erős, büszke kiállás? Európaiság vagy éppen európaiatlanság?

Miközben a valódi történelemfordító lépések, pl. az európai pénzügyi és jogi integráció, a NATO-csatlakozás, az EU-csatlakozás nem köthető a nevéhez (egészen pontosan nem elsődleges az ő miniszterelnöki nevéhez köthetők). Nemzetünk egy dologban jutott konszenzusra: gyűlöljük a politikusainkat és a politikát.

A történelem megadta az időt és az erőt is arra, hogy Orbán nagyot alkosson. Orbán tehetsége arra elegendő volt, hogy megragadja a lehetőséget, és olyan hatalmat szerzett, ami erőben és időben a párját ritkítja.

Ennyi idő alatt a magyaroknak óriásit kellett volna lépniük a történelemkönyv egyik lapjáról a másikra. Fogynak a kifogások és az idő.

♦   ♦   ♦

[Megjegyzések:

  • Az eddig 19.267 napot élt Orbán egész életéből 18,3 %-ában töltötte be a hivatalt. Ez is szinte példa nélküli rendkívüli teljesítmény, ennél sokkal hétköznapibb és egyszerűbb szakmákban is.
  • Gerevich Aladár csaknem háromszor ilyen hosszan tudott olimpiai aranyérmes maradni.
  • A miniszterelnöki idők számításánál – összehasonlító vizsgálatokat követően – a wikipédia adatait vettem alapul.
  • Az átlagszámítás a jelen esetben számtani átlagot (aritmetikai középértéket) jelent.
  • A miniszterelnökök közé számítottam a II. világháború utáni korszak kormányfőit (minisztertanácsi elnökeit) is, bár a valódi hatalomból nem a mai értelemben részesültek.
  • Az ellenforradalmi kormányokat nem számoltam.
  • Szálasit nem voltam hajlandó miniszterelnöknek számítani.
  • A számítások 2016. február 29-i eszmei időpontra vonatkoznak. (Bár a szökőnap nem február 29-én, hanem 24-én van.)
  • További érdekesség lehet illiberalizmusilag, hogy Orbán egyik példaképe, Széll Kálmán szabadelvű párttag volt.
  • satöbbi.]

gomba_1_1.JPG

144 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arrajutottam.blog.hu/api/trackback/id/tr658420958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2016.02.27. 05:07:52

@Afrika steht an der Elbe: Persze-persze. A két kleptokrata jóbarát. Hát hogyne. Egyébként Habonyék zsebbe fizetnek vagy beszámlázol?

Punxsutawney Mormota 2016.02.27. 05:15:43

@nemecsekerno_007
:" Nem kellett volna már régen fizetőssé tenni az oktatást, eü-t? Vagy részben fizetőssé?"

Most mit kamuzol, lobotómiád volt 2008 óta? Amikor is a Nagyvezíred parancsára 5 milliárdért rendeztetek egy népszavazást a 300 forintos vizitdíjról?

Punxsutawney Mormota 2016.02.27. 05:21:12

@karandash: Jól va, hazudozz csak. Ez gondolom megvédi a májadat a kisüsti túlzott fogyasztása ellen. Egyébként milyen az élet a párhuzamos univerzumban? Orbánt a Világmindenség uralkoójává választották?

Habony úr gyenge képességű tanítványa! Mond neked valamit az a szó, hogy költségvetés? A 2018-as határidő már akkor ki volt tűzve, amikor Szíria még kedvel turisztikai célpont volt. Csak ugye, az olyan Homo habiisek, mint Te, naponta megkapjátok a pártközpontból, hogy miről mit kell írn és az igazság kurvára nem érdekel benneteket.
Ha Te, és a hozzád hasonló előemberek ilyen ellenérzéssel viseltettek az EU iránt, akkor fogd két marékra a seggedet, és húzz el a családoddal együtt Albániába!

kasu 2016.02.27. 06:13:09

Ráfér a magyar népre, a történelmünkre végre egy államférfi. Vezető! Micsoda teljesítményre lehetne képes, ha nem a mocsokból kell kirángatni a szocializmus súlytotta országot, ha az emberek agyában egészséges hazafiság, szorgalom és gondolkodás lenne, amiről ez a generáció nem tehet, hiszen átmosták az agyunkat a XX. században. Be kellene látni nem megy a változás, ha nem épít támogatói középosztályszerű réteget, ha nem lesz kemény az itthoni nyáladzás ellen, ha nem megy szembe az eu bürokratáival -ami önmagában egy kudarc, hogy az európai álom ezeknek az uralmát nyögi - és ha ő magának nincsenek álmai! Legyen nagy a magyar, tiszteletre méltó nemzet, a külső jegyeiben is, l. ünnepek, l. kiállás, ha kell szembemenés, egyáltalán legyen nemzet a sorosok mindent összemosó, kozmopolita, csak nekik pénzcsináló világában. Legyen álma városrészekről, olimpiáról, családról! Végre valaki, aki nem piti csaló. A hatalom erővel jár, lesznek gazdagok, lesz háttér és támogatók, lesznek tisztes és tisztességtelen gyarapodások, de hogyan lehetne másképp? Eddig a posztszoc osztoszkodás vezetett, muszáj kivenni a gazdasági hatalmat a kezükből, a lehetőségeket át kellett csoportosítani. Ebben is pazar, mint vezető, de nem is volt nem volt más választása.
Sokat járok ki hazánkban. Sok a nyomor. Sok a gyarapodás és sokfelé kiegyensúlyozott emberi élet van, termelnek, dolgoznak, gyarapodnak, újabb és újabb ötleteik vannak az embereknek, azt remélem boldogabb életet lehet élni. Talán sok év múlva jobban fog látszani, hogy ez a korszak mennyire nagy előre lépés volt. Ma a napi panaszok és a tényleg létező rossz dolgok jobban fájnak, mint a nagy léptékű haladás, ami igazán később lesz világos, akkor Orbán neve a szoc. zsákutca utáni fejlődő Magyo.ra fog emlékeztetni.

2016.02.27. 06:13:18

@Punxsutawney Mormota: "Ha Te, és a hozzád hasonló előemberek ilyen ellenérzéssel viseltettek az EU iránt, akkor fogd két marékra a seggedet, és húzz el a családoddal együtt Albániába!"

Köszönöm kedves szavaidat, nem szándékozom Albániába költözni, de nem is nézem le őket, ellentétben a koszovói albánokkal az albániai albán békésebb nép.

Az EU csatlakozás a legjobb dolog, ami hosszú ideje történt a magyar néppel. Azonban amit az EU vezetésére fel nem hatalmazott Merkel és birodalmi skeppje ki akar erőszakolni az nem EU-s döntés, hanem a német ipari és pénzügyi tőke meg a vele öszzefonódott német politika akarata. A török, marokkói, szír, afgán, bangladesi mohamedán nem EU-s polgár, semmi joga nincs ezeket a német erőszakszervezeteknek átnyomni a keleti gyarmatokra. Mert pont így gondolkoznak a németek. Ezeknek a mohamedánoknak nincs jogalapjuk az EU-ban tartózdkodni. Minden állam maga dönt, hogy kit tesz állampolgárává, Merkel adjon ennek az illegális csőcseléknek német állampolgárságot és akkor szabadon mozoghatnak az EU-ban. Ja, akkor tuti nem Magyarország felé indulnának el... De ha csak uniós polgársággal nem rendelkező illegálisokat akar áttolni a német birodalom a keleti tartományokba, az nem fog menni. Nem maradnak majd Keleten, ezek a mohamedánok egy napon belül megint Berlinben meg Münchenben lesznek. Merkel őrült és gonosz. Hitler méltó utóda, Orbán kapzsi és korrupt, de néha pislákol benne a józan ész. Merkel meghívta a harmadik világ söpredékét a terített asztalához, de most ki akarja őket dobni oda, ahol senki se akarja őket látni, de maguk az illegális mohamedán hordák se akarnak Lemgyelországban, Magyarországon, Romániában élni. Koncentrációs lágerekbe kellene zárni őket Kelet-Európában, hogy ott tartsák őket? Ez a németek terve? Mert ha szabadon mászkálnak Kelet-Európában, akkor tudod mi lesz? Felkerekednek és gyerekeket maguk előtt pajzsként tartva megindulnak megint nyugat felé az utak, vasutak blokkolásával. Ez lesz. Nem lehet a német birodalmi érdekek játékszerévé tenni több milliónyi mohamedánt. A mohamedánok oda vágynak, ahova Merkel meghívta őket. Ja, hogy be se kellett volna hívni őket!?

Hitler legalább a birodalma végvonaglásának óráiban levonta a konzekvenciákat és főbe lőtte a magát. Merkelnek is ideje csomózni a kötelet. Az EU egy szuper dolog, az európai egység nagyszerű, de most túszul ejtette az egységes európai gondolatot egy brutálisan európaellenes klikk, a ballibek. Ők az európai lakosság lecserélésében gondolkodnak. Sehol máshol a világon ilyen gonosz politikai vezetés nincs ma, ami a saját lakosságát akarja lecserélni egy idegen kultúrájú népességre.

Punxsutawney Mormota 2016.02.27. 06:34:11

@karandash: Mert ugye az sokkal jobb, hogy teljesen ismeretlen hátterű kínai, vietnámi, kambodzsai stb emberektől kölcsönkérük 250,000 eurot 5 évre, és ezért cserébe letelepedési engedélyt adunk nekik?
Szintén sokkal jobb, hogy a szinte szándékosan nyitva hagyott kskapuk segítségévél 5,000 euro ellenében midenféle jötment ukránok, üzbégek fehéroroszok, szerbek mondhatták magukat magyarnak, és kaptak EU-s útleveveleket, majd persze pont úgy, mint az afgánok és a társaik rohannak Nyugat-Eurpóba szart lapáolni.

Hidvégi Mihály 2016.02.27. 07:15:34

Orbán egy zseni. Egy negatív zseni.

2016.02.27. 07:16:18

@Punxsutawney Mormota: a letelepedési kötvényes biznisz mindenütt működik a világon, én dúsgazdag ázsiaiakat ismerek, akik Kanadában élnek így. Befektettek, kaptak permanent residence-t. Nem ők azok, akik késelnek, akarják átformálni az országot. Igen ez a durva valóság: kevés, magasan képzett, leellenőrzött, sokat fizető befektető jó, sok csóró, vallási tébolyult, aggresszív, eltartásra szoruló, öreg, ellenőrizhetetlen, követelőző, erőszakoló, útlevelét széttépő iskolázatlan ember nem jó.

A könnyített magyar állampolgárságos csalással útlevelet kapó szerb, ukrán beáramlás egy bűncselekmény, természetesen ez nem jó.

Hozzátehetnéd, hogy Magyarországon tanul pár ezer külföldi orvostanhallgató (koreai, norvég, izlandi, német, izraeli, iráni), mérnökhallgató stb. Ezek sok pénzt fizetnek és ez természetesen egy kedvező trend.

A németek egy önző üzleti döntést hoztak: nekik (a német ipari óriásoknak) kellett munkaerő, behívtak egymillió mohamedánt. Gondolták majd kiválogatják a javát, a többi meg hazamegy. Nem bizonyult annyira jó döntésnek, de ezt Európában csak ők akarták, nekik hajtott volna hasznot, ha sikeres a műveket, akkor a károkat miért akarják szétteríteni keleten? A magyar, román, lengyel pont nem étdekelt abban, hogy a kétkezi segéd és szakmunkákra behozzanak uniós polgársággal nem rendelkező milliókat, akiknek mint kiderült esélyük sincs a német high-tech iparban elhelyezkedni, mert egy afgán tanyán ópiumot termeltek eddig, nem annyira megy nekik a mobil app fejlesztés, ipari rendszerek programozása. Eltartottak lesznek, akikre a keletiek adóját is költenék. Mintha Európában nem lenne megoldandó probléma: francia, olasz, spanyol, görög munkanélküliség, mohamedán gettók a belgáknál, franciáknál, spanyoloknál, briteknél...

Rhonin 2016.02.27. 07:18:15

Orbánra úgy emlékezik meg majd a történelem, mint a tehetséges tehetségtelenre, mint a győztes vesztesre, akinek volt tehetsége és ereje a több, mint 1000 éves magyar történelem egyik legnagyobb lehetőségét megragadni, de ehhez képest csak keveseknek volt ereje és tehetsége akkora kárt okozni, mint ami maradni fog utána. Regnálása magyar holokausztként marad fenn a történelemkönyvekben, hiszen a korábbiakkal össze nem vethető mértékű kivándorlás és ennek nyomán az összetört családok fájdalmasan nagy száma, a felépített egzisztenciák iparági szintű szétverése, az oktatás, az egészségügy totális lezüllesztése és végső soron magyar közgondolkodás és közerkölcs elaljasítása olyan nemzetrontáshoz vezet, olyan mértékben veti vissza a nemzetet a fejlődés útján és a nemzetközi verseny terén, ami csak egy népirtás hatásaival vethető csak össze. Itt tartunk most. Sajnos a jövő mindehhez hozhatja még Magyarország és akár Európa újabb háborús konfliktusba terelését Putyin árnyékában, ami az előzőeken kívül még kimerítené a haza és úgy általában a nyugat-európai értékek árulását is. Akárhogy is, ő sem lesz, mi sem leszünk büszkék arra, amit egyszer a történelemkönyvek írni fognak erről az időszakról.

2016.02.27. 07:18:18

@Hidvégi Mihály: politikusként kiemelkedő. Amennyiben a politika a hatalom megragadásának és megtartásának művészete. Államférfiként nem jó, de a legkisebb rossz a felhozatalból.

ob.szerver 2016.02.27. 07:21:44

Orbán már biztosította a helyét a magyar történelemben. Mint az elmúlt 1000 év egyik legaljasabb, legkorruptabb és legkártékonyabb vezetője.

Orbán un. sikerességét két dimenzióból érdemes vizsgálni: a.) hol és b.) miben.

a.) Orbán nem sok helyen lehetne sikeres, a kevés kivétel egyike a magyar ugar, ahol "A dudva, a muhar, a gaz lehúz, altat, befed..." Egy hozzá hasonló amorális, demagóg és korrupt gazember Nyugat-Európában semmiféle választott tisztség esetében nem kerülhetne szóba, a társadalom egészséges ítélőképessége kivetné magából, és ha egyáltalán közéleti szereplő maradhatna, azt csak egy marginális szervezettnek a partvonalon kívülről bekiabáló vezetőjeként tehetné meg. Orbánnak még a szomszédos országokban sem teremne sok babér. Jellemző, hogy mélymagyarok által lenézett szlovákok milyen gyorsan megszabadultak az Orbán-klón Meciartól, ami megteremtette számukra annak a felemelkedésnek a lehetőségét, amellyel ma már gazdaságilag messze megelőznek bennünket. Az Orbán-szerű sötét gazemberekért Oroszországig, Azerbajdzsánig vagy Kazahsztánig kellene mennünk, nem véletlenül ezen országok lettek a legjobb barátaink és példaképeink, és akiknek a sorsában osztozunk: autokrácia, törvénytelenség, leválthatatlanság, gazdasági monokultúra, korrupció, leszakadás.

b.) egy ország vezetőjének sikerességét az ország eredményességén mérhetjük le. Magyarország semmiben nem sikeres. Amire a propaganda a gazdaságban hivatkozni szokott, azok az a EU támogatás eredménye, manipulált vagy hamisított adatok, a múlt vagy a jövő felélése, vagy olyan eredmények, amelyeknek az elérése a hozamnál nagyobb károkozással járt. A rezsim egyetlen valódi eredményt nem tud felmutatni. Az ország minden mutató szerin csúszik lefelé, a növekedés alapjait a rezsim felszámolta. Az EU új költségvetési ciklusában, amikor a támogatások összege jelentősen le fog csökkenni, megszűnik a növekedés egyetlen hajtóereje és az unortodox gazdaságpolitika következményei majd vegytisztán fognak látszani. A gazdaságon kívül az összes társadalmi alrendszer romokban hever. Az oktatás és egészségügy helyzete mindenki előtt ismert, de máshol sem jobb a helyzet. Dilettáns, korrupt, kontraszelektált, amorális emberek minden vezető pozícióban, akik tűzzel-vassal irtják a szakértelmet és akik egyetlen érdeme a párthoz való húség.

Egy tönkretett, leszakadt, korrupt, élhetetlen ország, ahonnan menekül aki teheti és ahol a maffiahatalom a a legsötétebb alvilággal szövetkezve kormányoz. Európa szégyene. Ez lesz Orbán "legacy"-ja a történelemkönyvekben.

Hidvégi Mihály 2016.02.27. 07:22:00

@karandash: Elég nem túl okosan beszélsz, jóember. Európát nem ejtette senki és semmi fogságba, főleg nem a ballibek. Ostoba szócséplés ez barátom, attól az embertől ered, aki oly sokáig volt az európai liberálisok alelnöke, mint fentebb olvastad.

Európával semmi baj, köszöni jól érzi magát, köszöni, ő keresztény, ezért fogad be szerencsétlen embereket, akik a te példaképednek (Orbán) nagy barátja (Putyin) közreműködése miatt kénytelenek menteni a bőrüket.

Szóval barátom láss is ne csak nézz!

Hidvégi Mihály 2016.02.27. 07:23:16

Orbán egy ZSENI! Egy NEGATÍV ZSENI!

2016.02.27. 07:46:51

@Rhonin: " Regnálása magyar holokausztként marad fenn a történelemkönyvekben, hiszen a korábbiakkal össze nem vethető mértékű kivándorlás és ennek nyomán az összetört családok fájdalmasan nagy száma"

Ehhez képest a családok adókedvezménye, a devizahitelek kiváltása (amikkel én elvi alapon nem értek egyet egyébként, de a célt értem), pont a családok érdekében történtek.

A kivándorlást a kelet-európaiak közül egyedül a magyarok látják holokausztnak. Főleg az aktuális ellenzék. A Fidesz is ajvékolna, ha a ballibek lennének hatalmon és mennek a magyar külföldre dolgozni...
EU-s nyitott munkaerőpiac + 4-5-szörös nyugati bérek = kivándorlás. Ez természetes folyamat.

A nyugati multi meg ha magyarországi üzemet épít, akkor a nyugati bér harmadát fizeti a magyar melósnak. A magyar melós nyugaton a magyarországi bére négyszeresét keresi. Közben a magyarországi ballib sír, hogy a magyar melós megy nyugatra (ez ugye a holokauszt szerinted), a nyugati paraszt meg sír, hogy a nyugati cég kelet-európában nyit üzemet. Jó reggelt, ezért hozták létre az EU-t! Nem mohamedán illegális migránsok befogadására, segélyezésére, hanem a belső piac szabaddá tételére (tőke, vállalkozás, munkaerő, fizetések, áruk).

Bolgároktól, lengyelektől, románoktól, szlovákoktól sose hallottam, hogy a jobb keresettel kecsegtető nyugati állást elvállaló honfitársaikban holokauszt áldozatot láttak volna. Ez valami magyar betegség. Az is holokauszt áldozat szerinted, aki naponta ingázik Mosonmagyaróvár és Bécs közt? És az, aki Szolnokról jár be Budapestre dolgozni? Csak mert az előbbi átlép egy képzeletbeli országhatárt, már áldozat, még ha háromszor annyit is keres?

carlos z. 2016.02.27. 07:50:31

A történelem könyvekben közvetlenül a Viszkis rabló utáni fejezet nem véletlenül fog Orbánról, a pálinkás rablóról szólni. Mindkettő a bankokat fosztogatta, pályafutása alatt mindkettőt kétharmados szimpátia övezte és még aktív korukban mindkettőről sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb a börtönben fogja végezni..

mojszipupi 2016.02.27. 07:51:27

A rendszerváltás óta egy kormány nem mert a magántulajdon szentségét megsérteni. A fidesz maffia egy közönséges bűnszervezet, minen egyéb értékelés teljesen súlytalan

2016.02.27. 07:52:42

@Hidvégi Mihály: nem példaképem Orbán.
Én rajongok az egyesült Európáért, csak azt nem szeretem látni, ahogy Merkel és sleppje európai politikába ártja magát, népességáttelepítést tervez mindenféle felhatalmazás nélkül. Merkel Németország kancellárja, adhat német állampolgárságot egész Marokkónak meg Afganisztánnak, de nem telepíthet nem uniós polgárokat más uniós államok területére.

Uninstall 2016.02.27. 07:57:18

attól függ milyen távolról nézünk vissza: valszeg 50 év múlva 10 sor, 100 év múlva 1 sor, 500 év múlva egy bekezdés. Namostmár kb ennyi az amit ilyen "erőfeszítéssel" most letesz az asztalra...Nem több.

Rhonin 2016.02.27. 08:02:01

@karandash: Nem szívesen írom le, de az érveid hamis propaganda relativizálások, így nem érzem, hogy hogy érdemben válaszolnom kellene, mert ezek az érvek nem vitaképesek. Ha mégis kellene ott kezdeném, hogy a devizahitelezést éppen Orbánék vezették be, de mondom, ha innen kell indulnunk, akkor hagyjuk is... Inkább ideidézek egy jelenetet a Valkűr című filmből, ahol két náci egy falon lógó Adolf Hitler festmény előtt polémiázik a rezsim sorsáról valahogy úgy, mint ahogy most mi. Az egyikük aztán valahogy így zárja a diskurzust: "Ennek az egésznek az lesz a vége, hogy a képet egyszer leakasztják, a modellt pedig fel". És, hát igen, én csak annyit mondanék, hogy a történelem tanúsága szerint az olyan rendszerek, ami felé most fénysebességgel haladunk, többségében így végzik. Talán még nem késő önvizsgálatot és önkontrollt gyakorolni, ahelyett, hogy védjük a védhetetlent és ezzel olyasmit támogatunk, amire egyszer nem leszünk büszkék. Jaj, nagyon nem...

Hidvégi Mihály 2016.02.27. 08:06:22

@karandash: Ennek örülök, ha nem példaképed Orbán, nem akartalak bántani ezzel.
Merkel már inkább államférfi, nő létére. Nem gondolom, hogy örülne annak a sok menekültnek, aki Európa felé vette az irányt, vagy már itt is van, de a nagy ember attól ismerszik meg, hogy bajban sem hagyja el az embersége, bajban sem vetkőzik ki emberi mivoltából és igyekszik segítő kezet nyújtani a szerencsétleneknek. Európa nem lehetne nagy, ha hagyná EMBEREK tömegeit pusztulni, olyan emberek tömegeit, mint te vagy vagy én, vagy az összes, a háború által sújtott ember. Mi is ugyanúgy menekülnénk a biztos halál vagy a kilátástalannak tűnő, soha véget nem érő tábori élet elől Törökországból.

2016.02.27. 08:33:05

@Hidvégi Mihály: azoknak az illegálisoknak a 90%-a nem olyan helyről jön, ahol háború van. Algéria, Marokkó, Egyiptom, Törökország, Koszovó, India, Banglades, Irán, Pakisztán. A nemzetközi jog értelmében nincs lehetőségük mazsolázgatni, az első biztonságos országban kell menedéket kérniük. Olyan nincs, hogy én megunom a hasisszívást Marokkóban és esentúl csak Svédországban vagyok hajlandó menekültstátuszt kérni.
Európa attól nagy, hogy Európa. Hogy nem egy közel-keleti barbár kultúra uralkodik rajta.
A közel-keletiek ha levetnék a mohamedán ökörséget, emberként kezelnék egymást, akkor lenne ott előrelépés, de ők csak szaporodni tudnak meg ugyanazokat a mohamedán barbárságokat elkövetni egymás ellen újra és újra.

Más: Merkel pontot tehetne az ügy végére, ha minden mohamedánnak adna német állampolgárságot. Minden ország maga dönti el kit tesz polgárává. De unión kívüli polgárok nem mozoghatnak szabadon. Ha pedig az összes mohamedán megkspja a német állampolgárságot, akkor eldöntik, hogy akarnak-e a keleti uniós tagországokban élni. Német polgárként ehhez joguk lesz. Van egy olyan érzésem, hogy erőszakkal se lehet majd őket arra kényszeríteni, hogy Lengyelországba vagy Romániába netalán valami szerződés alapján Ukrajnába költözzenek. Leplombált marhavagonokban akarja Merkel Bundesführer keletre deportálni a nemkívánatos elemeket? Akkor hát hol a Willkommenskultur?

Háborús menekültek: az amerikai kormány mexikói drogháborújának évente több áldozata van, mint az afgán háborúnak a tetőpontján egy évben. Ennek ellenére a USA senkit nem ismer el menekültnek. Egy valódi háború folyik ott. Ahogy Közép-Amerikában is évtizedek óta. Drogháború, amerikai kiképzésű halálbrigádok (Salvador, Nicaragua, Honduras, Chile).

Más: európai országok jó részében 50%-os a fiatalok munkanélkülisége. Ez picit fontosabb megoldandó fekadat lenne, mint a fél harmadik világ befogadása.

L von Richthoven 2016.02.27. 08:35:47

@karandash: "A könnyített magyar állampolgárságos csalással útlevelet kapó szerb, ukrán beáramlás egy bűncselekmény, természetesen ez nem jó"
Az nem jó, hogy ezt egy rövid helytellenítéssel elintézed, mert ugye ez egy nagyon komoly probléma.... Nem az ukrán paraszt szerzett igy uniós útlevelet,hanem a maffia amihez mi nagy nemzeti nekiindulásból segítséget nyujtottunk, a hasznát pedig lefölözte a szintén maffia közhivatalnoki réteg .... Nem jó!
Nem ám, mert ha ezek az emberek máskülönben nem szarnák le Magyarországot, akkor még szavazásra is jogosultak és nem kétséges, hogy kire szavaznának...
Befektetői letelepedési engedéllyel pedig aztán végképp a krém érkezik, végülis azt a negyedmillió eurót is össze kellett valahogy szedni. Majd néhány év elmúltával, amikor ezek az emberek a magyar állampolgárságot is megkapják, (mert mind meg fogja kapni), akkor büszkék lehetünk a mi kis helyi kínai, vietnami és kazah bűnöző diaszpóránkra! A kifizetett jutalékok és kamatok révén még fizettünk is érte, hogy idejöjjenek, Rogán és haverjai pedig majd röhögnek a markukba valahol a Bahamákon, vagy Belorussziában.... Az a tény, hogy ezt másutt is csinálják, nem lehet sem magyarázat sem kifogás!
A felvilágosultság eszmei tétele, hogy az emberek egyenlőek nagyon szépen hangzik, de nem megvalósítható, ezt tudjuk. Azonban ha azokat akik életük kockáztatásával menekülni kényszerülnek mi csak iszonyatos hordáknak nevezzük és elzárkózunk, megtagadjuk az alapvető emberiességi normákat is, ezzel azt hiszem, hogy az eszme és a gyakorlat távolságát már nem tudjuk tovább fokozni....
Magyarországon van olyan szíriai menekült aki megtehette, hogy befektetői tartózkodási engedélyell érkezzen, Magyarországot választotta, szeretjük! Honfitársát, aki négyezer kilométert vándorolt, utazott, embercsempészt fizetett, mert neki csak erre telt, ezzel szemben nagyon utáljuk! Ugye milyen magyaros?
Majd amikor már nem lesz kérdés, hogy Orbán hány fejezetet kapjon a történelemkönyvekben mert el kell tűnjön az országából, pontosan ez fog lezajlani, valahol befogadják, talán Moszkvában vagy Minszkben, de semmi esetre sem kell neki zöldhatáron, sárban, illegálisan megérkeznie valahová. Sem neki, sem a szekértolóinak. Biztosan lesz olyan aki még sajnálni is fogja, de én nem leszek köztük...
Németországgal és Merkellel kapcsolatban pedig próbáld meg, hogy visszaidézed az időbeni sorrendet, hiszen nem volt még olyan régen... Hová érkeztek meg ezek az emberek előbb? Magyarországra vagy Németországba? Ha most Merkelt ócsárolod, akkor gondolj talán arra, hogy ki válogathatott volna először?
Ja persze, ahhoz kellett volna egypár ember aki szót tud velük érteni és nemcsak a nyelvpótlékát kapja meg minden hónapban, vagy kellett volna egy olyan befogadó állomás ahol legalább van elektromos áram és a nehézkes regisztrációt, (ha volt egyáltalán) nem kockás füzetbe írják.... Nagyon nevetséges, hogy most azért teszed felelőssé a németeket, hogy kihasználak egy lehetőséget amit mi nagyvonalúan, vagy inkább teljesen hülyén elszalasztottunk!
Németország ha nehezen is, de meg fogja oldani a jelenlegi helyzetet és néhány év múlva profitálni fog belőle, míg mi a hősiesen ellenállók, Európa fenegyerekei ismét veszíteni fogunk!
Mindenesetre ha akkor még lesz Orbán, akkor majd elmondja a népnek, hogy sikerült megvédeni a magyar acsarkodás, elutasítás és idegennyűlölet kultúráját...
Végülis az a legjobb, ha egymás nyelvét megértve tesszük ezt, nem?

L von Richthoven 2016.02.27. 08:59:54

@karandash:
"azoknak az illegálisoknak a 90%-a nem olyan helyről jön, ahol háború van."
A háború nem alapkövetelmény a menekültstátuszhoz, ezt kellene tudnod....
47% az aki nem Sziriából érkezett a Macedón határra januárban, de ezek között ezrével lehetnek még olyanok akik minden feltételnek eleget tesznek egy menekültstátuszra. Ha Görögország nem lenne az ideológiai szövetségesünk az idegengyűlöletben és az Uniós támogatások mesteri eltüntetésében, akkor a leginkább érintett szigeteken müködhetnének a menekülteket befogadó és az eljárást lefolytató táborok. Ezt nem lehet a görögök szerint csinálni, mert rossz hatással lenne az idegeforgalomra, ugyanis az ott a húzóágazat állítólag, bár ez nem tűnik ki a befizetett adó mértékéből. Az már csak hab a tortán, mondhatnánk, hogy a milliárdokért beszerzett és szintén milliárdokárt fenntartott haditengerészetük tehetetlenül asszisztál a törököknek, mert félnek fellépni vagy visszafordítani a gumicsónakokat.
Ne százalékokkal érvelj, mert eleve nem megbízható adatok vannak még meghamisítva is, annak függvényében, hogy linek mi tetszik jobban.
Egy Kósa Lajosnak egyértelmű lehet, hogy csecsemőtől aggastyánig mindegyik Kölnbe tart megerőszakolni a nagyanyját....

Hidvégi Mihály 2016.02.27. 09:11:00

@L von Richthoven: Köszönöm, uram, hogy ilyen szépen elmagyaráztad mindezt Karandash barátunknak!

has 2016.02.27. 09:59:04

@BircaHang Média: Ez a fazon egy tipikus megélhetési politikus. Nem a hazugságra jött rá, csak arra, hogy idáig mindíg rosszoldalon állt. A rendszerváltás előtt ellenzéki kiszes, az Antal kormány alatt liberális, a szzocialista alatt jobboldali. Így aztán szegény mindíg lemaradt a húsosfazákró. Most próbálja behozni a hátrányt, de már kevés az osztogatható vagyon. Ezért szálltak rá az eu-s pénzekre, mert azokból lehet lenyúlni. Nem véletlen a sok semmire vaéó beruházás, a keop pénzek közintézményekre költése. Egy családi, vagy ház korszerűsítéséből nem lehet milliárdokat lnyúlni.

Berni Balogh 2016.02.27. 10:15:20

@L von Richthoven:
Gyönyörű összefoglalás, köszönjük! Csak az a gond, hogy azoktól, akik ezt ilyen világosan látják Magyarországon, nagyobb felelősségre is szükség volna! Nem elég ezt elmondani, leírni pár tucat értő embernek, hanem TENNI kell folyamatosan! Az állami pozíciókat nyert maffia ezekben a napokban nyeli be végleg a következő magyar generáció(k) jövőjét. Ehhez képest elegendő csupán írogatni, bármily okosan is?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 10:32:40

@has:

Ha megélhetési politikus lenne, a hatalmasokat szolgálná ki.

egysmás 2016.02.27. 10:36:28

@BircaHang Média: tényleg ennyire buta vagy?

Szerinted szinonimája a megélhetési politikus a hatalmasok kiszolgálójának?

Hogy a picsába nem tudsz legalább alapszinten gondolkodni?
Neked mindegy, hogy mit írsz le?
Kibaszott idegesítő vagy a szánalmas panelpakolgató szófosásoddal.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 10:39:36

@egysmás:

Ha Orbán fő célja apénz lenne, a nyugatot szolgálná ki, az hozza ugyanis a legkönnyebben a legtöbb pénzt.

Le Orme 2 2016.02.27. 10:40:57

Széll Kálmán szabadelvű volt , vagyis mai fogalmakkal kifejezve illiberális.
Orbán lesz a leghosszabb ideig kormányfő, megelőzi Tisza Kálmánt.
A történelembe mint a világtörténelmet pozitívan alakító tényező, Európa megmentője fog bekerülni.
A magyar történelembe mint a Mátyás király utáni első nagy magyar korszak vezetője.

egysmás 2016.02.27. 10:44:27

@BircaHang Média: Szerinted a megélhetési politikus fő célja a pénz? Ne idegesíts baszod!

Mellesleg annál többet lopni, mint Orbán és strómanjai, nem nagyon lehetséges.
Még az olajbizniszben sem volt annyi pénz, mint amennyit ezek összegereblyéztek maguknak a földeladásokkal, dohánymonopóliummal és kaszinóbiznisszel.

Le Orme 2 2016.02.27. 10:44:55

@L von Richthoven: Azért csodálkozom az emberi értelem mélységein. Még ennyi után sem haltak ki ez az agyatlanság, amit itt előadsz.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 10:45:44

@egysmás:

"Szerinted a megélhetési politikus fő célja a pénz? "

Igen. Mi más a célja?

egysmás 2016.02.27. 10:48:21

@BircaHang Média: pl. a kokain és a kurvák. vagy szimplán a hatalom.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 10:49:02

@egysmás:

Alapvetően háromféle politikusi típus létezik.

Az első típus a pénzéhes típus. Ő azért lesz politikus, hogy abból anyagi hasznot szerezzen.

A második típus a hataloméhes típus. Ő szeret uralkodni, ez a fő motivációja.

A harmadik típus a messiás típus. Ő bele szeretne kerülni a jövő történelemkönyveibe.

Lássuk az egyes típusok hasznát és káros oldalát.

Stabil, rendezett viszonyok között az első két típus az ideális.

A pénzéhes politikus korruptabb országokban már hivatali ideje alatt sok pénzt halmoz fel, míg kevésbé korrupt államokban ezt kénytelen a hivatali ideje utáni időre halasztani, akkor viszont masszívan bepótolja az „elvesztegetett” időt.

Történelmileg sorsdöntő korban viszont a harmadik típusra van szükség, hiszen ennek a típusnak vannak új eszméi, gondolatai, míg a másik két típus inkább csak egy tisztviselő, egy végrehajtó.

A messiás típus azonban mindig kockázatot rejt magában: ugyanis nagyon jót és nagyon rosszat is képes magával és ötleteivel hozni.

egysmás 2016.02.27. 10:54:03

@BircaHang Média: Akkor tipikusan Orbánról beszélve:

Életében nem csinált még mást, mint politizált. Ebből él.
Tehát megélhetése múlik a politizálásán.
Ennek a neve az, hogy megélhetési politikus.

Orbán mellesleg nem messiás. Ő tipikusan a pénzéhes-hatalomcentrikus politikus, aki semmitől nem riad vissza.

Még kopaszokat is küld a választási irodába, hogy obstruáljon egy olyan népszavazást, amit nem _tud_ elveszteni.

K úr 2016.02.27. 10:56:43

...hogy egy önmagát túlértékelő kis pöcs volt.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 10:56:59

@egysmás:

"Életében nem csinált még mást, mint politizált. Ebből él."

Na és?

Ez olyan, mintha azt mondanád: "XY, orvos, csak orvos volt, mást nem csinált".

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 10:57:33

@egysmás:

"Ő tipikusan a pénzéhes-hatalomcentrikus politikus"

Ha az lenne, nem azt csinálná, amit jelenleg csinál.

Brix 2016.02.27. 11:07:53

@L von Richthoven: A hozzád hasonló, hibbant balliberálisoknak is meg kell érteni, hogy Magyarország konzervatív beállítottságú ország, és az itteni emberek többsége nem akarja, hogy az eddigi etnikai status quo megváltozzon. Ne legyen senkinek sem illúziója , az emberiség történelme mindíg is az erőforrások megszerzésért folyt, a mostani népvándorlásnak is ez a lényege. Az elmúlt évtizedek népességrobbanása, akkora mennyiségű dologtalan, reménytelen embermilliót termelt ki a Közel-Keleten és Észak -Afrikában, amely soha véget nem érő forrása lesz az illegális bevándorlásnak. Ez egy modernkori háború, a kontinens ellen , azt kellene belátni mindenkinek, és nem elsősorban menekültkérdés!
Az itt élő , magyar lakosságnak joga van meghatározni, hogy kivel akar együtt élni, és ezt semmilyen régen elvault, marxista nemzetközi szerződés nem írja felül!
Nagyon helyes , hogy nem fogadunk be senkit! Először csak 1200 jönne , akit követne a többi , ahogy Európa nyugati fele egyre jobban túlnépesedik. Nyilván az itteni életszínvonal alacsonyabb mint a nyugati, de ne gondolja senki, hogy ez mindekit vissza fog tartani az itteni letepedéstől... MI az idővel harcolunk, hiszen szeretnénk még 10-20 nyugodt évet a multikulti káros hatásai nélkül! Nem akarom ,hogy a felnővő gyerekeim, ne mehessek az utcára, mert primitív vadember módjára viselkedő arab suhancok molesztálják őket! Én pesszimista vagyok a mostani folyamatokat illetően. Ha nem sikerül valahogy kordába szorítani a népvándorlást akkor polgárbáború és nép/ fajirtás lesz nyugaton.... Nekünk talán van még 10-20 jó évünk , ha szerencsénk van...Bár lehet hogy annyi sem...
Európának nincs szüksége ezekre a vesztenivaló nélküli , hívatlan embermilliókra. A lapok itt le vannak már osztva, csak elvenni tudnak az itt élő polgároktól...
Addig kell cselekedni , amig lehet, és nem válik teljesen önjáró erővé a milliós csőcselékké duzzadó , kultúridegen embermilliók hada! Hamarosan rá fog jönni ez a fiatal férfiakból álló tömeg , hogy nem vár itt rájuk semmi, amit maguknak elképzeltek és akkor jön majd a mindent elsöprő erőszak , káosz és anarchia! Sötét jövő előtt állunk!

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 11:24:02

@BircaHang Média: mit csinál? lop csal hazudik. Pont azt amit egy pénzéhes hatalommániás ember szokott :D

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 11:38:52

@fidesz maszop dk egykutya:

A nyugat ellen fordul - ezt nem tenné, ha a pénz lenne a fő célja.

Éhes ló 2016.02.27. 11:41:48

Zene füleimnek a ballibsik ajvékoása és a féktelenül áradó gyűlöletük sem kevésbé nevettet meg.

Húzzatok bele:
kozvelmenykutatok.hu

Sehol se vagytok ballibbantak!

midnight coder 2016.02.27. 11:43:33

Azt, hogy mit fognak róla írni, majd a történelem eldönti. Valószínűleg elég keveset - ez az időszak valószínűleg mind egy rövid békés aranykor fog bekerülni a történelembe.

eleste 2016.02.27. 11:43:48

@kewcheg: Alapjában egyetértek. Orbán tehetséges,j ó képességű politikus. Amennyiben kvalitásait nem a gátlástalan szerzés, lopás , a család helyzetbe hozása érdekében kamatoztatná értékes vezetője lehetne Magyarországnak. Így viszont tartom a róla kezdetben kialakult véleményemet miszerint ö csak egy kimosakodott cigánygyerek , akiről az utókor ha mond egyáltalán véleményt az negatív lesz.

alfacharlybravo 2016.02.27. 11:58:55

@Gérard Duchemin: Ha még lesz segged, biztosan be fogsz szarni.

alfacharlybravo 2016.02.27. 12:00:21

@midnight coder: Nem sokáig nyárig lehet itt kalifátus is.

Hidvégi Mihály 2016.02.27. 12:02:13

@midnight coder: Uram, ez igen érdekes: békés aranykor...

Ez, amikor folyamatosan készültségben van Magyarország? Folyamatos háború zajlik hol a libsik, hol Európa, hol a multik, hol a kékek, hol a pirosak ellen, ez lenne az a békés aranykor, miközben Európa legszegényebbjei lettünk? Uram?!

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 12:30:51

@BircaHang Média: nem fordult a nyugat ellen, csak mellébeszél. Mindig arra fordul, ahonnan többet lophat.

@midnight coder: aranykor? "elvtárs" be vagy baszva?

@Brix: magyarország húgyagyú kommunista beállítottságú ország (innen a fidesz népszerűsége). Az ittlakók többség mindig azt akarja, amit a média a szájába rág, mivel önálló gondolkodásra képtelen.

"hogy kivel akar együtt élni, és ezt semmilyen régen elvault, marxista nemzetközi szerződés nem írja felül! " csak orbán senkivel meg nem kötött szerződése, ami kínai, ruszki, és ukrán maffiózókat hoz be magyarországon keresztül az EU-ba.

"Először csak 1200 jönne , akit követne a többi" látod ez is tipikus fideszes tájékozatlanság "nem olvasunk semmit és kemény a mi fejünk". Utóbbi 6 évben sokkal több telepedett le itt, csak tavaly 500 körüli menekült, bár nyilván nem önszántukból.

"Nem akarom ,hogy a felnővő gyerekeim, ne mehessek az utcára, mert primitív vadember módjára viselkedő arab suhancok molesztálják őket!" már a gyerekeid is ilyenek lesznek, ilyen oktatási rendszerrel, meg ezt látják példaként a tv-ben, és a parlamentben is "hazudozz, gázolj át mindenkin, lopj, csalj" :)

Megint csak pontosan ugyan olyanok vagytok mint a rettegő "ballibsik" csak ti a sorostól, meg a migriktől rettegtek, nem a náczykoktól :D

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 12:31:56

@Hidvégi Mihály: a fidesznek békés aranykor, mert békésen szétlopják az országot, annyi pénzt szednek össze, hogy generációkig nem kell dolgoznia a családnak.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 12:32:15

Marx-Engles-Lenin-Hitler-Sztálin-Rákosi-Kádár-Ceacucescu-Lukasenko-Milosevic-Meciar-Putyin-GYURCSÁNY-ORBÁN.

Erre a történelmi szégyentablón virít már a felcsúti diktátor felkerülni. Ha kicsit igyekszik, akár még Marx elé is kerülhet. A sok millió barom magyaridiótája megvan neki, hogy sikerüljön.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 12:34:05

Mindensetre Lopbánt az oxfordi tablóról már lekaparták, beteges hazudozó diktátoroknak ott helye nincs!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 12:37:04

@Afrika steht an der Elbe: hess birka!

jól van te hülye ruszki bérenc fidióta, ma már ne vedeljél több pálinkát, mert még Sztálint is a történelem legnagyobbjai közé fogod sorolni. Mondjuk a te színvonalodon az is.

2016.02.27. 12:39:01

@BircaHang Média: Mivel részese volt az EKA-nak, így eleve részese volt a rendszerváltozás hazugságának is. Értelmetlen az a kijelentés, hogy rádöbbent a hazugságra, amikor a hazugság kiagyalásában, Magyarország elárulásában vett részt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 12:53:34

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: ez az oxfordi dolog, ez nem olyan mint smitpál doktorija, vagy farkas flóri érettségije? :D (senki sem látta)

Komoj László (törölt) 2016.02.27. 13:05:11

@BircaHang Média: ezeket gondolta híján baszod oda a libsiknek?

te sokat viszel jobbról ezzel a stílussal
és még csak nem is vicces

Jelena Iszinbajeva (törölt) 2016.02.27. 13:08:48

@BircaHang Médi@BircaHang Média: Orbán fő célja a pénz és a Nyugatot szolgálja ki. A legtöbb befektetés itthon nyugati. Olcsó munkaerővel, adókedvezménnyel. Ezért cserébe, amikor megkérik hogy építsen kerítést, megengedik neki hogy saját ötleteként adja elő Magyarországon.

L von Richthoven 2016.02.27. 13:15:49

Nekem az nem ellenség akinek ellenvéleménye van, de az aki minden konzisztencia nélkül fröcsög, hallomásból szerzett sekélyes ismereteit terjeszti, azt kell mondjam nem vitapartner...
Okosok itt olyan kifejezésekkel vagdalkoznak mint 'Magyarország konzervatív beállítottságú ország', 'etnikai staus quo' na meg persze a liberalizus ócsárlása éhgyomorra az szinte már elengedhetetlen... Számomra nem meglepő dolgok ezek, mert eredetük ugyanott van, mint a történelem elismerésére vágyakozó csúti párttitkárgyereké, ott, ahol azt szeretné már mindenki, hogy ez az ország egyszer végre előre haladjon....
Most azonban ez ismét halasztást fog szenvedni, mert a nagy népnemzeti szabdságharcos és függetlenségi ideálok kerültek előtérbe, sok minden más helyett, ami persze előre láthatóan egy minden eddiginél csúfosabb kudarcba fog torkollni.
Ha most ravaszul népszavazást kezdeményeznek akkor talán elegánsabb lenne az angolok példájából kiindulva az Unióból való kilépésről kérdezni az embereket, legalább ezzel, ha sikeres lenne, akkor meg lehetne előzni sok megszégyenítést és magyarázkodást. A szinte biztosra vehető 'nem' ugyanezt fogja magával hozni, de a szavazati jog felfüggesztése akár meg is előlegezhető.
Végülis ha nem akarunk evezni, akkor semmi helyünk nincs a csónakban! Ez pedig a százszor idézett, állítólag velünk szimpatizáló nyugat-európai szkeptikus és migrációellenes pártok véleménye is akiknek választói kezdik már unni, hogy az adójuk a kelet-európai potentátokat gazdagítja...
Ha Orbánról majd említést tesznek a történelemkönyvek, nem lesz elkerülhető, hogy megemlítsék azt a tényt, hogy 2/3- akár a világot is megválthatta volna, de ennek ellenére csak hagyta az országot még lejjebb csúszni...

jágör68 2016.02.27. 13:18:30

A nyugati NSA-báb vezetőkhöz képest jól jártunk OV- vel.

Bár a CIA- kontrollált sajtó és álcivilek mindent megtesznek, amire őket a Nagy Vízen túlról instruálják.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 13:24:14

@jágör68: dehogy jártunk jól. ov nem csak nyugati báb, de egyben kelet is, most már nem csak a kiválasztottak fosztogatják az országot a kormányon kívül, hanem putyinék is.
Nemá az MTVA-t, meg a TV2-t meg a habonyműveket is a CIA kontrollálja? Gyíkemberek, és a soros hol maradnak?

Netuddki. 2016.02.27. 13:38:48

A börtönbe kéne először bekerülnie a tolvaj bűnözőnek!

Netuddki. 2016.02.27. 13:40:40

@jágör68: Agyatlan fideszdroid, nem bírtad ki hogy ne védd meg a tolvaj gazdádat mi?

buddha 2016.02.27. 13:47:46

A legmagyobb arulo,tolvaj,aki lerombolt mindent, az oszd meg es uralkodj elven a haverokkal

micsoda? 2016.02.27. 13:48:56

"Mit írnak majd az Orbánról a történelemkönyvek?"
Az attól függ, hogy ki lesz éppen a kormánynál. Az sem történik másként, mint ma, meg azelőtt, meg még előtte:-)

2016.02.27. 13:52:14

Orbán Viktor a diktátor, aki az EU-ban egyedüliként kéri ki a nép véleményét a migránskérdésről.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 13:54:17

@Jelena Iszinbajeva:

A gyíkemberek összeesküvését kifelejtetted.

2016.02.27. 13:57:28

@BircaHang Média: Sokat elmond az emberek nyugatellenes hangulatáról, ha a liberók azt próbálják sulykolni, hogy Orbán a nyugat csicskása... ;-)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 13:57:39

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:

Az, hogy lekaparták pozitívum: ez azt jelzi, hogy Orbán már nem az oligarchák, hanem a nép oldalán áll. Ha maradt volna Soros és a többi oligarcha oldalán, ma már ikonja lenne Oxfordban.

2016.02.27. 13:59:35

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: Teljesen igazad van, minimum egy népszavazás és minden határt le kell zárni, majd megvárni amíg Szerbiában és Horvátországban feltorlódik 1,5 millió menekült. Amikor átnyomják a kerítést és beömlik pár százezer mindenre elszánt ember egyszerre , akkor kifejezzük sajnálkozásunkat a déli megyék lakosságának a zombiapokalipszis miatt, és forgatási koncessziót adunk a walking dead stábjának reaity felvételekre.

csak egy néző 2016.02.27. 14:07:13

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!:
"Orbán Viktor a diktátor, aki az EU-ban egyedüliként kéri ki a nép véleményét a migránskérdésről"
Hány éves vagy kicsi huszár, hogy még hiszel a mesékben
Mintha nem rég eldöntötte volna.
Ez az egész népszavazási cirkusz csak arra van, hogy mégjobban megossza az embereket.
Hogy nehogy csökkenjen a feszültség az országban.

2016.02.27. 14:12:54

@dr kotász: Bármit, csak jóslásokat, és mindenféle jövőre vonatkozó prognózisokat ne. Lécci!

- Nincsenek migránsok.
- Vannak, de elkerülnek minket.
- Csak tranzitország leszünk, az emberek észre sem fognak venni semmit.
- A kerítés szart sem ér, majd átvágják, és jönnek tovább.
- A kerítés szart sem ér, majd jobbról-balról megkerülik, és jönnek tovább.
- A szigorúbb jogszabályok szart sem érnek, majd jönnek tovább úgy, mint eddig.
- Majd megtelnek a börtönök migránsokkal!

"Amikor átnyomják a kerítést és beömlik pár százezer mindenre elszánt ember egyszerre , akkor kifejezzük sajnálkozásunkat a déli megyék lakosságának a zombiapokalipszis miatt, és forgatási koncessziót adunk a walking dead stábjának reaity felvételekre. "

Ha átnyomják a kerítést, és bosszúhadjáratba kezdenek, akkor az talán elég indok a hatóságoknak a fegyveres beavatkozásra. A hazai hatóságoknak a hazai embereket kell védenie, a nyugati széplelkek meg mondjanak amit akarnak... Ha nem migránsok tennének ilyet (például egy börtönlázadás) a legtermészetesebb lenne a szolgálati fegyverek használata. Ahogyan Németországban és más európai országban is...

De szerinted nem vérciki, hogy eddig az egész EU-ban az a szánalmas nemzeti konzultáció volt a legkomolyabb fórum, ahol kikérték az emberek véleményét a migránsügyben?

2016.02.27. 14:18:18

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: A vérciki az, hogy az aktuális propagandát böfögöd vissza.

2016.02.27. 14:21:04

@csak egy néző:
"Hány éves vagy kicsi huszár, hogy még hiszel a mesékben"
Egy ideje már nem hiszek. Azóta vagyok illiberális és EU szkeptikus ;-)

"Ez az egész népszavazási cirkusz csak arra van, hogy mégjobban megossza az embereket."
Ebben a kérdésben pont, hogy nem a jobb és baloldali törések mentén oszlanak a vélemények, mert kb. mindenkinek elege van már a migránsokból. Azaz senki nem oszt meg semmilyen embercsoportokat, mert ebben a kérdésben nem lehet megosztani az embereket :)

De egyébként a demokráciákban szokott olyan lenni, hogy nem csak a te véleményed létezik, hanem attól eltérőek is. Szó sincs itt megosztásról, egyszerűen csak az az akarat érvényesül, amit többen karnak. Ilyen egyszerű!

2016.02.27. 14:23:25

@dr kotász: Mindenki mást tart vércvikinek. Csak a Te véleményedet vércikinek tartók most kicsit többen vannak ;-)

ami szabad 2016.02.27. 14:25:25

Attól függ majd, ki írja azt a törikönyvet. Ha még mindig ezek vagy szellemi utódaik lesznek hatalmon, akkor fényes írka- firka lesz. Ha esetleg objektív sorokat kap, akkor valami olyasmi, hogy volt néhány jó ötlet, szar megvalósítással. Ha meg egész más lesz a közgondolkodás, akkor lehízzák. De mi azt már nem fogjuk látni. Viszont jó lenne még EBBEN AZ ÉLETÜNKBEN olyan politikusokat választani, akik a változatosság kedvéért, tényleg a mi érdekeinket szem előtt tartva politizálnak! Olyan kompromisszum készség, és nagyjából nagykoalíciós támogatottság, ami ma teljesen reménytelennek tűnik, hisz 15 éve máson sem dolgoznak a fiúk, mint hogy megosszák az ország lakosságát, hogy könnyebben uralkodjanak. És ha valami EZ megbocsáthatatlan! Ennél még a sokezer ellopott milliárd is kevésbé káros, noha a miatt is hányok tőlük!

1ghost 2016.02.27. 14:31:39

@nemecsekerno_007:

Hehhehhe... nyomorult bérfidesztroll...hehehe..... súrolhatod a narancsmocskot napestig te kretén fideszbarom, titeket már mindenki a pokolba kíván,,,, a celládban fogsz megrohadni a gazdáddal együtt..... a lopott vagyonotokat meg elkobozzák....

csak egy néző 2016.02.27. 14:39:43

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!:
Bizony bizony, éppen ezért faszság ez a cirkusz, mert természetes, hogy a feltett kérdésre csak egy válasz lehetséges. Az igennel szavazókat pedig lehet hazaárulózni.
Mi ez, ha nem feszültség szítása.

2016.02.27. 14:44:43

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: A tömegembert előnyben részesítő fogyasztói kultúra virágzásában ez nem meglepő:)

2016.02.27. 15:02:30

@csak egy néző: A kvóta népszavazás gyakorlati oka, hogy esélyes a nagyarányú, esetleg 70% igen szavazat. Ezt Orbán a fidesz sikereként könyvelné el, kvázi 70 % választó áll a fidesz mellett. Mintha ilyen arányű lenne a fidesz szavazótábora. Ez pusztán egy marketingtechnikai fogás lenne, csak a nevében van köze a menekült kvótához, hiszen azt Orbán kénytelen lesz aláírni. Szimpla parasztvakítás, mindenki kap majd egy rózsaszínű little pony-t, amire rá lesz írva, hogy Magyarország nem kér a menekültekből :D

csak egy néző 2016.02.27. 15:16:15

@dr kotász:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
Hú vazze, azt hiszem ezt egy kicsit benézted, nagy szarban lenne a 70%-os igennel. DDD

2016.02.27. 15:21:26

@csak egy néző: oké a kedvedért javítom, kormánypárt szempontjából pozitív szavazatra:)

2016.02.27. 15:36:44

@BircaHang Média: "aki rádöbbent a rendszerváltozás nagy hazugságára"
Tudtommal az egyik legnagyobb hangadója volt a rendszerváltásnak. Tehát már akkor is hazudott. És erre csak most döbbent rá. És úgy volt vele, hogy most már mindegy és hazudik tovább. Mindenről.

Orbán leszarja, hogy mi van az országgal, és főleg azt, hogy mi van a középosztállyal. Őt egyetlen dolog érdekli, hogy minél több pénzt tudjon eltüntetni az állam kasszájából a sajátjába. Semmi több.

Amúgy meg, ha olyan kurvajó Magyarországon, te mi a francért nem itt élsz? Bulgáriából ne pofázz bele abba, amihez kurvára semmi közöd. Vagy már Moszkvában élsz és Putyin seggét nyalod tisztára?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 15:40:56

@Ylim:

Nem politikai alapon választom meg lakóhelyemet.

csak egy néző 2016.02.27. 15:53:20

@dr kotász:
Csak gondoltam, hogy szólok, mielőtt szédszednek a fidióta trollok.DDD

csak egy néző 2016.02.27. 15:55:01

@BircaHang Média:
Tudjuk birka pásztor. Menekülni kellett a zsaruk elől és nem volt iránytűd. DDD

HaCS 2016.02.27. 16:18:46

@L von Richthoven:

Mondok neked én is valamit, hátha elérem a vitapartneri szintet.

Nekem alapvetően nincs problémám a valódi háborús menekültekkel, az eddig tapasztaltakkal viszont rengeteg. Hangsúlyozom, ez a véleményem a tavalyi év folyamán érkezettekre vonatkozik, a jövőbe nem látok.

A legfontosabb:

Nagyvonalúan eltekintenék attól a ténytől, hogy többségük anyagi javait tekintve egyáltalán nem kelti háború, vagy más üldözés tépázta emberek benyomását. Tény, tehetős embereket is üldözhetnek hazájukban.
Amellett azonban nem vagyok hajlandó szó nélkül elmenni, hogy jelentős részük EGYÁLTALÁN NEM IS VISELKEDETT valódi, oltalomra, védelemre szoruló menekültként. Sokuk a legcsekélyebb mértékben sem volt segítőkész soha egy percig sem egyetlen útba eső ország oltalmat ajánló hivatalos lépései iránt, sőt határozottan ellenszenves cselekedetekkel próbálta kikerülni mindazokat az intézkedéseket, melyek nem egyeztek kénye-kedvével. (Iratok eldobálása, szándékos határsértések stb.)

Na ez nem így működik, és semmilyen körülmények között nem is működhet így. Nem erről szól a genfi konvenció.

Kezdjük az elejéről mi az én álláspontom.

Először is ha segítséget szeretne valaki kérni, akkor kérjen segítséget! Jelentkezzen az illetékes határrendészeti szerveknél, és jelentse be menedékkérelmét. Ha az okoskütyük segítségével sikerül kideríteni honnan indul a bécsi vonat egy határátkelőhelyet megtalálni sem lehetetlen.

Másodsorban azért vannak egy országnak törvényei, hogy azokat betartsák. Az ott lakók, a turisták, az átutazók, a menekültek, mindenki. És most nem Kölnről beszélek, az egy extrém példa. Hanem például az autópályán sétafikálásról, ami ahogy nézem mindennapos. Vegye már észre az ember, hogy hogyan viselkedik egy országban, ahová (amin keresztül) menekül. A törvényeket otthon is be kellett tartani, ebben egész biztos vagyok. De nem is kell értenie, eleinte bőven elegendő, ha az utasításokat követi.

Itt ki kell hangsúlyoznom, hogy a zöldhatáron történő illegális határátlépés azt vonja maga után, hogy az illető az országba lépése pillanatában megszegte az ország törvényeit. Egy hasonlattal élve nem bekopogott, és enni kért, hanem bejött az ablakon.

Harmadszor. A leinformálhatóság. Az ember nem dobálja el az iratait. Sőt fotókat személyes tárgyakat visz magával (ha valóban háború elől menekül ez egyébként is egyértelmű). Egyrészt éppen azért, mert vélhetően jogkövető magatartást kíván tanúsítani. Másrészt viszont pontosan tisztában van vele, hogy ahonnan jön ott bizony gonosz emberek is megfordulnak. Így abból a jól felfogott érdekből is, hogy lehetőleg minél több módon bizonyítani tudja, hogy nem azokhoz a csoportokhoz tartozik, akik elől menekül.

No én azon a véleményen vagyok, hogy azokat az embereket, akik ezeket tiszteletben tartják azokat SZÍVESEN LÁTOM AZ ORSZÁGBAN a menekültkérelem elbírálásáig, kedvező döntés esetén bármeddig, természetesen továbbra is csak jogkövető magatartás esetén.

És még valami. Én személy szerint minden olyan elemet, személyt, szervezetet, aki az illegális utakat akár információval személyesen, telefonon, közösségi portálokon, akár anyagi javakkal, akár tevőlegesen támogat, potenciális nemzetbiztonsági kockázatként kezelnék. Nagyon remélem az illetékes szervek így is tesznek.

HaCS 2016.02.27. 16:23:31

@L von Richthoven:

Pár szót a németekről.
(Véleményem szerint)

Nagyon sok minden játszhat közre abban, miért is értékelték a németek, illetve főként Merkel, és támogatói eleinte súlyosan alul, és emiatt tévesen a helyzetet. A Wilkommenskultur, a németek mai napig élő nemzeti bűntudata, pragmatikus részről az elöregedés elleni ötlet mind közrejátszhatott Merkel politikai álláspontjához, amit eleinte a német nép is támogatott. Akkoriban ugyanis Németország még nem érezte a bőrén a krízist. Meglepő módon sajnos a Magyarországon kialakultak meg is nyújtották a németek eszméléséig eltelt időt. Ugyanis a faramuci helyzetben első Schengeni országként kénytelen volt a magyar kormány kezelni a határvédelmi helyzetet. Akkor érkezett az elhíresült, félreértelmezett mondat Merkeltől, mely olajat öntött a tűzre. Ez azt a körülményt is hozta magával, hogy a kancellár asszony már nem is tudott kihátrálni saját politikájából. Azóta teljesen kicsúszott a kezéből minden. Németországban saját belpolitikai pozíciójáért küzd, és ez a kvótaügy is tulajdonképp már csak német belpolitikai kérdés. Kötelezően csak 120000 embert osztanának szét, az oda érkezettek nyolcadát. Magyarországra valami 1300 ember jutna. Nem oszt nem szoroz, ha a helyzetet nézzük. Ezt a kérdést viszont kezelhetné kormányunk is súlyának megfelelően, és több belátással. Ugye jelképesen arról szól a történet, hogy mégse a németek állják a teljes(!) cehhet, még akkor se, ha tényleg hibásak a dologban. Legyen elég most a 7/8-ada. Biztos hálásak lennének érte.

Szerintem egyébként miniszterelnökünk sajnos elég hiú, elég büszke, elég ostoba így inkább fürdőzik még egy kicsit a kétes rivaldafényben, ami hirtelen európai súlyú politikussá emelte, és minden módon keresztbe tesz. Ő sem méri fel megfelelően a szerepét.

Komoj László (törölt) 2016.02.27. 18:08:13

@BircaHang Média: aqmikor az emberek komolyan vennének, akkor vagy paraszt. ezért nem megy a sját blogod, ezért fullad érdektelenségbe.

Ugye nem gondolod hogy Orbán saját ötlete volt a kerítés, és nem az Unió kérte hogy próbáljuk ki?

Ha ezen el se gondolkodsz, akkor inkább ne foglalkozz polirtikával. Az Orbán iránti feltétlen férfiszerelem lehet szép, de az objektivitás kárára megy

L von Richthoven 2016.02.27. 18:46:01

@HaCS:
Nagyon kevésben tér el a véleményünk egymástól, sőt kellemes meglepetés, hogy hosszú idő után először látom valakitől tényszerűen azt, hogy miképpen is történt Merkel 'meghívása'.
Ezt már mindenki elfelejtette,vagy nem is törödik vele,mert sokkal egyszerűbb félreértelmezni.....
Az, hogy Genfi Konvenció, Schengeni Szerződés, Dublini Egyezmény sokak számára már túllépi az ismeretek határait, nem jelent újdonságot.... Sokan ha tisztában lennének ezekkel a dolgokkal akkor talán a hozzászólásaik is mást mutatnának....Szerinted elgondolkodott valaki azon, hogy bár a Genfi Menekültügyi Konvenció változatlan formában érvényes, de ma a megváltozott viszonyok miatt nem ugyanazt hozza magával mint negyven-ötven évvel ezelőtt? A hatvanas években egy magyar menekült, aki azért ritkán volt igazi menekült, bízhatott abban, hogy státusza életfogytig szól, mig ha ma akárki is jogosult lenne erre, az csak a körülmények fennállásáig kapná ezt meg?
Mindenki kényelmesen elsiklik affelett, hogy kevés kivétellel, de mindenki csak ideiglenes oltalom alá esik Németországban is... Ha ennek okai majd 3-5-8 év múlva is fennálnak akkor majd kaphat állandó tartózkodási engedélyt, állampolgárságot... Sokak számára ez nem teljesen világos, pedig szakértőként használják a kifejezéseket, egymással keverve....
Görögország mint első Schengen ország, Dublini szerződés aláírója kellet volna, hogy feltartóztassa a menekültáradatot már 2013-2014-ben, de valami miatt ennek elmulasztását nagyvonalúan elnéztük nekik, akkor sokkalta fontosabb volt a bankok megmentése és az eurozóna egybentartása, arról nem is beszlve, hogy a görögöknek olyan dolgokra ami másnak is érdeke, jellemzően soha nem marad pénze. Mégiscsak furcsa, hogy a direkt erre folyósított pénzek is más rendeltetést találtak maguknak... Ha a három leginkább érintett szigeten, Leszboszon, Khioszon és Zakyntoszon regisztráló, befogadó táborokat állítottak volna fel az elején, ahol szinte törvényszerűen feltorlódtak volna az emberek, ennek híre eljutott volna Törökországba, Iránba, Afganisztánba és meggondolásra késztette volna az útrakelni szándékozókat, még azokat is akik tényleg a háború miatt menekültek. Ez elmaradt, ugyhogy elmaradt az is, hogy már az európai szárazföldön kezelhetővé válljon a tömeg, Macedonia és Szerbia nem vállhatot igazán szereplővé, hiszen kívülállóként miért is tettek volna akármi mást, minthogy eltűrjék, hogy átvonuljanak rajtuk. Ezzel szemben Magyarország, aki most egy ével később akarja Európát megvédeni, akkor jobban tette volna, ha akkor cselekszik.... Pedig fel voltak készülve, bár ez igy utólag csak szépen hangzik, de nagyon nevetséges.... Százmilliókat költöttek el itt is hőkameraktól elkezdve mindenre, de amikor szükség lett volna rá, akkor semmi nem volt a helyén. Ha az ország fel lett volna készülve, akkor ugyanaz történhetett volna mint Görögországban, tíz-húsz-harmincezer ember feltorlódott volna a táborokban, majd a negatív tapasztalatok és hírek pedig leapasztották volna az utánpótlást. Ma mi osztanánk szét a menekülteket Európában, a költségeinket pedig vastagon fizettetnénk ki Brüsszellel.... Csakhogy ezzzel nem lehett volna politikai tőkét kovácsolni, nem lehettt volna a Jobbikot jobbról előző retorikával a figyelemet elterelni másról... (Mondjam azt, hogy ha törököknek felajánlanánk a Questor ügy bruttó összegét, akkor mi lennénk a legjobb barátaik?)
Csípőre tett kézzel álló, vagy néma rendőr nem riasztó egy háborús körülmények közül érkező embernek, igy aztán senki nem mondja, hogy 'nem akartak ujjlenyomatot adni' vagy, hogy nem volt útlevele, vagy valamilyen okmánya...A határozott fellépés hiányzott legfőképpen, de ha a nagy plakátokat is magyarul nyomtattuk nekik, akkor ki gondolt volna rá, hogy a magyar rendőri nyelvtudás ebben az esetben nem lesz elég? Nem kell ezt szégyenleni, (vagy inkább nagyon is kell) de gyaláztosan leszerepelt a magyar belügy minden területen, rendfenntartás, szervezés, tájékoztatás a nullával volt egyenlő! A nagy bizonyítékként felemlegetett, nagyon kis számú rendbontás, lázadozás pedig annak a bizonyítéka, hogy a a menkültek igenis komolyan visszafogták magukat, ennél sokkal rosszabb dolgok is történhettek volna...
Ezekután a lehető legrosszab taktika párezer ember befogadásának létkérdéssé tétele (nem letelepítése, erről szó sincs, ez ismét egy terelés). Ezt már egyszer eldöntöttük, 2003-ban csatlakoztunk, szavaztunk róla, elfogadtuk... 2005-ben az Európai Szerződést minden nyavajgás nélkül elfogadtuk. Az új kormány 2010-ben nem határolta el magát az azt megelőzően vállalt nemzetközi kötelezettségektől, úgyhogy ebbe bele kellene nyugodni....
Ha nem tetszik, akkor ne erről tartsunk népszavazást, hanem az uniós tagságról, azzal legalább tiszta vizet lehet önteni a pohárba: európaiak vagyunk és akarunk maradni,vagy visszakivánkozunk a sztyeppékre?

2016.02.27. 19:10:48

@Komoj László: Annyira furán kiszámíthatóak az írásai és a válaszai, hogy már felmerült bennem, ez egy algoritmus.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.28. 07:46:26

@Komoj László:

"nem megy a sját blogod, ezért fullad érdektelenségbe"

Nincs blogom.

"Ugye nem gondolod hogy Orbán saját ötlete volt a kerítés, és nem az Unió kérte hogy próbáljuk ki?"

Nem, nem gondolom, mert nem így van.

egysmás 2016.02.28. 09:30:47

@BircaHang Média:
Amire gondolsz, az úgy van, amire nem gondolsz, az meg nem úgy van!

Ezek szerint te vagy isten.

a nagy hohoohooo 2016.02.28. 12:11:22

@karandash: Ne hidd, akik élnek, dolgoznak kint, azok tudják, hogy óriási feladat ennyi embernek segíteni, de iszonyúan hálás is. Karácsonykor kint voltunk Salzburg mellett sógoréknál, bementünk a közeli kisvárosba, idős német/osztrák nénik, urak kocsijából arabok, négerek szálltak ki, látszott stopposok voltak, egy menekültszállásra mentek. De a lényeg, hogy fülig érő mosollyal kommunikált kézzel-lábbal mindenki, volt olyan, hogy ott ölelkeztek a sofőrrel a kocsi mellett. Konzervatív, gazdag és toleráns emberek a németek/osztrákok, meg fogják oldani. A sok húgyagyú Putyin propagandáját beszopó hülyével szemben az igazság az, hogy Merkel minden eddiginél népszerűbb, Németország hasít, béke van és gazdasági növekedés, mi viszont a bányászbéka seggét szaglásszuk, miközben várjuk a hortobágyi forgószelet, ami majd becsukja Viktorka mesekönyvét....
Mit tudja ezt ez a sok rohadt náci köcsög?A legtöbben közülük soha nem éltek kulturált ,toleráns országban.Vagy ha éltek is,ott is ugyanolyan ostoba ,szűk látókörű magyar nacionalisták maradtak.Ezek nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni Európába.A menekültek többsége előbb fogja elfogadni az Európai értékrendet,mint a sok ostoba magyar náci!

a nagy hohoohooo 2016.02.28. 12:25:20

@egysmás: Szart,www.facebook.com/BircaHang/?fref=ts

bircahang.blog.hu/authors/maxval,+a+gondolkod%C3%B3+birca

bircahang.org/

ez a @BircaHang Média csak Orbán legelőjén legelésző takonynáci jobbikuSS birka aki még fosik mert ne tudja Orbán lesz felül vagy ribanca Vonáci gruppenszexben ...
Van egy nagyon vékony határ a szánalmasság és a nevetségesség között.
Hol az egyiket,hol a másikat lépi át.
Van néhány ilyen idióta jobber,a batyu,a birka a maxwell aki főszerkesztőnek titulálja magát,N Barbie aki a lyoni hóhéról nevezte el magát,Midhnigt Coder estébé jobbikuSS túlértelmiség akiknek hat szóig terjed az olvasó,az értelmi képességük még addig sem,merthogy a betűk,az a sok-sok betű amik a szavakat alkotják és szavak a mondatokat ,úgy összességében az értelmet az írásnak...na azoknak ősellenség

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.28. 14:32:51

@a nagy hohoohooo: Én jobbik szavazóként(nagyjából) nem örülök ha összemosnak a fidesszel.