Arra jutottam...

köz+gondolkodás

Menekültkérdés

2015. szeptember 11. 22:36 - csonka balázs

(Döntsünk kisszerűen)

A nyolcvanas évek végén a magyar társadalom megértette, hogy a jövő a nyugati integrációban, Európában van. A rendszerváltás során felkészítettük magunkat a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozásra. Nemcsak a nemzeti minimum, de gyakorlatilag az össztársadalmi egyetértés is megvolt mindehhez. 

Ma pedig, amikor kellene, távolabb vagyunk az európai eszmétől, mint bármikor. Gumicsizma nélkül a sárban gázolunk.

A menekülő emberek a pokolból menekülnek Európába. Éppenséggel Magyarországon keresztül – erről sem ők, sem mi nem tehetünk. A pokolból jönnek, nem fogja őket egy nyamvadt kerítés megállítani.

Se a kvóták, se a gyűjtőpontok, se a határon felsorakozott katonák, rendőrök, gáncsoló civilek.

Nem ide jönnek, rajtunk csak átutaznának. Nekik az életük a tét. Nekünk „csak” a köztisztaság, a közlekedés, a köznyugalom. Ha hisztizünk a szemetelésükért, ha bevisszük őket Budapest szívébe, ha bírósági eljárás alá akarjuk őket vonni, ha megrugdossuk őket, akkor csak veszíthetünk.

Amikor Európához csatlakoztunk, akkor sorsközösséget vállaltunk azokkal, akik befogadtak minket. Jogokat kértünk, és kaptunk ahhoz, hogy beleszóljunk az európai ügyekbe. (Akik a nemzeti szuverenitásunkat féltik, azt üzenem: több döntéshozatali potenciált kaptunk, mint amennyiről le kellett mondanunk.)

Meg volna minden jogunk és lehetőségünk, hogy európaiak legyünk, de nem élünk vele.

Hol van ilyenkor a kormány, aki összehívná a magyarországi parlamenti pártokat egy határozott magyar álláspont kialakítására? (Nemzeti együttműködés, vagy mi a fene…)

Hol van ilyenkor az a kormány, aki az Európai Unió, a NATO és az ENSZ előtt követeli, hogy haladéktalanul tűzze napirendre a szíriai rendezés ügyét? Hol van ilyenkor a kormány, aki sürgetné egy összeurópai értekezlet azonnali összehívását?

Hol vannak ilyenkor az újságírók, akik ezt a kormányszóvivői találkozókon követelnék az öltönyös nagyuraktól?

Hol vannak ilyenkor az ellenzékiek, akik ezt követelnék?

Nem, baz'meg, nem. Mi gyűlöletet keltve, hitvány módon a szemetelő menekülteken háborgunk, akik otthagyják a sertésmáj konzervet, konténerben történő azonnali bírósági eljárásokban gondolkodunk…

Értsük már meg, hogy Európa és a világ (ENSZ) segítsége nélkül a menekültekkel (ha jobban tetszik: az Iszlám Állammal, a közeli vérfürdővel) szemben mi magunk senkik vagyunk.

De értsük meg azt is, hogy az Európai Unió tagjaként igenis van beleszólásunk abba, mi lesz a világ sorsa. Nem is kevés. Ez az egyedüli lehetséges utunk. Erről kellene szólnia mindennek a médiában.

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arrajutottam.blog.hu/api/trackback/id/tr467781224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fegyverek elől, vagy fegyverek mellől menekülnek? 2015.09.13. 09:05:16

Menekülni kellett neki, mert nem bírta elviselni, hogy két géppuskával kellett irtania az ellenségeit. Több tucat ilyen és hasonló kettős fotóval van tele a net. Ja és, hogy ki a hazájáért harcoló katona, vagy forradalmár és ki a terrorista csak néző...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.12. 07:37:11

"Hol van ilyenkor az a kormány, aki az Európai Unió, a NATO és az ENSZ előtt követeli, hogy haladéktalanul tűzze napirendre a szíriai rendezés ügyét?"

Abszurdum. Mindenki tudja, hogy a kérdés nem megoldható az USA miatt.

Ha Orbán elkezdené az USA-t kritizálni, azzal sehová se jutna. Kb. mintha Horthy kritizálná Hitler 1941-ben a SZU megtámadása miatt,

csabakirályfi 2015.09.12. 14:28:19

"Nem ide jönnek, rajtunk csak átutaznának. Nekik az életük a tét."
(A) Akkor már ezredszer: van egy Dublin III, amit ma is az orrunk alá dörgölnek (na nem a görögök orra alá, nem, a mienk alá), ha atfutnád végre, nem írnál hülyeségeket, nincs olan hogy átutazik. (B) Nem, nem az életük a tét, hanem a jobb életük a tét, amit majd ott érnek el, ahol nem tettek érte semmit. (C) Szíriát némi, föleg amerikai segédlettel maguk tették azzá, ami, meg lehet nézni az Index cikkét a török menekülttáborból, ahol az egyik lázadó frakció alapítója üldögél életben, semmi baja, és mereng azon hogy Sziria "szétesett".

panelburzsuj 2015.09.12. 14:38:01

@csabakirályfi:
Dublin III. alól Görögországot fölmentették. Széttárták a kezüket: csórók vagyunk, hülyék vagyunk, nem vállaljuk. És bejött nekik.

Orbán nem ilyen "pipogya": ő pont fordítva. Fölpattant: "Majd én kiszegítlek, Ponsziusz Pilátusz!" Megvédlek, ha belegebedsz is!

Kiderül, neki bejön-e.

Alick 2015.09.12. 14:59:33

"távolabb vagyunk az európai eszmétől"

Az elméleti oldalon hagymázas voluntarista álmok, a gyakorlatin nehezen egyeztethető döntésképtelenség - ez a túlfizetett fotelbürokraták Európája.
Az apparátcsikok nem Európa testét képviselik, legfejebb egy gennyesedő pattanást a fenekén... :)

"A pokolból jönnek, nem fogja őket egy nyamvadt kerítés megállítani."

A kerítés önmagában nem, de sokféle nem halálos rendvédelmi eszköz létezik, amit be lehet vetni a tömegekkel szemben is.

"Amikor Európához csatlakoztunk, akkor sorsközösséget vállaltunk azokkal, akik befogadtak minket."

Ahhoz képest ez a "befogadás" eléggé kierőszakolt volt, de hát az EU-nak kellett a "friss hús", az új piac, hogy a belső gazdasági gyarmatosítást folytatni lehessen. Bugsy Siegel és Lucky Luciano is nyilván szívesen vettek fel új, kisebb "családokat" a gengszterszindikátusba - alapvetően csicskának.

"Hol van ilyenkor az a kormány, aki az Európai Unió, a NATO és az ENSZ előtt követeli, hogy haladéktalanul tűzze napirendre a szíriai rendezés ügyét?"

No igen, ezt a blöfflehívó lépést érdemes lenne bevetni egy kis nemzetközi attitűd-tesztelésre...

paráznabillegető 2015.09.12. 15:15:35

simán megállíthatóak.
ebben jó a magyar kormány.
de utána szépre kell színezni az eredményt, hogy mindekinek tetszen.
ebben viszont nem...

232323 2015.09.12. 15:17:23

A posztolo seggebe betolnek egy rudat aztan báboznék vele, mert pont annyi agya van mint ket susogos macko felenek.

csabakirályfi 2015.09.12. 15:19:17

@panelburzsuj: A felmentésröl én is tudok, bár az utóbbi napokban többen szóvátették, hogy nem csinálnak semmit. Tudsz valami konkrét helyet, ahol meg lehetne nézni?

Advanced Flight 2015.09.12. 15:19:19

"A menekülő emberek a pokolból menekülnek Európába"

Ezt csak te gondolod így, bizonyíték nincs rá, azt ugyanis útközben összetépték és eldobták a "menekültek".

"Nekik az életük a tét. Nekünk „csak” a köztisztaság, a közlekedés, a köznyugalom. "

Szép elképzelés az értékek ilyenfajta rangsorolása, csak sehol a világon nem valósul meg. MOndjuk mit szólnál, ha holnaptól semmilyen közszolgáltatás nem működne arra hivatkozva, hogy minden pénzt életmentésre kell fordítani, tehát mondjuk felejtsd el a közvilágítást vagy az útjavítást vagy a közoktatást mindaddig, amíg az összes magyar daganatos beteget svájci klinikán állami pénzből ki nem kezelik a rákból.

"Európához csatlakoztunk, akkor sorsközösséget vállaltunk azokkal, akik befogadtak minket."

Ez nem tudom, hol szerepel a csatlakozási szerződésben, de még ha így is lenne: az európaiakkal vállalunk sorsközösséget, és nem a közel-keleti meg afrikai muzulmánokkal. És ezt bizonyítjuk is azzal, hogy nem engedjük rá agyatlanul ezt a hordát mondjuk Ausztriára - meg is kapjuk érte jutalmunkat, hiszen ez a drága Európa még le is náciz minket azért, mert védjük a seggét.

"Hol van ilyenkor az a kormány, aki az Európai Unió, a NATO és az ENSZ előtt követeli, hogy haladéktalanul tűzze napirendre a szíriai rendezés ügyét? Hol van ilyenkor a kormány, aki sürgetné egy összeurópai értekezlet azonnali összehívását?"

Érdekes, eddig úgy tudtam, hogy Orbán egy fing kis ország még fingabb kis miniszterelnöke, aki teljes szereptévesztésben ugrál és pattog, jelentőségét messze túlbecsülve. Most mégis neki kéne ezen gesztusokat megtenni, és nem mondjuk Angela Merkelnek? Mi történt hirtelen, hogy a patásnak ekkora jelentőséget tulajdonítotok? .-)

"Értsük már meg, hogy Európa és a világ (ENSZ) segítsége nélkül a menekültekkel (ha jobban tetszik: az Iszlám Állammal, a közeli vérfürdővel) szemben mi magunk senkik vagyunk."

Igen, ez igaz, de akkor miért rajtunk, senkiken kéred számon a probléma megoldását? Miért Orbán követelje az összeurópai értekezletet meg hasonlókat?

"Európai Unió tagjaként igenis van beleszólásunk abba, mi lesz a világ sorsa. "

Nem tagként meg még több beleszólásunk lenne, uis nem kötne minket a schengeni egyezmény és gond nélkül küldhetnénk tovább ezt az áradatot nyugatra, mint a szerbek.

chrisred 2015.09.12. 15:39:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Oroszország és Kína vétózta meg a BT Szíriát elítélő határozattervezetét még 2011-ben.

panelburzsuj 2015.09.12. 15:53:29

@csabakirályfi:
Nem túrtam utána, de talán lehetne találni nyomát pl. "Dublin III. Rendelet" keresőkifejezéssel elindulva itt:

ec.europa.eu/geninfo/query/index.do?swlang=hu

Rahman Mudzsibur 2015.09.12. 16:02:29

Ott rohadjanak mag az őket pátyolgató liberális tetvekkel, ahol vannak!

fifibá55 2015.09.12. 16:07:09

Aki a mi határunkon (kopogtat) jön át, már nem menekül, hanem követeli, hogy oda mehessen, ahova kedve tartja. Nem az élete a tét, hanem a jóléti államok részben meggondolatlan szociális juttatásai. Tiszta kívánságműsor. Sok juttatás = good, kevés juttatás = no good. Így lett, hogy Ausztria no good, mert Németországban nagyoob pénzbeli összegek járnak. Plusz a tudatlanság: "It is cold, it's raining, Austria no good, Germany good".

chrisred 2015.09.12. 16:11:46

@Advanced Flight: "Nem tagként meg még több beleszólásunk lenne, uis nem kötne minket a schengeni egyezmény és gond nélkül küldhetnénk tovább ezt az áradatot nyugatra, mint a szerbek."

Amennyiben mi is fittyet hánynánk a genfi egyezményre, mint ők. Náluk mondjuk ez haladó hagyomány, az egy főre eső háborús bűnösök száma talán ott a legmagasabb a világon, eggyel kevesebb vagy több háborús egyezményt sértenek meg, szinte fel sem tűnik, mi is ebbe az irányba indulnánk?

Brix 2015.09.12. 16:21:59

"Hol van ilyenkor az a kormány, aki az Európai Unió, a NATO és az ENSZ előtt követeli, hogy haladéktalanul tűzze napirendre a szíriai rendezés ügyét? " Nagyon naív kérdés! Az USA éppen annak örül, hogy Európa egyre nagyobb válságba sodródik. Nagyon átlátszó politika, hogy Ukrajnától , a Közel-Keleten át, Líbiáig mindent szétvert Európa körü, és nem tesz semmi érdemi lépés,t az Iszlám Állam felszámolásával kapcsolatban

Hol van ilyenkor a kormány, aki sürgetné egy összeurópai értekezlet azonnali összehívását?" Volt már ilyen nem is olyan régen, de semmi sem történt, csak abban egyeztek meg, hogy kimentik az illegális migránsokat a Földközi-tengerből..

Az EU döntéshozói , de különösen Merkel elképesztő hibát vétett, és a már amúgy is súlyos problémákkal küszködő EU, története legnehezebb időszkát éli át. A németek felrúgták és felrugatták a hatályos törvényeket, Európában, hogy teljesen illegitim módon, ázsiai és afrikai embermilliók telepedhessenek le Európába. Amióta Merkel kiadta az ukázt, az illegális bevándorlók semmilyen törvénynek nem engedelmeskedve, agresszívan , követelőzően törnek céljaik felé. Ami most van : államilag jóváhagyott , a törvényen kívüli állapot, káosz, anarchia, olyan romboló hatású, ami talán visszafordíthatatlan folyamatokat indít el Európában. A rend , a békés polgári fejlődés, és a gazdagodás helyett, valami egészen más fog következni...
Ez egy abszurd dráma , ami itt folyik....Mindenféle kontroll nélkül, most százezrek , majd milliók érkeznek egy teljesen más kultúrkörből, és senki nem tesz semmit!!!!!!!!! Kivéve Orbánt, akinek 100%-ig igaza van abban, hogy amíg a határunkat nem tudjuk megvédeni, és nem is tartjuk kontroll alatt a folyamatot , addig nincs értelme kvótákról beszélni.

tralalala 2015.09.12. 16:26:44

"A menekülő emberek a pokolból menekülnek Európába. "
Én se vagyok oda Szerbiáért, de ez azért egy kicsit erős.

Brix 2015.09.12. 16:32:38

@chrisred: A genfi egyezmény a második VH utáni állapotoknak felelt meg, azóta brutális népességrobbanás történt a fejlődő világban. Az EU menekültpolitkáját is ehhez kellene igazítani, mert ha 50-60 millió háborús menekült mind megindul Európa felé, abból nagyon nagy baj lesz..
DE, a gazdasági migráció is megerősödik mellette , az akár 900 millió embert is megmozgathat...

A hábrúk legtöbbjét reálfolyamatok táplálják:
- túlnépesedés, munkanélküliség, a szubszaharai afrikában és a közel-keleten
-klímaváltozás
-globalizáció kiterejedése, helyi gazdaságok leépülése

Nagyon nagy naivitás azt gondolni, hogy béke lesz egyszer ezekben a régiókban, vagy hogy a nyugat békét tud teremteni...
A nagy háborúk még csak ezután jönnek, pl NIgériában , ahol néhány évtizeden belül akár 1 milliád is ember lehet...

Advanced Flight 2015.09.12. 17:02:32

@chrisred: azzal szegik meg a genfi egyezményt, hogy továbbengedik a menekülteket oda, ahová menni akarnak?????

Schengen meg nem háborús egyezmény, hanem egy biztonságpolitikai megegyezés a tagjai között.

Pipas 2015.09.12. 17:02:41

"A menekülő emberek a pokolból menekülnek Európába."

Mi a bajod szerbiával?

prolee 2015.09.12. 17:20:47

A posternek teljesen igaza van. Szerintem minden magyar üljön autóba, akinek nincs autója, az pénzzel szálljon be a benzinbe, menjünk le a határra, szedjük össze a menekülteket és tegyük le őket az osztrák zöldhatárra. Csináljuk ezt két-három hónapig, aztán meglátom, mennyire leszünk lenácizva.
Marhaság ez az egész határellenőrzés.
Menjenek Germoneybe! Ki nem szarja le?

Ad Dio 2015.09.12. 17:25:45

A posztoló le van maradva azt hiszem.
Ha jól olvasom a világot magam körül - bár igen rapid módon változik - épp körvonalazódik egy konszenzus, ami nem ilyen bináris színvonalú mint ez a bejegyzés.

Németországban napról napra erősödik a felismerés, hogy 1. a migránsok indíttatása nem egyértelmű . 2. Európa nem tud mindenkit befogadni

Viszont a v4-ek is lassan hajlanának a kvóták elfogadására (bár Finnország ebből a szempontból váratlan fejlemény).

Mindenképpen vissza kell mennünk vajon a bináris fekete-fehér pozícióhoz?

Krisz11 2015.09.12. 17:41:33

"A pokolból jönnek, nem fogja őket egy nyamvadt kerítés megállítani."
Elterelni fogja.
Másrészt a fejlövés is megállítja őket. A Walking Dead-ben is működik.

prolee 2015.09.12. 17:43:00

@Ad Dio: Szerintem meg te vagy lemaradva: európai nagyvárosokban menekültpárti tüntetések vannak, mindenki menekültet akar, imádják őket.
Szerintem ilyen élménytől nem kellene megfosztani polgártársainkat. Meg kell adni nekik a menekültjeiket.
Hülyeség a kerítés, nem kell ujjlenyomat, folyosó kell és menjenek, Allah segítse őket útjukon!

prolee 2015.09.12. 17:49:56

Ami pedig a kvótát illeti, szerintem pénzzel kiválthatjuk, 1-2% adóemelés és nem kell befogadni senkit, vagy csak keresztényeket kell befogadni.
Egyébként kecsegtető felhívásokkal nyilván lehetne toborozni néhány ezer kárpátaljai magyart, hogy adjanak be menedékkérelmet.
Idővel akár gazdasági hasznunk is lehet belőle, ha iszlámmentes ország leszünk.

Ad Dio 2015.09.12. 18:07:26

@prolee:

Meglátjuk. Egy senki vagyok, így a véleményem sem nyom sokat a latba, de azt gondolom, hogy a végén konszenzus születik majd: kell a határok védelme, de akik beérkeztek, azokat kvóták szerint osztják el.

patkányarcúáginéni 2015.09.12. 18:20:20

Megint egy képmutatástól bűzlő firkálmány. Szóra sem lenne érdemes amúgy, de a szerzőjét bíróság elé kellene állítani érte.

chrisred 2015.09.12. 18:29:18

@Advanced Flight: "A menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvény értelmében biztonságos harmadik országnak csak olyan állam tekinthető, ahol a menekültkérő életét és a szabadságát nem fenyegeti veszély faji, vallási okból vagy nemzeti hovatartozása, valamely társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai meggyőződés miatt. További feltétel az is, hogy a hozzá forduló kérelmezőt ne utasítsa ki olyan országba, ahol halálbüntetéssel, kínzással vagy más embertelen bánásmóddal veszélyeztethetik. Mindezeket a kötelezettségeket az állam az Alaptörvényben is rögzítette (XIV. cikkely 1-2.). A kritériumok között azonban még az is szerepel, hogy a biztonságos harmadik országnak biztosítania kell a menekültkénti elismerés kérelmezésének lehetőségét, és elismerés esetén a genfi egyezménnyel összhangban álló védelemről kell gondoskodni.

Szerbia hiába uniós tagjelölt ország, jelenleg nem minősül biztonságos harmadik országnak, mert egyáltalán nem működik a menekültügyi intézményrendszer, mutatott rá a hvg.hu-nak Gyulai Gábor, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programvezetője. "Az ország képtelen érdemben elbírálni a tömegesen beérkező kérelmeket, nincs is rá kormányzati akarat. A több ezer polgárháborús körülmények közül érkező szíriai, afgánvagy afrikai menekült ellenére 2008 óta mindössze egy tucat (!) menedékkérőnek adott védelmet Szerbia. Emellett nincs elég kapacitás a menedékkérők ellátására; se szállást, se élelmet, de még megfelelő papírokat sem kapnak az eljárás idejére." - mondta Gyulai. A programvezető arról is beszélt, hogy Szerbiában nagy a rendőri korrupció: a menekülőket több száz euró fejében sokszor futni hagyják, de előfordul az is, hogy a rendőrök durván bántalmazzák őket vagy erőszakkal veszik el a pénzüket.Ráadásul Szerbia az összes szomszédos országot biztonságosnak tekinti, tehát az oda visszaküldött menedékkérőket simán tovább is küldik majd - bármilyen vizsgálat nélkül – Macedóniába, ahol ugyanannyira nincs működőképes menekültügyi rendszer, mint Szerbiában.

2012-ben a Kúria iránymutatása megerősítette a Magyar Helsinki Bizottság tapasztalatait és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság országjelentésében foglaltakat, miszerint Szerbia nem nyújt biztonságos menedéket a menekülőknek. Az iránymutatásra azt követően volt szükség, hogy a bíróságok előtti menekültügyi eljárásokban eltérő állásponton voltak az illetékes törvényszékek a szerb menekültügyi helyzet megítélésében. Az iránymutatás kimondta, hogy a bíróságoknak hivatalból figyelembe kell venniük az ENSZ országinformációit – az UNHCR viszont továbbra sem tekinti Szerbiát a menekülők számára biztonságos harmadik országnak."

♔bаtyu♔ 2015.09.12. 18:31:17

Ha a kerítés nem segít, van akna, golyó.

Reszelő Aladár 2015.09.12. 18:34:53

A liberális világ általában a jogokig jut, a kötelességekig ritkán.
Legyen szíves egy hivatalos liberális megmondó álljon már ki, és fikázás helyett magyarázza el Orbán Viktornak és esetleg nekünk is, hogy mi lenne az Európai Értékeknek (nagy betűkkel, hisz egy intézmény) megfelelő viselkedés a menekültes helyzetben. Vázolom én mire gondolok.

A kerítés helyett a zöld határon 20 méterenként minimum 10 arab dialektusban beszélő (nehogy megsértsenek valakit) hostesek várnák a menekúlőket. Lenne náluk évszaknak és származási helynek megfelelö friss tiszta ruha, inni és ennivaló (vallásnak megfelelő), füstölnivaló, feltöltött okostelefon akksi és SIM kártya 100€-val feltöltve. A hostess irányítanáel őket a legközelebbi orientációs pontohoz. Az út természetesen ki lenne világítva éjjelente, a hideg miatt 25 méterenként lennének Wifis hőgombák is.
Az orientációs ponton lenne meleg étel és ital, tisztálkodási lehetőség. Óriáskivetítőkön és a I am refugee app letöltése után okostelefonokon lehetne megtekinteni az egyes célországok bemutatkozó kisfilmjét. A filmekben benne lenne az időjárás a beszélt nyelv és pár szavas történelem mellett a letelepedési támogatás összege az adminisztráció menete valamint aki akar akár munkát is kaphatna rögtön (opcionális). A film végén lenne egy QR kód, ezt lefotózva vagy telefonon a linkre kattintva lehetne regisztrálni az adott orszagba akár jeligére is. Egyúttal menne egy figyelmeztető, hogy mikor indul az a légkondícionált ingyen büfékocsis vonat a kecskeméti reptérre, ahol a kisbuszos átszállás után kényelmesen elérhető a célország kiválasztott városába induló gép. Az orientációs ponton lenne alvási lehetőség is 2-3-4-5-6 (családtagoktó függ) zuhanyzós szobában, 0-24 nyitvatartó mecset. Esténként több különböző színpadon a legnépszerűb arab származású DJ pörgetnék a legnagyobb otthoni slágereket.
Sajnos előfordulhat, hogy várni kell a repülő indulásáig akár több napot is. Ilyenkor a szervezők arab filmek vetítésével, sportolási lehetőségekkel, és az új életről szóló pódiumbeszélgetésekkel oldaná a várakozás sztresszes óráit.

Ebben az esetben Orbán Viktor megkapná, hogy milyen embertelen dolog, hogy a menekülőknek akaratuk ellenére várakozni kellhet az orientációs ponzokon a lassan üzemelő reptér és a nagy sebességre képtelen vasút miatt. EU határozat mondaná ki egy azonnali nagysebességű vasútvonal és egy újabb kifutópálya építését. A szabályszegés súlyosságára tekintettel a közbeszerzést maga a Bizottság végezné, korrupció miatt kizárva minden magyar céget, és megtiltva minden EU-s forrás felhasználását.
Természetesen ha bármelyik menekült Magyarországon maradna, annak azonnal lakást, oktatást, és tisztes megélhetést kellene biztosítani.

Ésszelteli 2015.09.12. 18:54:58

Kiderült 4000 dzsihádista van a menekültek között, írta egyik angol lap. Angelina Jolie azt nyilatkozta, hogy a dzsihád része a női sexuális erőszak.
A balodali libsik teljesen vissza vannak maradva. Ennyire azért nem lehetnek sötétek ? Vagy igen. Eljárt felettük az idő.

chrisred 2015.09.12. 18:55:01

@Brix: Úgy gondolod, hogy a jelenlegi háború események a II. világháborút és az azt követő kitelepítési hullámot is meghaladó nagyságrendű menekülthullámot idéznek elő? Nekem nem úgy tűnik. A Magyarországra idén érkező és áthaladó migránsok száma még mindig nem közelítette meg az 56-ot követő kivándorlás létszámát.

Ésszelteli 2015.09.12. 19:04:22

@chrisred: De ha közüllük egy megerőszakolja valamelyik családtagodat ? Hánynak kell megtennie ?
Németországban már erőszakoskodnak. De lehet, hog jobban teszed ha felajánlod mind az eszkimók, úgymond vendégszeretedből.

chrisred 2015.09.12. 19:21:59

@Ésszelteli: Téged csak az zavar, ha arab erőszakolja meg a családtagodat, bárki másnak megengednéd?

Ésszelteli 2015.09.12. 19:45:54

@chrisred: Ja hogy neked mindegy ki erőszakolja meg a családtagod, értem már. Ilyen dolgokkal nem foglalkozol. Rossz időben rossz helyen, gondolom olyankor ezt mondod.

Tudományos libsizmus 2015.09.12. 19:50:21

Nincs kvóta. Magyarország már réges régen teljesítette a muzulmán kvótát. Kvótázzanak az angolok, franciák, hollandok, belgák, svédek. Azoknak már úgy is mindegy.

mitis 2015.09.12. 19:54:11

@Ad Dio: Ez a gond,hogy hiába osztogatnának ide-oda a "barátaink" csak ott szeretnénk lenni ahol jólét van.

Brix 2015.09.12. 20:08:13

@prolee: "Hülyeség a kerítés, nem kell ujjlenyomat, folyosó kell és menjenek, Allah segítse őket útjukon! " Ez nihilista álláspont. Ha Európa nyugati fele elbukik , akkor mi is bukunk vele együtt.

@chrisred: " Úgy gondolod, hogy a jelenlegi háború események a II. világháborút és az azt követő kitelepítési hullámot is meghaladó nagyságrendű menekülthullámot idéznek elő? Nekem nem úgy tűnik " Nekem viszont úgy tűnik hogy minden eddiginél nagyobb lesz a migráció , a szírek után el fog indulni fekete Afrika is....A demográfusok és az ezzel foglalkozó szakemberek többsége azt gondolja, hogy még csak a nagy népvándorlás kezdetén vagyunk...Nigériában, néhány évtizeden belül 1 milliárd lakos lehet....
Nem régen jöttem haza Olaszországból, és több migránssal beszéltem az afrikai helyzetről, meg láttam azt is, hogyan mennyire nem illeszkednek be az olasz társadalomba....Új , kirekesztett osztály van ott kialakulóban: az afrikai - ázsiai szegények , koldusok lassan millióssá duzzadó tömege.... A bűnözés az egekben van, egy héten 3 nemi erőszak volt Riminiben, Szicliában néhény hete egy szenegáli 18 éves bevándorló egy nyugdíjas házaspárt mészárolt le ... a férfit levágta mint egy kecskét , a nőt kidobta az ablakon.... Ez most az európai realitás....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.12. 20:13:36

@mitis:

Így igaz.

Részlet a Bildben megjelent Orbán-interjúból:

"BILD: Was spricht dann dagegen, diese Menschen, die schon bei uns sind, mit einer Quoten-Regelung gerecht auf die Länder der EU zu verteilen?

Orbán: „Zwei Punkte sprechen dagegen. Erstens: Eine Quote macht erst Sinn, wenn unsere Grenzen geschlossen sind. Bis dahin weiß keine Regierung, um wie viele Menschen es konkret geht. Denn es werden immer mehr. Zweitens: Können wir Migranten wirklich daran hindern, dorthin zu gehen, wohin sie wollen? Sollen wir sie in europäischen Hauptstädten festbinden, damit sie nicht zurückkehren nach Deutschland? Wer kann sie in Estland, Slowenien oder Portugal halten, wenn sie nach Deutschland wollen? Das ist eine Illusion.“"

Forrás: www.bild.de/politik/ausland/viktor-orban/darum-baut-ungarn-einen-zaun-gegen-fluechtlinge-42544402.bild.html

2015.09.12. 20:18:02

A fenéket kell ide menekült!
56-ban amikor menekültek magyarok, akkor regisztráltak azokban az országokban ahova mentek.
Ezek? Ezek nem!
Senki nem tudja, hogy ki fia borja jön be és nem a határátkelőhelyen, hanem a zöldhatáron.
Vajon hány iszlám állam terrosrista van közöttük?
Ember gondolkodj!
A másik. Törökországban közel 2 millió szíriai menekült van számolj hozzá még vagy 1 millió pakisztánit meg afgán meg a jó isten tudja milyen nemzetiségűt.
Fogadja be őket az EU!
Mi történik akkor?
Nyugaton a bérek elkezdenek csökkeni, a közép-kelet európaiak nak nem megy majd jól, hazajönnek a szarba, de az ottaniaknak is szar lesz.
Továbbá a fehér lakosságot éri majd a hátrányos megkülönböztetés magyarul rasszizmus!

www.youtube.com/watch?v=B7hetN-_n5o

Ugye a mocskos niggerje!

♔bаtyu♔ 2015.09.12. 20:25:43

"menekültek" árulják a kaját amit kapnak Debrecenben a piacon.

www.youtube.com/watch?v=NCs7mzrPphg

2015.09.12. 20:33:27

És még valami!
Gyűlölöm orbánt!
Viszont abban igaza van, hogy ott kellene rendet tenni, ahonnan ezek jönnek!
Az USA, avagy a mostani elnöke úgy akar a történelem könyvekbe bevonulni, hogy az USA béke elnöke Barack Obama. Még Nobel béke díja is van. Elképesztő.
Hivatali idejéből még bő egy év van hátra.
Az USA nem fog beavatkozni az iszlám állam ellen 2017. előtt.
Pedig a mostani migráns krízis az USA háborús külpolitikája miatt van. Csessze meg az USA, hogy mindenhova exportálni akarja a kib.aszott demokráciáját Obama Nobel békedíjjával együtt.

Az nem megy, hogy ők idejönnek és én tartsam be az ők szabályait!
Akkor vagy takarodjanak vissza oda ahonnan jöttek, vagy asszimilálódjanak, mint a kunok meg a jászok, besenyők stb.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.09.12. 20:40:01

@fifibá55: kb ennyit tudnak tényleg (kivéve az agysebész-robotika profokat)

♔bаtyu♔ 2015.09.12. 20:53:42

Olvassátok itt a kommenteket. 1-2 "magyar" libsi erőlködik, de a többi. Jól látszik, hogy a világ szégyene nem Mo. hanem a libsik.

www.youtube.com/watch?v=W9N-JAUpc3Q

Nzoltan 2015.09.12. 21:34:50

Ezeket a cikkeket UFÓk írják. Biztos nem ugyan azon a bolygón élünk.

Ad Dio 2015.09.12. 22:18:07

@mitis:

Lehet. Bár még nem láttunk a végleges terveket. Biztos hogy nem lesz sétagalopp. De ha a legrosszabb forgatókönyv van, vagyis a kvóták ellenére mindenki jön-megy ahogy kedve tartja, akkor is érezték a centrum országai, hogy nem elvben utasítottuk el a szolidaritást és a közös teherviselést, hanem a gyakorlatban alakult úgy ahogy...

na4 2015.09.12. 22:31:15

Menekülnek? Na ne röhögtess már. Törökországban már nincs háború. Görögországban, Macedóniában, Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában sincs háború, mégis menekülnek Németországig? Söt most már Németországból is menekülnek Svédországba? Ne röhögtess már! Ezek megélhetési fekâk, akik az ingyen pénzre, kajára, piára, lakásra jönnek. Közük sincs menekültekhez, csak kiadják magukat menekültnek, hátha úgy jobban megy a business.

Erő e-meló 2015.09.12. 22:55:51

Ha jól értem a szerzőt, akkor Magyarország európai integrációjának a fokmérője minél több Európán kívüli migráns befogadása

Gyűjtsd a pakit és a négert, ezzel is a békét véded

bkkzol 2015.09.13. 01:10:16

Ezek már régen nem menekültek! Megszállók, diverzánsok! Szólni kellene nekik, hogy marhára nincs joguk zöldhatáron közlekedni, rendőrt dobálni, autópályán sétálgatni! Kötelességük viszont regisztráltatni magukat, ujjlenyomatot adni, pofájukat befogva várni!
Vérlázító amikor az afgán suttyó azt nyilatkozza Dániában, hogy akkor ad ujjlenyomatot, regisztrál ha garanciát kap hogy nem utasítják ki. Kiválaszt egy országot ahol élni akar? Talán házat, kocsit is választott már?
Azonnal vissza kell dobni a legapróbb rendbontót is a koszos hazájukba. Legyen az Szíria vagy Afganisztán... Az ottani rendvédelmi szervek tudják, hogy milyen jogaik és kötelességeik vannak ezeknek, hogy kell velük bánni.

dukeekud 2015.09.13. 01:31:58

" A pokolból jönnek, nem fogja őket egy nyamvadt kerítés megállítani."

Alaptalan a karorvendesed. Ha netan a kerites, a torvenyek, a katonak nem tudjak megallitani oket, akkor majd megallitjak az EMBEREK. Mar keszulunk ra, ha kell tobb szaz ezer, vagy akar millio magyar NO, FERFI, lesz ott a hataron. Tucatnyi emberrel beszeltem, 15-85 eves korig, akik teljesen magukol, barmilyen szervezes befolyas nelkul, arra jutottak, hogy akar egyszal maguk elindulnak a hatarra, es megteszik amit tudnak.
Valoszinuleg nem kell, de a tobbseg mar ezen gondolkodik.

Ésszelteli 2015.09.13. 03:54:12

Kiváncsi vagyok, mikor szervez a liberális jogvédő szervezet tüntetést, hogy tiltsák be a muszlim vallást, mert erőszakra bújt fel minden más hit vagy hitetlenséggel szemben és nincstolerancia a vallászkban, vagy módosītassåk velük a szöveget, hogy megfeleljen a kivånt kultúrális társadalmi együttélési normáknak.

midnight coder 2015.09.13. 07:01:34

"A nyolcvanas évek végén a magyar társadalom megértette, hogy a jövő a nyugati integrációban, Európában van."
Nem. A 80-as évek végére a kommunisták sikeresen csődbe vitték a szocializmust. A polgár pedig azt hitte, hogy ha véget ér a szocializmus, akkor neki automatikusan olyan élete lesz, mint az osztrákoknak a Bécsi út túloldalán. Mára persze a polgár pontosan tudja, hogy egy nagy lófaszt.

csabakirályfi 2015.09.13. 07:41:40

@chrisred: "...BT Szíriát elítélő határozattervezetét még 2011-ben." Ez mi? Miért akarta elítélni a BT Szíriát?

chrisred 2015.09.13. 08:20:16

@csabakirályfi: Mert Asszad irtani kezdte az ellene tüntetőket.

1ghost 2015.09.13. 08:45:22

" A pokolból jönnek, nem fogja őket egy nyamvadt kerítés megállítani."

Sajnos ez messzemenően igaz, ime: mindenamianglia.co.uk/sokkolo-valosag-a-bevandorlas-mogott-csak-eros-idegzetueknek-video-es-kep/

A szörnyű az, hogy néhányan úgy érzik, mindennek ellenére a legfőbb tájékozódási pont Orbán Ülepe.

Rohadt egy helyzet, hogy a szolidaritás írmagja is hiányzik a kormányfőből - hiába na, eltévedt a nyáj egy része a jobbikhoz - az ország érdekeit és az emberséget egyaránt szem előtt tartó magyarok meg járhatnak szemlesütve a világban.
A jelenlegi kormány most már tényszerűen nemcsak korrupt, tolvaj gazemberek gyülekezete, hanem megtestesíti a középkori és múltszázadbéli barbárságot is.

Ez van.

J.R. Ewing 2015.09.13. 09:01:11

Az, hogy ezek a biboldó zugújságírók folyamatosan menekülteznek, kibaszottul idegesítő még mindig. Az lesz menekült, aki megkapja a menekült státusz a német államtól, a menekültügyi eljárás hivatalos keretein belül. Akit nem nyilvánítanak annak, ki fogják onnan baszni, mint a macskát szarni. És az kb. a 70-80%-a lesz az itt vonulgató mihaszna tömegnek.

midnight coder 2015.09.13. 09:04:19

@1ghost: Ja. Csak tudod, ezzel alapvetően három gond van:
1. A menekülteknek csak egy része szír. És a papírok nélkül érkező csávóról nem fogod tudni megmondani, hogy ő most menekült, vagy IS terrorista. Amúgy elég érdekes, hogy a menekültek nagy része nem félfejű gyerek, vagy öreg, sőt még csak nem is nő. Hanem kigyúrt fiatal csávó.
2. A problémát kb. két hét alatt megoldaná, ha a nagyhatalmak megegyeznének, és kirobbantanák az IS-t a térségből. Csakhogy ehhez Pl. az USA-nak fel kellene adnia a térséghez fűződő érdekeiből. Ezt meg nem akarja, a szegény menekültekkel nagyon szolidáris mindenki amíg a gonosz Patás építgeti a kerítést, de ha az olajról vagy a gázról van szó, mindjárt a leszarom kategóriába kerülnek.
3. Ha a menekültek kapcsán Európa megtelik illegális bevándorlókkal, különösen a közel-keleti és az afrikai régióból, az kb. Európa végét is jelenti majd. Mi pedig harcolhatunk a végeken a barbárok ellen - akik most nem Törökörszág irányából, hanem a németek felől érkeznek majd.

midnight coder 2015.09.13. 09:07:33

@J.R. Ewing: A gond ott kezdődik, hogy nem fogják kibaszni. Amíg fehérekről van szó, addig még működhet a dolog, de az első síró kicsi néger gyerek a médiában azonnal meg fogja állítani az etiópok és egyéb afrikai négerek kirakását. A németek pedig egy szép nagy menekülttáborrá fognak válni. Ezen persze segíthet, ha szétszórják a különböző országokba a bevándorlókat, de csak ideiglenesen: ezek a polgárok pont addig fognak Pl. magyarországon maradni, amíg itt megkapják a német segélyeket. Aztán, ha a segílyke forrása kiapad - márpedig idővel ki fog - akkor szépen megindulnak.

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2015.09.13. 09:08:25

@panelburzsuj:
Dublin III-at éppen a görögökre és sok más okra hivatkozva fel is lehet ám mondani. Fel is kell mondani és akkor nincs és nem is lehet szerződésszegés.

Fegyverek elől, vagy fegyverek mellől menekülnek?
Menekülni kellett neki, mert nem bírta elviselni, hogy két géppuskával kellett irtania az ellenségeit. Több tucat ilyen és hasonló kettős fotóval van tele a net. Ja és, hogy ki a hazájáért harcoló katona, vagy forradalmár és ki a terrorista csak nézőpont kérdése.

erkolcstan.blog.hu/2015/09/08/fegyverek_elol_vagy_fegyverek_mellol_menekulnek

1ghost 2015.09.13. 09:23:10

@midnight coder:

Ó, hogyne! Te, meg a gazdád biztosan tudjátok, hogy mi jelenti Európa és -mert ne szerénykedjünk - az Univerzum végét!

A többi baromságod szót sem érdemel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.13. 09:25:29

@bkkzol:

"Szólni kellene nekik, hogy marhára nincs joguk zöldhatáron közlekedni, rendőrt dobálni, autópályán sétálgatni! Kötelességük viszont regisztráltatni magukat, ujjlenyomatot adni, pofájukat befogva várni!"

Te semmit nem értesz.

Az illegális migráns szép és jó, békés és kívánatos, Európának szüksége van rájuk. Ezért valójában nem is illegális. Műveltebbek, képzettebbek az európai lakosságnál, a libsi európai politikusok bolondulnak értük, minél többet be akarnak fogadni. Pl. Merkel kijelentette, hogy a német alaptörvény szerint nincs felső határa a befogadható menekültek számának, ezért nem korlátozzák a bevándorlást. (Az ne zavarjon, hogy Merkel éppen CDU-s, attól még a libsi politikai ukázoknak engedelmeskedik.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.13. 09:26:57

@1ghost:

"A szörnyű az, hogy néhányan úgy érzik, mindennek ellenére a legfőbb tájékozódási pont Orbán Ülepe. "

Abszolút egyetértek veled. A ballibsi csőcselék 100%-ban Orbánhoz igazodik, amennyiben nekik mindig annak ellenkezője a jó, amint Orbán tesz. Mindegy, mit tesz Orbán, az csak rossz lehet.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:30:58

@dukeekud: Én is jeleztem már hogy ott leszek, ha kell.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:36:32

@1ghost: Te annyira ostoba vagy, hogy itt orbánozol, miközben nem fogod fel, hogy Orbánnak az egészhez annyi köze van, hogy azt csinálja, AMIT A TÖBBSÉG AKARJA, hogy csinálja. Amit egyébként Gyurcsánynál is akarna. Tehát érzelmi alapon Orbán egyáltalán nem játszik, nekünk tökmindegy ki az, aki azt csinálja, amit mi szeretnénk.

Ilyen alapon inkább Orbán feje van a tömeg seggében, de ez nyilván nem baj, hiszen választott politikus.

Ebből következik, hogy olyanok is most Orbánék mellett állnak, akik pár hónapja még ballib szimpatizánsok voltak, vagy csak amúgy nem szeretik Orbánt. Az ok pedig a fenti. Remélem, így már megérted.

1ghost 2015.09.13. 09:37:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hülye vagy, mint a gazdád! Ugyanis, ahhoz, hogy korrupt, tolvaj Narancs Bagázzsal és ócska - Mészáros Lőrincek fémjelezte - sleppjével az ember ne értsen egyet, nem kell ballibsinek lenni. Ma már szimplán elég az is, ha az ember normális.

Hmmmm...... ? Stim?

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:40:03

@midnight coder: Az ENSZ szépen beosztaná hol legyenek akár százezer fős menekült táborok. Egy biztos, itt biztosan nem lesz, Orbán jól érzi, hogy el kell utasítania.

1ghost 2015.09.13. 09:40:05

@♔bаtyu♔:

Drága Batyukám! Mivel te köztudottan e velejéig rohadt rezsim hitvány és jellemtelen szolgája vagy, ezért aztán igazán tök mindegy, hogy mit röfögsz, mit CÖFögsz.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:44:06

@1ghost: Szépen elmagyarázza neked, hogy éppen a hozzád hasonló ballibsik vannak Orbán seggében, hiszen kritika nélkül elleneznek mindent ami felőle jön, de te itt erőlködsz. Ezzel szépen bizonyítod, hogy igaza van.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:45:55

@1ghost: Persze "köztudottan" te ostoba. Hányadik nicked is ez szarzsák? Szerintem maradj meg az MSZP liftjénél kuncsaftokra vadászva, mert ez itt nem a te világod. Sok lesz ez neked.

Kövér László аkinek ömlik a fos a szájából 2015.09.13. 09:47:07

@1ghost: Szevasz, várlak az MSZP liftjében. Tudod, ugyanaz mint a múltkor, boldog befejezéssel.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:47:59

@1ghost: Látom, már randid is van. Na siess, mert lekésed.:))))))))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.13. 09:49:20

@midnight coder:

"A gond ott kezdődik, hogy nem fogják kibaszni. Amíg fehérekről van szó, addig még működhet a dolog, de az első síró kicsi néger gyerek a médiában azonnal meg fogja állítani az etiópok és egyéb afrikai négerek kirakását."

Eleve el sem kezdik kirakni őket.

Németországból vagy Ausztriából az elutasított menedékkérőknek csak elenyészően csekély hányadát küldik el. 99%-uk az országban maradhat ún. védett személyként, pénzt és ellátást is kapnak jócskán. Egy évre szóló tartózkodási engedélyt is kapnak, amelyet lényegében automatikusan meghosszabbítanak, így az egyre inkább egy határozatlan idejű tart. engedéllyé válik. Elég nyilvánvaló, hogy minél tovább marad valaki az országban, annál nehezebb lesz kitenni. Idővel gyereke születik, aki automatikusan német/osztrák állampolgár lesz, innentől ő is jogszerűen maradhat.

A menekültügy sokaknak biztosít jó megélhetést. Ügyvédek siserehada él a menekültekből. Mindenféle jogi kifogásokkal húzzák az időt, fellebbeznek, papírokat hamisítanak, persze államköltségen, mert az jár a "menekültnek". NGO-k és segélyszervezetek is profilírozhatják magukat, és mellesleg jó bevételt szereznek, hiszen az adományokat működési költségekre (pl. munkatársak fizetésére) is fordíthatják. Tolmácsok, fordítók is bőségesen kapnak megbízásokat.

Mindent összevetve a menekülteken sokan és sokat keresnek a befogadó állam polgárai és intézményei közül is, nem csoda, hogy nem történik érdemleges lépés a menekültáradat megfékezésére.

♔bаtyu♔ 2015.09.13. 09:51:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ráadásul a libsik is érdekeltek ebben, hiszen az állampolgárrá tett bevándoroló rájuk szavaz. Aztán később majd valami muszlimra, de az még nagyon odébb van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.13. 09:55:37

@♔bаtyu♔:

Persze, de egy politikus horizontja csak a következő választásig tart. A libsi meg eleve mindent megtesz, hogy visszakerüljön a hatalomba, az nem érdekli, hogy az ország pusztulása lesz a fizetendő ár.

Érdemes elolvasni ezt a német nyelvű interjút Orbánnal:

www.bild.de/politik/ausland/viktor-orban/darum-baut-ungarn-einen-zaun-gegen-fluechtlinge-42544402.bild.html

Addig OK, hogy a Bild lényegében egy szennylap, de amit Orbán itt is mond, az maximálisan megállja a helyét.

Sir Galahad 2015.09.13. 09:59:33

"Nem fogja őket egy nyamvadt kerítés megállítani." Csak eltéríteni Magyarországtól, és ez nekünk elég. Eddig se értettem, miért nem a rövidebb úton mennek Ausztria felé. Most majd meg lehet próbálni.

midnight coder 2015.09.13. 10:03:29

@1ghost: Neked, ahogy a többi liberósnak is, az a fő bajod hogy Orbán nélkül nem tudtok tájékozódni.
El sem tudjátok képzelni, hogy valakinek egy adott kérdésben Orbántól függetlenül véleménye legyen - igazából saját magatokról sem, ti automatikusan az ellentettjét hangoztatjátok annak, amit Orbán mond. Mondjuk, ha Orbánnak esze lenne, azzal plakátolná tele az országot, hogy ne kövessünk el tömeges öngyilkosságot. Két napon belül garantáltan kipusztulna az összes liberós.

Ebben az ügyben kivételesen a liberósok és a balfékek érdekei tökéletesen megegyeznének a konzervatívokkal. És bizony, azzal amit a Patás mond. Baloldaliként én legalábbis nem biztos, hogy üdvözölném azt, hogy az EU amúgy sem valami bőséges munkaerő kínálati oldalára ráengedünk úgy 20-40 millió vadiúj munkavállalót, vagy ugyanennyit fogunk királyi módon eltartani az adónkból. Ráadásul ez még csak az első kör. Liberósként pedig az iszlám térhódítása miatt aggódnék, Pl. eléggé közismert az iszlamisták viszonya a melegjogokhoz és a feminizmushoz.
Szóval, menekültügyben a ballibák látványosan mennek szembe a saját érdekeikkel és elveikkel.

Ráadásul még csak véletlenül sincs megemlítve, hogy igazából a megoldás nem az lenne, hogy ezek az emberek földönfutók legyenek szerte a világban, hanem az hogy visszakapják a hazájukat, az iszlamistákat pedig ki kell robbantani az űrbe. Amit csak az USA hadserege is fél kézzel meg tudna oldani, ha valóban a menekültek érdekeit néznék és nem a sajátjukat.

chrisred 2015.09.13. 10:06:22

@midnight coder: "Amúgy elég érdekes, hogy a menekültek nagy része nem félfejű gyerek, vagy öreg, sőt még csak nem is nő."

Amúgy érdekes, hogy a Mount Everestre feljutó hegymászók nagy része nem félfejű gyerek, vagy öreg, sőt még csak nem is nő. Szíriától (Törökországtól) idáig nem sétagalopp az út, nem minden gyerekhullát vet ki a partra a Földközi-tenger.

Az IS meg tud szervezni egy terrortámadást Európában úgy, hogy egy embert se kelljen ideküldenie, vannak szép számmal fehér árja önkéntesei. De ha nagyon muszáj, bevásárol a moszkvai vízumboltunkban. Miért kínlódjon ilyen kockázatos úttal, ahol illiberális országok hatóságai simán felhentelhetik az emberét, csak azért, mert barna a bőre?

chrisred 2015.09.13. 10:11:29

@Sir Galahad: Nézz meg egy domborzati térképet is és talán megvilágosodik. Az embercsempészek a kábítószercsempészek régi jól bevált útvonalait használják. És mivel mi éveken keresztül az ujjunkat se mozdítottuk, hogy megállítsuk őket, újra a csempészek paradicsoma lett a Nagyalföldön keresztül vezetű útvonal.

midnight coder 2015.09.13. 10:18:24

@chrisred: Mondjuk innen Európából nézve picit fura ez a dolog. Itt megszoktuk, hogy ha valahonnan menekülnek a népek, akkor azt családostul teszik. Pl. az USA-ba a vallási üldöztetés elől menekülők se úgy költöztek, hogy kimentek a fiatal férfi, és otthagyta a szarban a szüleit, az asszonyt, meg a gyerekeket. Különösen igaz ez ott, ahol konkrétan veszélyben van az emberek élete.

Egy terrortámadást megszervezni egy dolog. Egy vallásháborút elindítani azért picit több kell. Ha az IS európai IS-t szeretne, először is szüksége van egy jó erős iszlám közösségre. És mivel az átlag európai meglehetősen ateista, de ha nem akkor keresztény, így ezt leginkább úgy tudja megoldani, ha kívülről telepíti be őket. Erre jók a bevándorlók. Ők adják a tömeget. De ahhoz, hogy a báránykák le ne tévedjenek az igaz ösvényről a liberalizmus mocsara felé, szükség van néhány pásztorra is, aki a letévedő báránykáknak elvágja a torkát, illetve ha már elegen lesznek, akkor segítenek a barikat a helyes irányba terelni. Ami annyira nem lesz nehéz, elvégre Európában idegen kultúra, idegen szokások fogadják őket, így a nyáj ugyanúgy együtt fog maradni, ahogy ez máshol is megfigyelhető. Sok-sok új no-go negyed van születőben.

1ghost 2015.09.13. 10:24:13

@midnight coder: "Neked, ahogy a többi liberósnak is, az a fő bajod hogy Orbán nélkül nem tudtok tájékozódni."

Én édes jó Istenem! Drága Éjközepe Coder! Muszáj itt nyilvánosan fajtalankodnod a valósággal?
Ugyanis korrekten, ez így hangzik:

"Neked, ahogy többi fidesznyiknek, az a fő bajod, hogy Orbán nélkül nem tudtok tájékozódni"

És ez faktum. Függetlenül attól, hogy milyen témában, és mekkora orbitrális baromságot mond éppenséggel a Narancsos Főpap.

És ha netán kétséged van, bármely ügyben nézd pl. Batyut, magadat, vagy bármely szolgai NarancsBirkát!

Oszt jó napot.

Sir Galahad 2015.09.13. 10:24:37

@chrisred: Amennyire tudom, van végig autópálya Bécsig a másik útvonalon is és ezek itt sem gyalog járnak. Akkor meg?

chrisred 2015.09.13. 10:32:49

@midnight coder: Persze, de Európában jellemzően meg is vannak hozzá az anyagi források, hogy az egész család átköltözzön máshová.

Te használtad a terrorista szót. Ebből a nézőpontból igazad lehet, ha az IS beszivárgókat küld a menekültek közé, az lehet vele a célja, hogy Európában is háborút robbantson ki. De itt a bizonyítandóval bizonyítasz. A jelek arra utalnak, hogy az IS egyáltalán nem örül a menekülthullámnak, éppen ellenkezőleg, jelentős csapás a mozgalmuk számára, ha kiderül, hogy ilyen "könnyen" ki lehet kerülni a hatalmukból. Az ilyen szervezetek azzal érik el a legnagyobb hatást, ha nagyobb árnyékot vetnek a vászonra, mint amekkorák (itt az árnyék természetesen a félelem, amit okoznak), és nagyon kínos nekik, ha időnként fellebben a függöny, és kiderül, hogy egy törpe áll ott. Ezért a menekülthullám erőszakkal történő megállítása elsősorban az IS presztízsét növelné.

chrisred 2015.09.13. 10:39:24

@Sir Galahad: Ennyire nem vagyok otthon a témában (azt sem tudom, hogy milyen arrafelé az ellenőrzés a schengeni határon), de gondolom, pár tucat kilométer előnyért nem dobják el a bevált szerb-magyar kapcsolatokat és próbálkoznak új horvát-szlovén verzióval.

midnight coder 2015.09.13. 10:49:56

@1ghost: Anno én már akkor is aggódtam egy picit az afrikai és közel-keleti térségben bekövetkezett túlnépesedés miatt, amikor Orbán még liberális volt. Akkortájt azzal nyugtatták magukat a liberósok, hogy azok az emberek soha nem tudnak idejutni. Nos, ehhez képest eléggé itt vannak - és nem csak szírek, de pakiszániak, észak, sőt közép-afrikaiak is.

Orbánnak van egy rakás húzása amit jónak tartok, és egy rakás húzása amit nem. Szívesebben látnék mást az ország élén - és a következő választásokon épp ezért valószínűleg nem Orbánra, hanem a Jobbikra fogok szavazni. Ennek oka viszont nem a menekültkérdés lesz, hanem az olyan hülyeségek mint Pl. a boltbezárás, a stadionépítések, a chipsadó és más hasonló buzulások.

A baloldal mint olyan szóba sem jöhet - már csak azért sem, mert eleve kormányképtelenek, ezt a bolhacirkuszt legutóbb Gyurcsány sem tudta egyben tartani, és azóta csak romlott a helyzet. Egy csapat viháncoló majom élén nem lehet kormányozni.

Ezzel együtt ebben speciel Orbánnak teljesen igaza van.

Sir Galahad 2015.09.13. 10:50:54

@chrisred: Azért nem is, de ha itt komolyan megnehezítik, kockázatossá teszik az átjutást, az szerintem már nyomós érv lesz.

nem akármilyen anyagból gyúrt állat 2015.09.13. 11:15:29

A szerző úgy tízszer írja le hogy "európai", azzal a céllal, hogy az Ázsiából és Afrikából minket lerohanó hordák befogadására biztasson bennünket. Ennél abszurdabb érvelést nehéz volna kitalálni

Amikor csatlakoztunk az unióhoz, akkor Bécsben nyitható cukrászdásról volt szó, nem pedig százezerszám ide özönlő ázsiai migránsokról. Akiket állítólag azért kéne befogadnunk , mert csatlakoztunk az EU-hoz

Ennyire át lettünk volna verve? Vagy mégsem ezt jelenti az európaiság?

1ghost 2015.09.13. 11:53:16

@midnight coder:

"és a következő választásokon épp ezért valószínűleg nem Orbánra, hanem a Jobbikra fogok szavazni. "

Ó, ez nagyazerű! Qurjuk el még jobban! Nem kicsit, hanem totálisan! Valljuk be, az elmúlt 25 év nem volt erre elég, annak ellenére sem, hogy a narancs és vörös böszmék igyekeztek rendesen, s megtették, mit megkövetelt a zsebük, s amire amputált agyukból futotta.

Sajna azonban, vannak még intelligens élet jelei az országban, nosza, tegyük hát taccsra a józan észt és gazdaságot teljesen! Győzzön hát a Jobbik, ugyi?

Nehogy mán' Kolozsvári Grandpierre Emilnek ne legyen igaza, amikor azt találta mondani vala, hogy "Magyarország a hülyék paradicsoma."

Tiszta sor. Síkhülye, aki ezt nem látja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.09.13. 12:27:21

@1ghost:

Mi is a problémád azzal, hogy valaki egy törvényesen, demokratikusan működő parlamenti pártra akar szavazni? Nem tetszik a demokrácia és a szabad parlamenti választások rendszere?

Megértem én, hogy ősbolsiként visszakívánod a szoci időket, amikor csak a Hazafias Népfront jelöltjeire lehetett szavazni, válaszkókörzetenként egyetlen jelöltre, de nem gondolod, hogy 2015-ben kicsit már égő azért piszkálni valakit, mert az jobboldali pártra akar szavazni?

1ghost 2015.09.13. 16:08:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nocraft izéé.... te orbán jellemtelen, hazug barma! Hol állítottam én olyat, amit nekem tulajdonítasz, he?
Húzd már ki legalább néha a fejed a gazdád seggéből te gyászmagyar.

1ghost 2015.09.13. 20:02:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Drága Józsefné. Nos, a pumpa legfeljebb önben "ment fel", tudja, mert más aligha adatik. Sok gyönyört hozzá. :))))))))))

kisQtya 2015.09.14. 16:36:33

Ide is beteszem szegény az elnemgáncsolt szír fociedzőnkről a neten fellelhető érdekességeket:

www.facebook.com/ThisIsChristianSyria

We don't accuse or oppress anyone here, but let's be honest and logical, what would you think if you saw someone used the Swastika, as facebook cover ?
there are two options :
1- to be a Nazi
2- or Nazi sympathizer
so it's the same thing for the refugee Ousama Al Mohsen, he used the flag of Al Nusra front as his facebook cover, so we have two options :
1- to be a memeber of Al Nusra
2- or Al Nusra sympathizer
and we are not yet talking about the flag of free syrian army militia, or calling the terrorists as ( Al Mujaheedin ), as his personal page shows !

hu.wikipedia.org/wiki/Al-Nuszra_Front