Arra jutottam...

köz+gondolkodás

A nagy sakkjátszma: Orbán-oroszok-Simicska Pakson

2015. március 09. 09:46 - csonka balázs

A Simicska-ügy lényege

Orbán rendszer alapja az, hogy az ő hatalomgyakorlása szempontjából nélkülözhetetlen emberek száma a lehető legkevesebb legyen, viszont azok mind neki és kizárólag neki dolgozzanak teljes elkötelezettséggel. Így a hatékony a döntéshozatala, egyszersmind a legstabilabb a hatalma. Minél kevesebben vannak, annál inkább azt csinál, amit akar. Ezt először a Fideszen belül, majd az országon belül csinálta/csinálták meg. Ezt nevezik diktatúrának egyesek. (A fene tudja… Ez filozófiai sík, de mintha igazuk lenne…)

(Az országgyűlési és az önkormányzati képviselő önálló saját hatalommal rendelkeznek. A kormány tagjai, az államtitkárok a miniszterelnöktől függenek. Ezért is van az, hogy a hatalomgyakorló országgyűlési képviselők létszámát a felére csökkentették, miközben a hatalommal nem rendelkező, végrehajtó adminisztrátorok, államtitkárok és egyebek létszáma riasztóan megduzzadt. Ez összességében sokkal, de sokkal többe is kerül, mint a korábbi rendszer. A látszat szempontjából elég, hogy kevesebb a parlamenti képviselők száma – hadd örüljön a választópolgár a látszatnak.)

A fontos embereket azonban nagyon jól meg kell fizetni. (Itt hétköznapi értelemben véve felfoghatatlan mértékű pénzről van szó.) Logikus, hogy kevesebb embert olcsóbb megfizetni, mint sokat. A megfizetés ellenőrizhetetlen, vagy másképp fogalmazva lopott pénzből történhet (mert nagyon sok, lekönyvelhetetlen pénzről van szó).

Ezek a „fontos emberek”, vagy más néven „nélkülözhetetlen támogatók” teszik azt lehetővé, hogy működjön a kommunikáció (ez a legfontosabb), és a társadalom egyéb alrendszerei: közigazgatás, jogalkotás, szociálpolitika, rendészet, ügyészség, humánerőforrások, satöbbi.

Magyarország azonban féldemokratikus ország, még mindig elég okosnak és taktikusnak kell lenni a lopáshoz (lekönyvelhetetlen pénz folyósításához). A vezetők egy részének elég, ha olyan pozícióba kerül, ahol csendben kilopkodhatja magát az alája rendelt rendszerből. Így tud venni mindenféle vezető „széles körű családi összefogással” százmilliós ingatlanokat. (Vegyük észre, hogy Orbánnak nem érdeke a kormányzati korrupció csökkentése. Sem.)

Másokat, akinek nincs ilyen pozíciója, Orbán maga fizeti meg. Saját zsebből. (Ami ugyebár a mi zsebünk.)

Orbánnak nem kell azon spekulálnia, hogy az emberek jobban éljenek az országban, hanem elég az, hogy a nélkülözhetetlen emberei mindent megkapjanak, tartsák hatalomban őt, és tegyék a dolgukat – propagandát csináljanak (mindenekelőtt), de nyilván a kormányzást (közigazgatást), a rendészetet, a jogalkotást és a többit is irányítani kell. Ezen emberek fizetéséről eddig az állam vagyonát féllegálisan dézsmáló Simicska gondoskodott (aki mellesleg cserébe kért is beledumálási jogot a politikai döntésekbe.)

Az adókat nem lehet tovább emelni. Az embereit azonban fizetni kell. Miből?

És itt jön be Paks ügye. Az oroszok irdatlanul sok pénzt ígértek. Ellenőrizhetetlen (féldiktatórikus vagy egészen diktatórikus eredetű) orosz forrásból. Annyi lopható el, amennyi csak kell. Ez nagyságrendekkel több, mint amit Simicska elő tud állítani.

Haviszont! Ha annyi lopható el, amennyi csak kell, akkor további, eddig fontos embertől lehet megválni, így a legnagyobb hatalmú Simicskától is, aki pénzügyileg az egészet mozgatta a kezdetektől. Ha nincs Simicska, megszűnik a nyomás is a részéről, hogy beleszóljon a politikai döntésekbe. Kitűnő boltot ajánlottak az oroszok!

(Nem felejtsük el azt sem, hogy az Orbán-rendszer lényege az is, hogy az embereket egy idő után le kell cserélni, elhasználódás után meg kell tőlük szabadulni. Lásd Szájer, Áder,Torgyán, Dávid Ibolya,  Navracsics, Mikola, satöbbi. Hol vannak már ők. Ezzel lehet üzenni a mostaniaknak is: irgalmatlan sok pénzt kaptok, amíg hűségesen dolgoztok, de ez lesz a ti sorsotok, ha rakoncátlankodtok. Most Simicska van soron.)

Így jutottunk el odáig, hogy Simicskának természetesen nem tetszik a paksi megállapodás, Orbán viszont nincs meg nélküle. Feloldhatatlan az ellentét. Orbán a hatalma érdekében a magyar népet és a jövőt adja el az oroszoknak. (Ezzel Simicska pedig hirtelen nagy demokrata lett. Hahaha.) Itt tartunk most.

•  •  •

Néhány kiegészítő kérdés:

Lesz a paksi bővítésből realitás, működő atomerőmű?

Nem feltétlenül. Orbánnak csak a titkos megállapodás kell, amiből dől a titkos pénz a számára. Ideális a paksi fedőterv, mert csak 20-30 év múlva valósulna meg, ha egyáltalán. Ideálisan kommunikálható minden. A Déli Áramlat projektjénél szépen lehetett is tesztelni, mi történik, ha az „oroszok” hirtelen úgy döntenek, hogy lefújják az egész beruházást mindenféle indoklás nélkül. Mi történt? Semmi!

 

Putyin is kap majd a titkos pénzből?

Természetesen. Putyin is egyeduralomra tör, és folyamatos rettegésben él. Az ő számára is létszükséglet egy titkos pénzügyi alap (ami a Simicska lehetőségeit tízszeresen-százszorosan meghaladja). Ezzel megkapja az őt illető részt is. (Lekönyveletlenül.)

 

Miért lehet orosz sajtóforrásokból többet tudni a megállapodásról?

Egyszerű: az oroszok beleteszik az alapba a pénzt. Ezért ez az ottani mérlegekbe belekerül, egyszerűen igazolhatóan le kell könyvelni. Ezért az a része (félig) nyilvános. Ezért tudtunk meg több információt az orosz lapokból. Az, amit mi csinálunk [Orbán (Putyinnal együtt) kivesz belőle), na, az titkos mindenestül! Csak annyit kell szerepeltetni a központi költségvetésben, amennyit a magas szerződő felek akarnak.

 

Mi lesz, ha bedől a projekt?

Nagy baj. Nagyon nagy baj. Mindkét fél kivárásra játszik. Előbb-utóbb kiderül minden. Vajon képes lesz-e az egyik fél az egész felelősséget a másikra tolni a bedőlés miatt? Ezen hazárdírozik Orbán és Putyin is. Akik közül közismerten az egyik ellenfeleit az utcán szokás csak úgy lepuffantani, mint egy kutyát… Nincs biztosítva a nyugodt alvás. Orbán játszhat arra is, hogy Putyint előbb teszik el láb alól, mint hogy kiderülne minden…. Ha a kockázat bejön, akkor óriási kaszálás van!

 

Eladta-e a hazáját Orbán?

Úgy néz ki. A titkos megállapodásban az a rossz, hogy ki sem lehet belőle hátrálni, vagy megfordítva: ki lehet ugyan hátrálni belőle, de ennek az árát a másik fél, az „oroszok” fogják megmondani. Minden az ő kezükben van. Klasszikus hazaárulás.

 

Vállal-e kockázatot ennek a blognak a szerzője?

Igen. Nyemcovot, Putyin ellenzékének ikonikus tagját lelőtték az utcán. A paksi ügyből óriási baja származhat az országnak. Ha viszont mindez kiderül, akkor Köpönyegforgató Orbánnak származhat óriási baja. Tessék mérlegelni.

Én jól vagyok, kösz, nem vagyok szuicid. A haza mindenekelőtt!

 

(Meglehet, hogy ennek a blognak nincs igaza. De a titkosítás, és annak mértéke ezt igazolja. A gyanú alapos. Titkosítás mellett cáfolhatatlan.)

2 komment
süti beállítások módosítása