Arra jutottam...

köz+gondolkodás

A CSOK-kal kapcsolatos írás frissítése

2018. január 25. 09:38 - csonka balázs

- lépések az államtitkárság részéről

Január 21. napján a jelen blogon kritikai írást tettem közzé a CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) rendszerének egy vitatott pontjáról. Az írás ITT olvasható.

A CSOK rendszeréért felelős államtitkárság részéről - a cikktől függetlenül - olyan, méltánylást érdemlő fejlemények történtek, amelyeket az igényes tájékoztatás végett itt közölnöm kell.

A problémát saját hatáskörben észlelve - még az írást megelőzően - az államtitkárság a cikkben szereplő három gyermekes családfenntartó fiatal özvegyasszony részére újabb levelet küldött, ezúttal arról, hogy az ügyben jogszabály-módosítást kezdeményeznek azért, hogy ilyesmi a jövőben ne fordulhasson elő, és a CSOK megnyíljon a hasonló helyzetbe került sorstársak előtt. A cikk megjelenésekor a levél a postán volt, így erről eddig nem volt mód beszámolni. (A levél január 24-én érkezett meg.)

Az államtitkárságról január 24-én engem, mint a blogot publikálót megkerestek, és tájékoztattak arról, hogy a Családügyi Kabinetben e kérdés is megvitatást nyert, minden miniszter támogatta, így a kritikával illetett szabályozás várhatóan márciusban módosul akként, hogy a hasonló élethelyzetbe került családok előtt megnyílik a lehetőség.

Az írásban szereplő család számára ugyan ez már csak eső utáni köpönyeg (illetve az sem, mert a támogatásban már nem lehet utólag részesülni), de a jövőre nézve ez mindenképpen üdvözlendő fejlemény.

 

 

1 komment
Címkék: CSOK
süti beállítások módosítása