Arra jutottam...

köz+gondolkodás

Óvatosan örüljünk Orbán Viktor bukásának!

2014. december 11. 12:23 - csonka balázs

Az elmúlt hetekben a Fidesz sorozatosan lövi az öngóljait, és a politikus közönség ellenzéki része blogjaiban, újságcikkeiben, elemzéseiben és kommentjeiben egyre többször és egyre elevenebben jelenik meg a kép arról, hogy Orbánnak mennie kell, és menni, vagy talán menekülni is fog. (Ebben a cudar hidegben jól is esik reménykedve, egyben kárörvendően dörzsölni a kezünket.)

A veszprémi időközi választás tétje pedig az, hogy megmarad-e a Fidesz kétharmada, vagy nem – és ez utóbbira egyre jobb esély látszik.

Azonban. (Sőt: deviszont.)

1. A Fidesz alkotott egy társadalmi támogatottságot nem élvező alaptörvény tákolmányt, amelyben döbbenetes hibák vannak (például az, hogy a legfőbb ügyészt 9 évre választjuk, és megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Mi a fenének kell ezt alaptörvénybe emelni? Ha elvész a kétharmad, akkor nem fogunk tudni majd legfőbb ügyészt választani? Egy országgyűlési képviselő 4 évig működik a mandátuma szerint – hogy választhat valakit meg 9 évre? …És ez csupán egy a sok közül.)

Nem a konkrét kérdés a lényeg, hanem az, hogy bele van kódolva a hiba a rendszerbe. A sarkalatos (kétharmados) törvények pedig egész egyszerűen hemzsegnek az efféle, dilettantizmusból és kapkodásból eredő hibáktól.

A jogalkalmazók bajban is vannak emiatt, de ezt a Fidesz eddig azzal tompította, hogy időről-időre módosítgatta, foltozgatta a jogszabályok aktuális szövegét, részben kijavítva az alkalmazás során előkerült hibákat, részben visszakozva olyan rendelkezésektől, amelyeket a jogszabályok egyszerűen képtelennek bizonyultak rendezni. A bíróságokat is terelte ide-oda.

Ha elvész a kétharmad, elvész ennek a lehetősége. Megfagyunk abban a jogi állapotban (a sarkalatos törvényekre vonatkozóan), amiben a közjog a kétharmad elvesztésének pillanatában van.

2. Orbán tehetséggel és készséggel rendelkezik arra, hogy beszorított helyzetben politikai kalandorrá váljék. (A legutóbbi, tök átgondolatlan drogtesztes marhaság is ebbe az irányba mutat.) Mind a kommunikációban, mind a tényleges irányítási és jogalkotási területeken képes olyan váratlan húzásokra, amelyek apokaliptikus közjogi káoszhoz vezethetnek. Ez pedig a hülye választási törvény még hülyébb rendelkezései miatt hipp-hopp akár ahhoz is vezethet, hogy a hirtelen megerősödő Jobbik nem számottevő fölényből is képes lehet akár kétharmadot szerezni, ami esetén kő kövön nem marad. (Ez persze fordítva is igaz lehet, ha a demokratikus erők a társadalmi támogatottságuknál jóval nagyobb arányú képviseletet nyernek, akkor is hatalmi legitimációs vákuum alakulhat ki. Speciel ettől nem félek.)

3. Amennyiben nem sikerül uralni az elszabaduló indulatokat, az utca káoszát, akkor a 2006-os eseményeknél is durvább dolgokra lehet számítani, ami pillanatok alatt óriási bajt hozhat az országra.

2006-ban az utcán lévő tömeg ugyanis maga mögött érezhette az akkori ellenzék támogatását. Ha azonban most elszabadulnak az indulatok, akkor a gyűlölet nemcsak a kormány, de a teljes politikai garnitúra ellen fellobbanhat, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. A 2006-os tüntetők nagy része azért tüntetett, hogy a hatalmat gyakorlók személye elkotródjon a hatalomból. Ma fennáll annak a veszélye, hogy a tüntetők az intézmények, a jogszabályok, és a demokratikus remény összessége ellen indulnak meg.

4. Nagy marhaság (bár messze nem tény), hogy sem a Fideszen belül, sem az ellenzékben nincs potenciál arra, hogy alternatívát nyújtson az ország vezetésére Orbán nélkül. (Szerintem ez is csak az egyik jól működő orbáni kommunikációs cselvetés bezabálása, de ez most mellékes.)

Mindenesetre egyre többet hallani-olvasni arról, hogy a véleményformálók azt vélik, hogy a leendő vezető a tüntetések szereplői közül fog kikerülni. Képzeljük csak el, hogy az országot egy nagy hangú (mégoly tehetséges rétori képességű), de tapasztalattal, és higgadtsággal esetleg nem rendelkező „vezető” vezesse (mert ugyebár ha rendelkezne, akkor nem mondana feltétlenül gyújtó hangú beszédet). Vagy: ambiciózus szónokok szétdumálják a feladatokat és belecsúszunk a káoszba. 

...

Szóval csak óvatosan akkor, amikor elkezdünk örülni annak, hogy látjuk (látni véljük) azt a szakadékot, amibe Orbán bele fog sétálni. Fogja a kezünket, mi is sétálunk vele ám!

Óriási az írástudók felelőssége ebben a helyzetben. A tied is, nyájas olvasó!

 

Ha tetszett a blog, lájkold, kommenteld, oszd meg. Ha nem tetszett, kommenteld.

126 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arrajutottam.blog.hu/api/trackback/id/tr866974723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2014.12.11. 18:52:03

@ursus artos:

Nem hiszem, hogy le kell szopnom a péket, mert szükségem van kenyérre, vagy bekrémezett seggel felguggolni a hentespultjára, mert marhalábszárat szeretnék venni.
Az atomerőmű nem rossz dolog, de eléggé szaros, hogy ők ott fent már megint kurvára jobban tudják, hogy mit akarunk mi.

ursus artos 2014.12.11. 18:56:35

@BiG74: "em hiszem, hogy le kell szopnom a péket, mert szükségem van kenyérre, vagy bekrémezett seggel felguggolni a hentespultjára, mert marhalábszárat szeretnék venni."
Attól, hogy ennyire leegyszerűsítve adod elő, attól még nem úgy van.
"Az atomerőmű nem rossz dolog, de eléggé szaros, hogy ők ott fent már megint kurvára jobban tudják, hogy mit akarunk mi. "
Én azt itt lentről is megmondom neked, hogy szükséged van a villanyra. És egyre többre. Kábé 20 év múlva fűteni is azzal fogsz. De lehet. hogy már 10 év múlva is.

BiG74 Bodri 2014.12.11. 19:10:18

@ursus artos:
De azért adom elő ennyire leegyszerűsítve, mert az adok-veszek az egy egyszerű üzlet. Olyan, hogy olcsóbb nincs, valahol máshol mindig megfizeted az árát. Az oroszok pont arra használják az energiahordozóikat, hogy politikai előnyt kovácsoljanak vele. Valójában van egy kínálat, meg egy kereslet.
Áram kell, így van, Paks is kelleni fog, de e jelenlegi döntés, nem élvez teljes támogatást. Ilyenkor tetszik, nem tetszik egy kicsit vissza kellene venni a lendületből, nem pedig rákapcsolni.

Pop40 2014.12.11. 19:15:16

@ursus artos:

"Pont azért kilenc év, hogy mandátumokon és kormányokon átívelve azoktól függetlenül működjön...
"
Ja, ez Polt, meg a többi fideszes káder esetében is milyen jól bejött.

@MACISAJT: "U.I.Tegnap belenéztem egy ATV-s műsorba"

Na ha ezt meghallják a pártnál, hogy te munkaidőben tévézgetsz, levonják a béredből.

Netuddki. 2014.12.11. 19:40:24

Ballib, demagógia... Ásít.
Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

baldoc 2014.12.11. 19:51:26

@MACISAJT: "Ültek négyen és brekegtek. Dörzsölték a markukat, látszott rajtuk a káröröm (ami mondjuk akár jogos is lehet, amennyi sérelem érte őket) , de főleg az hogy komolyan azt hiszik hogy majd úgy csinálják hogy megint az ő idejük jöjjön el... "
Miért, mit csináltak olyan rosszul, főleg ,ha az elmúlt 4.5 évet nézzük??
Pont a mostani "kormányzás" hitelesíti a ballibeket.
Ott nem volt rendszerszintű a korrupció, ott nem harcoltak ész nélkül mindenkivel szemben, ott nem volt cél a jogállam lebontása, ott nem volt cél az egypárt rendszer kiépítése.
Miért ne jöhetnének vissza?

2014.12.11. 20:22:26

@ursus artos: "Én azt itt lentről is megmondom neked, hogy szükséged van a villanyra. És egyre többre. Kábé 20 év múlva fűteni is azzal fogsz. De lehet. hogy már 10 év múlva is. "
Hülye vagy. Villanyt kaphatsz a Naptól is meg a széltől is, nyilván tudod miről beszélek, ha jártál külföldön. Annyi pénzből, amennyit az oroszoknak odaadtatok, minden magyar kertesház tulajdonosának lehetne ingyen napeleme vagy szélturbinája (és akkor még nem lennének eladosítva az unokáink is). Ráadásul sok országnak nincs atomerőműve, mégis van náluk villyany: ezt hogy adod össze, te ostoba barom?

2014.12.11. 20:28:58

@MACISAJT: "Ott ült vele szemben három politikai múmia, Keleti György/ volt MSZP-s hadügyminiszter, Ungár Klára/volt Fidesz, volt SZDSZ , most valami Szabad Emberek, és Katona Kálmán/ volt MDF."

Az agymosás már nem hat, te nagyon hülye (és hazaáruló Orbán-bérenc). Ha nem tudnád, ebben az országban a legnagyobb és leghitelesebb politikai múmia Orbán Viktor. Cáfolj meg, ha tudsz, gyökér.

ursus artos 2014.12.11. 20:35:42

@Jules Verne: "ezt hogy adod össze, te ostoba barom? "
Ezért annyira kár!
"Annyi pénzből, amennyit az oroszoknak odaadtatok, minden magyar kertesház tulajdonosának lehetne ingyen napeleme vagy szélturbinája"
:))))

ursus artos 2014.12.11. 20:37:12

@Pop40: " Ja, ez Polt, meg a többi fideszes káder esetében is milyen jól bejött."
Igen, de ugye Orbán mindjárt bukik és akkor ti ültethetitek oda kilenc évre a ti független embereteket!

ursus artos 2014.12.11. 20:39:33

@BiG74: Paks II-ben az oroszoknak az az üzlet, hogy jó referencia egy uniós tagállamban.
"de e jelenlegi döntés, nem élvez teljes támogatást."
Soha nem volt még olyan döntés, ami teljes támogatást élvezett volna.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2014.12.11. 20:49:53

A poszt rendben van, de a droidokon és pitbullokon ez nem segít. Ahhoz sokkal nyomulósabb érvelés kellene, és azokon az sem segítene.

Sajnos túl sokan nem értik, hogy ha a kormányban, pláne a parlamentben most felborulna a jelenlegi formáció – ha már kerülni akarom a rend szót –, akkor az azt követő féktelen hatalmi háború és egymás leöldösése akkor is hónapokig kaotikussá tenné az ország működését, ha utána sikerülne egy elfogadható rendet felállítani. Nem szokott sikerülni. Nekünk sem sikerült 90-ben, a románoknak sem, az oroszoknak sem. Azonnal kiharapnák maguknak a területeket a kisebb-nagyobb gengszterek, csak például, és létrejönne nálunk egy latin-amerikai háborús diktatúra. De nem csak az ezzel járó végtelenül primitív autógyújtogatás és kirakatfosztogatás okozna nagy károkat, hanem az, hogy a tőzsdén lenullázódnánk, a külföldi befektetők és tulajdonosok pedig úgy menekülnének az országból, hogy a pánik arra nem kifejezés.

Aki reflexszerűen azt ugatják, hogy orbántakarodj, azoknak még csak sejtése sincs arról, hogy utána mi legyen. Eszükbe sem jut a probléma. Talán úgy gondolják, hogy utána általános szabadság és jólét következik, nem kell adót fizetni, és mindenki mosolygva közlekedne a gazzal felvert utakon, gyalog, mert a tömegközlekedés nem üzemeltethető egy zavargásos településen, a benzint pedig nem a Mikulás hozza. Egy részük persze azt hiszi, hogy jön Mesterházy, Gyurcsány, vagy akárki, szilárdan magához ragadja a hatalmat, kiseprűz minden fidesznyiket, majd a megnyugató és magabiztos szavain felbátorodva a demokrácia hirtelen elkezdi osztogatni a pénzt.

Ha az EU most kötekedik velünk, az semmi ahhoz képest, ha bárki más kerülne nálunk hatalomra, mint az ő kiválasztottjuk. Akit az ország többsége automatikusan takarodjozni kezdene, mihelyt kiderül, hogy az üres kasszát a feneketlen demokrácia sem tölti meg. Az aztán főleg nem.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2014.12.11. 21:13:19

@Jules Verne: "Annyi pénzből, amennyit az oroszoknak odaadtatok, minden magyar kertesház tulajdonosának lehetne ingyen napeleme vagy szélturbinája"

És ők nyilván megtermelik majd az áramok a társasházaknak, lakótelepeknek, közintézményeknek, közösségi épületeknek, üzemeknek, irodáknak, műhelyeknek, üzleteknek, valamint a közvilágításnak.

"Ráadásul sok országnak nincs atomerőműve, mégis van náluk villyany: ezt hogy adod össze, te ostoba barom?"

Kezdheted sorolni őket. Azokat húzd ki, amelyeknek magashegyi folyói vannak, nagy szén- vagy olajkészlete, illetve ahol a "van náluk villany" számottevően többet jelent az egy szál villanykörténél a duárban. Ami maradt, azoktól majd elkezdünk tanulni.

2014.12.11. 21:44:12

@Androsz: " jön Mesterházy, Gyurcsány, vagy akárki, szilárdan magához ragadja a hatalmat, kiseprűz minden fidesznyiket, majd a megnyugató és magabiztos szavain felbátorodva a demokrácia hirtelen elkezdi osztogatni a pénzt"

Orbán-propaganda: köszönjük, Emese!

"És ők nyilván megtermelik majd az áramok a társasházaknak, lakótelepeknek, közintézményeknek, közösségi épületeknek, üzemeknek, irodáknak, műhelyeknek, üzleteknek, valamint a közvilágításnak."

Ostoba vagy. Kertes házakról beszéltem. Menj szépen Németországba, nézz körül, utána oszthatod az észt. Már Romániában is bátran szétnézhetsz. Jó lenne, ha terelés helyett elismernéd, hogy atomreaktor nélkül is van áram.

Ha meg nem akarsz örülni majd Orbán bukásának, ne itt öblögess: senkit nem tudsz meggyőzni arról, hogy hatalomban tartsák a maffiát.

Mr. Waszabi 2014.12.11. 22:10:24

Szófogadó leszek és nagyon óvatosan fogok örülni Orbán Viktor és sleppje bukásának. Megvárom, amíg valósággá lesz, és csak akkor fogok örömtáncot járni. Addig nem. Ez így belefér? Szerintem pont reális megközelítés. Az persze más kérdés, hogy akárcsak eddig is, úgy ezután is megteszek minden tőlem telhetőt e szemét hazug kommunista szarházi és sleppje megbuktatása érdekében. Eddig kibírtam, így elég valószínű, hogy a hátralevő kis időt is minden bizonnyal kibírom - akár féllábon is. Itt még egyszer nem lesz kommunista diktatúra, ha rajtam áll - ez 1990-es fogadalmam, és tartom magam hozzá. A Gorbacsov elleni pár napos puccskor kellett elhatároznom, nem tegnap volt - de tartom magam ehhez.

zetevar 2014.12.11. 22:17:55

2006. - tüntetések. Mindenki Gyurcsány lemondását követeli, én pedig nagy vitában állok ebben a kérdésben egy országosan is jól ismert közgazdász barátommal. Szerintem Gyurcsánynak mennie kell, egy bizonyítottan hazug ember nem maradhat az országunk miniszerelnöke; szerinte viszont maradnia kell, mert ha bukik, akkor bedöl a gazdaság...stbstb.
Az idő engem igazolt: ha akkor elment volna, lehet, hogy Magyarország meginog, de legalább elkezdődhetett volna az újjászervezés időben. Gyurcsány viselkedése pedig egy félelmetes példát szolgáltat azóta is: úgy, mint el lehet egy országot totális ellenszélben is kormányozni, szétlopni az állampolgárok szeme előtt, nem kell lemondani, ez az ország mindent elvisel...
Alig vártuk, hogy leteljen az a 4 év...
Orbánnak is mennie kellene! MOST! Lesz, ami lesz. Nem szabad még egy olyan 4 évvel megalázni az országot!

Egyébként asszem Török Gábor írta, hogy Orbán távozása nem jelentené a Fidesz távozását is. A pártban eléggé nagy szakadékok alakulnak ki, lehet, hogy egy belső ember lesz az utód???

Sexual Harassment Panda 2014.12.11. 22:35:07

@bgp: Közben kapcsoltam!
Gondolod, egy jobbik-kormànyt nem tűrnènek?
@zetevar: "Török Gábor írta, hogy Orbán távozása nem jelentené a Fidesz távozását is."
Sztem ez a legvalòszìnűbb forgatòkönyv.
Pl Nèmet Zsolt.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2014.12.11. 22:56:26

@Jules Verne: "Kertes házakról beszéltem."

Ezt én is tudom. Csak azt nem, hogy minek. Talán arra gondolsz, hogy az ország áramháztartásában akkora tételt jelet a kertes házak ellátása, hogy a sajnos kifejezetten drága lokális áramtermelő eszközök alkalmazása szükségtelenné tenné nagy erőművek, atomerőművek építését?

Hogy Németországgal pontosan mit is akartál mutatni, azt nem tudtam meg. Jelenleg 9 atomerőművük üzemel.

vundergraf (törölt) 2014.12.11. 23:03:25

@Jules Verne:

NAPPAL ...ostobba barátom... nappal van.

És éjjel mi lesz?

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2014.12.11. 23:03:26

@Jules Verne: "Orbán-propaganda: köszönjük, Emese!"

Ne kímélj, mondd el a te verziódat. Hiszen te nem vagy ostoba. Tegyük fel, hogy nem suhogtatja a pálcát az EU, nem állnak ugrásra készen a románok meg az oroszok, nem lesz polgárháború, nem lesz gyújtogató csőcselék, hanem demokratikus és jól vasalt módon eltávolítod Orbánt az élről. Mi történjen ezután?

@Mr. Waszabi: "Itt még egyszer nem lesz kommunista diktatúra, ha rajtam áll"

Akkor ki is lesz a következő, az igazi a te elképzelésed szerint? A Jobbik?

alien 2014.12.11. 23:18:43

Most miert nem választhat valaki akit 4 évre választottak meg lügyeszt 9 évre? Mi a gon ebben?

Nzoltan 2014.12.12. 00:10:05

@Jules Verne: Namost igazából az energia az ipari termeléshez kell. Kohót és fazéksajtolót nem üzemeltetsz napkollektorról.

p.a.r.t.i.z.a.n 2014.12.12. 04:15:12

Az új győztesnek kétharmada lesz, paradox módon erről épp Orbán gondoskodott. (Persze lehet hogy az utolsó pillanatban átírják a szabályokat, hogy a vesztesnek legyen kétharmada.) Mivel vákuum van az ellenzéki oldalon, létre KELL jöjjön egy hiteles erő, amelyik hatalmas tömegeket lesz képes magához vonzani pillanatok alatt. Persze most még az ötletelés, útkeresés megy. Rá fogunk jönni, hogy hiba "egy" vezetőt keresni aki eléggé karizmatikus, hiszen pont ezt az autoriter rendszert akarjuk megszüntetni, nem egy újabb egyszemélyi vezetőt keresni az erodálódott Orbán helyett. Nehéz lesz, hiszen a nép az egyszemélyi irányításhoz van szoktatva Horthy óta, személyekben gondolkodunk, és még csak nem is pártokban. A falra vetített narancsos vagy vörös Nagy Testvér képmás helyett új hívószavak és értékrendek kellenek, Európa, demokrácia, közösségi, civil politikacsinálás és szakértelem. És mielőtt bárki fújtatni kezd Európára kérdezze meg magától hogy mi a baja mondjuk a dániai politikai berendezkedéssel, vagy miért nem tetszik neki mondjuk a holland életszínvonal, miért lenne neki jobb mondjuk baltával a fejében ébredni amit a szobatársa rakott bele.

igazi Ténytár 2014.12.12. 04:18:10

@ Mi s a mondanivalója a blognak?!

Hogy ADOLF/RÁKOSI/stb MARADJON, mert utána A KÁOSZ(vagy másik vezető) még rosszabb?!

Nem tunt fel, hogy kb minden diktátor ezt mondja? Ugyanezt hallottuk Kadar alatt is, de mar mar 56-ban is elotte? (es pont jött Kádár ugye a Rakosi helyett es NEM volt rosszabb)

igazi Ténytár 2014.12.12. 04:25:36

@ "Képzeljük csak el, hogy az országot egy nagy hangú (mégoly tehetséges rétori képességű), de tapasztalattal, és higgadtsággal esetleg nem rendelkező „vezető” vezesse"

Mert ami most van miben is jobb?

1, az egyik nap ebben hiszek másik nap abban hiszek, Egyik nap ez a nemzeti érdek, a másik nap az ellenkezője!

2, Minden döntés azon múlik, hogy Habonyi es Századvég mit mér (trükközve mint kiderült) mi tetszene az embereknek, mit ítélnének el a legkevésbé (ugye pont ezen bukott be a netado)

3, Hogy egy ÁLOMVILÁGBAN (óriásit fejlődünk...ha összeadjuk 3 év unorthodox adatat akkor 7.5% GDP növekedés volt ami EU rekord) , ÁLLANDÓ HAZUGSÁGGAL etetik a népet (Usa netadot vezet be a legszebb. Pont ellenellenzője).

index.hu/gazdasag/2014/12/10/megis_osszejott_matolcsy_7_szazalekos_novekedese/

index.hu/kulfold/2014/12/09/rogan_es_a_magyar_jobboldal_teljesen_felreerti_az_usa-ban_senki_nem_akar_netadot_bevezetni/

Ember ennél minden jobb!

igazi Ténytár 2014.12.12. 04:29:46

@Androsz: " akkor az azt követő féktelen hatalmi háború és egymás leöldösése akkor is hónapokig kaotikussá tenné az ország működését, ha utána sikerülne egy elfogadható rendet felállítani. Nem szokott sikerülni. Nekünk sem sikerült 90-ben, a románoknak sem, az oroszoknak sem. Azonnal kiharapnák maguknak a területeket a kisebb-nagyobb gengszterek, csak például, és létrejönne nálunk egy latin-amerikai háborús diktatúra. "

UGYANEZT MONDTA GROSZ Károly A RENDSZERVÁLTOZÁS ELLEN az MSZMP VÉDELMÉBEN !!!

index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/11/29/1988_grosz_feherterrorral_fenyeget/
www.youtube.com/watch?v=gHhzRtgsHC0

Pop40 2014.12.12. 04:51:30

@ursus artos:

Elnézést, félreérthettelek.

Azt hittem, kormánytól való függetlenségről beszélgetünk, nem arról, hogy épp melyik garnitúra rángathassa dróton az elvileg független intézményeket...

Mondjuk innentől kezdve felesleges egyáltalán fenntartani is az ügyészséget: mondjuk ki, hogy ügyészségi kérdésekben az épp aktuális kormány álláspontja a döntő, és kész.
Sokkal olcsóbb, és ugyanott vagyunk.

Pop40 2014.12.12. 04:56:44

@egy igazi Ténytár:

Igen, ezt a napokban fogalmazta meg egy blog találóan: a temető is tele van nélkülözhetetlen emberekkel, aztán valahogy mégis eldöcög a világ nélkülük.

Vitya kitűnően ért a lopáshoz, meg a birkái hazugságokkal való hülyítéséhez, de ezen képességei nélkül is talán valahogy eldöcög majd az ország.
Pláne, hogy máshoz viszont nem ért lóf@szt sem.

Rudi Kató 2014.12.12. 05:07:22

Van oka az aggódásodnak gyökér csonka balázs, ugyanis semmi esélye a barátaidnak vissza térni a hatalomba! Nem véletlenül aggódsz az orsós likud vitya és bandájának bukása miatt mert jól látod, hogy az égvilágon semmi esélye aí gyúrcsótány-libajnai bűnbanda vissza térésének! Ebből világosan kiderül, hogy nincs más választás minta a vona komisszár és csapata! Csak ugye ott kérdőjeles, hogy áttudja-e állítani a csapatát a bolsevik-zsidó vonalra és ezért rettegtek! Egyre több embereknek nyílik ki a szeme, hogy teljesen mindegy hogy az mszmp melyik utód pártja bitorolja a hatalmat az a Magyar népre mindenképpen káros hatással van! Van izgulni valótok az biztos!

igazi Ténytár 2014.12.12. 05:17:22

@Rudi Kató: Zsidózhatsz itt a Jobbikos fajtád nem kerül hatalomra soha.

Az a legszebb hogy éppen azért amiért itt ujjongsz és épp a " bolsevik-zsidó" EU/USA kedvéért

Orbán fog kicsinálni (ahogy MDNP-t, régi KDNP-t, Torgyán-t, MDF-t stb) meg utolsó tettével titeket félelmében.

És a cukros bácsitokra, Putyinra se számítsatok, neki csak eszköz vagytok az EU ellen.

_______
index.hu/kulfold/2014/09/19/kisertet_jarja_be_europat_-_nacizmus_kisertete/
hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_22/Szamos-orszag-nem-tamogatta-Oroszorszag-a-nacizmus-dicso-tese-elleni-hatarozatat-0466/
__________

igazi Ténytár 2014.12.12. 05:19:58

@Pop40: De hogy legszebb legyen :

__________

"Nem szabad azt gondolni sohasem, hogy a politikus pótolhatatlan.

Abban a pillanatban, ha egy politikus, vagy politikai párt azt gondolja, hogy ha nem ő vezeti az országot, ha nem ő van többségben, akkor tragédia lesz - az egész országra nézve veszélyt jelent..
Ennek nem lehet happy end a vége..."

Orbán Viktor
Kritika, 1992/2.

__________

igazi Ténytár 2014.12.12. 05:35:07

@ "Szóval csak óvatosan akkor, amikor elkezdünk örülni annak, hogy látjuk (látni véljük) azt a szakadékot, amibe Orbán bele fog sétálni. Fogja a kezünket, mi is sétálunk vele ám!"

archivum.magyarhirlap.hu/orbanorban_vita_a_fidesz_vezetoje_egykor_es_most.html

Beszélgetés Orbán Viktorral, a Fidesz frakcióvezetojével
NOL . 1993. január 12. . Szerző: Fekete Gy. Attila

Szellemi polgárháború szításával vádolta a legnagyobb kormánypártot 1993.
január 12-én, a Magyar Demokrata Fórum népi-nemzeti körének országos
találkozója után Orbán Viktor, aki akkoriban az ellenzéki Fidesz
frakcióvezetője volt. A Népszabadságban nyilatkozó politikus úgy vélte:
ezzel a módszerrel nem lehet szavazatokat nyerni.

Az elmúlt hétvége másról sem szólt, mint arról, hogy a koalíció legnagyobb
pártjának prominens politikusai a lehető legdurvábban megfenyegették a
választópolgárok azon részét, amely 1990-ben az ellenzékre szavazott,
illetve amelyik most az ellenzékkel szimpatizál - mondta Orbán Viktor a
Népszabadságnak a Magyar Demokrata Fórum népi-nemzeti körének országos
találkozóján elhangzottakat értékelve.Orbán szerint az MDF prominens
politikusai fenyegetés-áradatukat nem is az ellenzéki politikusoknak
szánták, sokkal inkább azoknak, akik 1990-ben ránk szavaztak, illetve, akik
mostanában már velünk szimpatizálnak.

- Nem lehet a véletlen műve - állítja Orbán -, hogy Boross Péter
belügyminiszter arról beszélt, hogy az idegeneket és az idegen
szellemiségueket ki kell szorítani az országból.

Nem sokkal korábban volt hallható ugyanis Csurka István okfejtése, amelybol mindenki számára
világossá válhatott, hogy "idegen szellemiségű az, aki nem magyar". Azt
pedig, hogy ki a magyar, a jelek szerint Csurkáék döntenék el; és még csak
nem is genetikai vizsgálatokkal.

Hiszen a szónok szavaiból kitűnt: ők ismerik a magyar nép igényeit, a nép meg az ő programjukat, s ez a kettő,
egybeesik... A Fidesz parlamenti frakciójának vezetoje a fentiek mellett
sajnálattal nyugtázta a hétvége üzenetét: "az ellenzék egyenlő az
ellenséggel".

- Nem hajlandó a Magyar Demokrata Fórum tudomásul venni, hogy
nem szerez azzal több voksot az 1994-es választásokon, ha polgárháborús
hangulatot gerjeszt az országban és ellenséget keres mindenütt, ahelyett,
hogy nyugalmat ígérne és ennek érdekében tevékenykedne, ami egy
kormánypárttól egyébként elvárható lenne. A fideszes politikus szerint a
fenyegetőzéssel az MDF szeretné távol tartani az ellenzéktől a szakértőket.

Csurka figyelmeztet, csak az a magyar, aki velük tart, azaz, MDF-es, de
legalábbis a néhai nyugodt erő támogatója.Antall József beszédében azt
mondta, még legalább egy ciklusra szüksége lenne a koalíciónak a
rendszerváltás végigviteléhez.

- A miniszterelnök úr olyan kijelentést is tett, hogy korábban nem tudná
nyugodt szívvel átadni másnak a kormányrudat - vetette közbe Orbán. - Az
ország nagyon jól elviseli majd, ha Antall József esetleg nyugtalan szívvel
adja át a hatalmat.

Szerencsére nem ő, hanem a választópolgárok döntenekarról, hogy meddig szavaznak bizalmat az Antall-kormánynak - szögezte le Orbán, aki szerint a múlt hét végén nem választási kampányát, hanem
haláltáncát kezdte meg az MDF.

lófüle elemér 2014.12.12. 06:30:15

@ursus artos:

"Jó lenne erről a putyinozásról leállni két okból:"

Nem lenne jó.
Atomerőművet más is tudna építeni. orbán a farkon cuppogva a saját hatalmi érdekei miatt választott ki egy olyan verziót, ami rossz az országnak. Neked is, csak túl buta vagy, hogy ezt felfogd.

Rudi Kató 2014.12.12. 06:41:24

@egy igazi Ténytár:
Te kis hazugságtár olvasd el az összes hozzászólásomat és akkor látni fogod mennyire vagyok Jobbikos!
Veled ellentétben senkinek nem vagyok lekötelezettje, kizárólag a Magyar nép érdekei alapján szólok házzá a cikkekhez! Ez a bűnöző réteg aki politikusnak hazudja magát mind az mszmp utód pártja kivétel nélkül! csupán a károkozás mértékében van különbség közöttük és abban az szdsz (mszp, dk, együtt, lmp) verhetetlen! A likud fidesz hozzájuk képest már kevésbé ártalmas, míg a jobbik bűnei nagyságrendileg sem vethető össze ezekkel a patkányokkal

igazi Ténytár 2014.12.12. 06:52:51

@Rudi Kató: Persze nem vagy az, csak zsidozol allandoan , jobbik nem bunos szerinted (gyerekét a felesége egyuttértésével molesztalo illeto kapcsolata a legfelsobb vezetssel smafu stb) , blablabla. Bele sem merek gondolni mi lenne ha valoban Jobbikos lennel ;-))))

midnight coder 2014.12.12. 06:53:34

Az ellenzék eleve nem egységes. Ott a Jobbik, és ott a ballibrós csapat. Akikben alapvetően két közös vonás van: egyrészt az orbántakaroggy, másrészt hogy épkézláb ötlete egyiknek sincs arra, hogy hogyan lehetne kimászni a szarból amibe Fletóék 8 éve alatt kerültünk.
A Jobbik esetleg lehet hogy ki tudja nőni magát kormányképes erővé, a ballibáknak viszont erre esélyük sincs. Ennek pedig alapvetően két oka van:
1. A jelenlegi helyzeten bármilyen baloldali megoldás csak rontana. Nem kicsit, nagyon. De igazából már megcsinálni sem igen lehet - a hitelből segílykét dolog a mai külgazdasági helyzet mellett nem igazán működik, a hazai polgárokat pedig ennél sokkal jobban már nemigen lehet adóztatni, mert már így is rohamtempóban hagyja el az országot az okosabbja. A hülyébbje meg saját magát sem tudja eltartani, nem hogy másokat.
2. A baloldal már 2006-ban sem igazán volt kormányképes, amikor ott volt. Fletó veszte pont az volt, hogy nem tudta összefogni az MSZP-SZDSZ koalíciót. A mai baloldal pedig sokkal-sokkal megosztottabb mint az akkori.

midnight coder 2014.12.12. 06:55:05

Ps. Ami azt jelenti, hogy Orbán bukása után vagy káosz jön, majd a Jobbik, vagy azonnal a Jobbik.
Gondoljátok meg proletárok, biztosan ezt akarjátok ?

igazi Ténytár 2014.12.12. 06:57:43

@ursus artos: "Vagyis a fentiek szigorú magyar érdekek. Ezt fasz szopásnak is lehet nevezni, de legalább valaki bevállalja helyetted, hogy neked ne kelljen megfagyni."

Igen, es ki vallalja be? AZ AZ ORBAN

1, aki ORSZAG ELLENI PUCCSNAK NEVEZTE az oroszokal valo ugyletelest!

hvg.hu/itthon/20140114_Magyarorszagon_eppen_puccs_van__Orban_20/

2, aki A NEMZETRE VESZELYENEK NEVEZTE az oroszbaratsagot, hiszen onnan csak baj szarmazott rank mindig

igazi Ténytár 2014.12.12. 07:00:39

@midnight coder: UGYANEZT mondtak 56-rol is, hogy legyen Kadar, nincs baj a komcsi rezsimmel !

Pl. Pozsgay amikor gyalazta a hosoket, hogy biztos a Mindszenthy fele hanyingert kelto senkiket akarjak?

Vagy Csoori Sandor fele irok az ENSZ-hez kuldott levelukkel, amikor a fasizmus felkavarodott uledeket hangoztattak.

igazi Ténytár 2014.12.12. 07:05:39

@Rudi Kató: "olvasd el az összes hozzászólásomat "

LOL frissen gyártottka

Rudi Kató 0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása

ejropalepke 2014.12.12. 07:16:36

Magam is az óvatosan lelkendezők közé tartozom, ugyanis nem látom az alagút végét.
Azonban, deviszont, pláne ámde!
Ha felhorgadna az ország, az egyfelől persze legalábbis kényelmetlenségeket okozna, másfelől egy forradalom után, ha mégoly bukott forradalom is, nem lehet ugyanott folytatni a gazságokat, mint előtte. Magam részéről ezt szűrtem le a történelemből, meglehet, hibásan.
Igaz, hogy hatalmas megtorlások követik e honi tájakon a forradalmat, ámde utána kénytelen a hatalom tekintettel lenni valamelyest az érdekekre, vissza kell fognia magát, mert minden tekintetben rosszul adja ki magát a hatalmi téboly regnálása. Most olybá tűnik, nemigen törődik efféle úri huncutságokkal a kormány, hogy kinek a tyúkszemére tapos rá, de egyszer a mennyiség átcsap minőségbe, hogy klasszikust idézzek, és akkor megint csak kő kövön nem marad.
Vagy de?

anyo05 2014.12.12. 07:34:18

Meg kell nézni ( fórumon látható!!!) a fidesz népszerűségét szemléltető grafikont 2010-2014 között!!! 11-12ben is "hatalmas" mélypont következett be!!! Manyup, tákolmány, stb.!!!! Aztán jött a méz a madzagra:))) Szvsz helyes, hogy a fidesz most próbálja ki az "ellenzék" jobban mondva a ballibera erőket, főleg Szent Karácsony előtt!!! Mindösszesen pár 10ezren vannak és a kiskereskedelmi forgalom nő, több pénz marad az embereknél és határozottan lehet látni és érezni a fidesz családcentrikusságát:)))) 7,5%-kal nőtt a gazdaság és még a liberális külföldnek is kénytelen kellettlen el kellett ismerni a jó gazdasági fordulatot:))) Tehát inkább a sorozatos fidesz győzelem okozta az elégedetlenséget egy kis csoportban, amely eddig is élvezte a liberális külföld és főleg az usa támogatását:((((
No és a lényeg: KI JÖNNE A FIDESZ ÉS ORBÁN HELYETT???? És csak halkan jegyzem meg, hogy mit csinálna??????

VT Man 2014.12.12. 07:50:22

@turista a saját országában:
"Ez a fasiszta diktátor életmu"ve."

Részvétem azoknak a szerencsétleneknek, akik úgy kell éljék az életüket magyarországon, hogy minden nap valóban HISZIK, hogy fasiszta diktatúrában élnek.

VT Man 2014.12.12. 07:51:23

@anyo05:
"No és a lényeg: KI JÖNNE A FIDESZ ÉS ORBÁN HELYETT???? És csak halkan jegyzem meg, hogy mit csinálna??????

Na ez az!

A Fidesz-szavazók jelentős része se elégedett a mostani kormány intézkedéseivel, csak épp jelenleg nincs jobb.

Steve31 2014.12.12. 08:02:34

@ursus artos:
" "Egy országgyűlési képviselő 4 évig működik a mandátuma szerint – hogy választhat valakit meg 9 évre? "
Pont azért kilenc év, hogy mandátumokon és kormányokon átívelve azoktól függetlenül működjön... "

Függetlenül? Már mint az a polt nevű fideszkupac?

Normális országban már a sitten ülne..!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.12. 08:25:48

"Egy országgyűlési képviselő 4 évig működik a mandátuma szerint – hogy választhat valakit meg 9 évre?"

Nem beszélve a gonosz, fasiszta, amerikai diktatúráról, ahol a LB bíráit életfogtiglan választják. Nem gyomorforgató?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.12. 08:36:10

@lófüle elemér:

Szerintem tévedsz.
A posztoló éppen hogy arra bíztatja a törzsközönségét. hogy ne féljenek az MSZP mögé állni, mert a tüntetők nem fognak tudni nélkülük kormányozni.

Persze a valóságban ez az út sehova se vezet.
Még választást se lehet így nyerni, ahogyan az 2014-ben Milla-MSZP-DK-Együtt-PM kapcsám kiderült.

Itt ha a Fidesz nyer semmi nem változik.
Ha az MSZP nyer semmi nem változik, és 4-8 év múlva újra a FIdesz nyer. Ahogy eddig.

Ha egy mindkét formációt elutasító párt nyerni bír, tesz a korrupció ellen, nyilvánossá tesz minden adatot, a közbeszerzésekkel, állami kifizetésekkel kapcsolatban, akkor az MSZP és Fidesz is megy a kukába.

króm nickel 2014.12.12. 08:38:40

Nézzünk egy lehetséges vészforgatókönyvet:
1. A veszni látszó választás előtt két héttel minden 9 évre kinevezett bandatag lemond, majd a 2/3 újraválasztja őket, így újra indul a kilenc év.
2. Ha ezek a kulcspozícióban ülő vazallusok minden eszközzel akadályozzák az új kormányt, az ország teljesen megbénul, majd a következő választáson megdicsőülve jöhet vissza OV és csapata.
3. Ha mégse jönnének vissza, 9 év alatt a gazdasági bűncselekmények elévülnek. A lopott vagyon már legálisan az övék.
Hát nem zseniálisak?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.12. 08:39:38

@Steve31:

Az nem normális ország, aholy Gyurcsánytól, Simoron keresztül Bajnaiig avagy Polt Pétertől, Orbánig mindenkit sittre vágnak, hanem annak éppen az ellenkezője.

Nem a sitteléssel van probléma, hanem a működéssel.

Persze értem nagy a forradalmi hevület, de ha jól tudom éppen a jogállamiság visszaállítása a cél.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.12. 08:44:47

@króm nickel:
Csak érdeklődöm.
Milyen gazdasági bűncselekmények azok, melyeket nem tudtak eddig lefolytatni, megakadályoztak ?

Elárulom csak neked, hogy ezek nem bűncsleekmények. Jogászok hada dolgozik azon, hogy a pénzmozgások legális keretek között jusson a klientúrához.
A szocik csak abban különböztek, hogy nem voltak ennyire finnyásak a jogi szempontok szerint, viszont ahogy a dolgok állnak, a nagyrészük ott is megússza (Hagyó, Molnár Gyula, Hunvald) a vád jelentős részét.

Az más kérrdés hogy gusztustalan, és velejéig korrupt mindkét banda.

csababácsi 2014.12.12. 08:50:05

@ursus artos: Az atomenergiának ha tetszik, hanem nincs alternatívája.

Nyílván a németek nem így gondolják, mert 2025-ig az összes atomerőművüket leállítják!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.12. 09:04:51

@csababácsi: A németek jelenleg éppen a palagáz készleteik kitermelése által próbálják meg ezt a fajta kiváltást megoldani.
inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-683215

Nálunk viszont a palagáz a mostani módszerekkel nem hozzáférhető.
hu.wikipedia.org/wiki/Palag%C3%A1z

Andy73 2014.12.12. 09:09:03

Már a bukást vizionáló cím is nevetséges.

"A veszprémi időközi választás tétje pedig az, hogy megmarad-e a Fidesz kétharmada, vagy nem"

És ha nem marad meg, az szerinted már bukás, Balázska?

"– és ez utóbbira egyre jobb esély látszik."

Komolyan gondolod, hogy a baloldal behozza addig Veszprémben a 20 %-ot, amit Navracsis rájuk vert tavasszal? Az utóbbi hónapokban alig erősödött a baloldal. Még mindig fölényesen vezet a Fidesz, és a népszerűségvesztéséből is inkább csak a Jobbik profitált.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2014.12.12. 09:38:33

Kútra korsó addig megyen
Keresztül a mutyihegyen,
Mígnem törik össze-vissza.
Ennek levét vajh' ki issza?

Nyilvánvaló, a zemberek,
Vezérék meg illa-berek
Svájcba szöknek, ott a lóvé.
Mit mondhatnánk? Agyő O.V.!

fradyendre.blogspot.hu/
:)

apanna 2014.12.12. 09:48:55

@lófüle elemér: Ki az aki anarchiát akar, vagy polgárháborút? Az aki az elmúlt évek vesztese, nem kicsiben, és az akinek nincs semmije. Aki nem adózik, aki adót csal, aki nem ad és nem kér számlát, aki szeret a zavarosban halászni, aki csak tartja a markát mert neki minden jár. Egyébként a mai helyzetet nem csak a kormánynak köszönhetjük, hanem azoknak, akiket fent említettem......

apanna 2014.12.12. 09:51:45

@Andy73: Nem bukás, de most legalább rájöttünk, hogy egyik pártnak sem szabad 2/3 ot adni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.12. 09:53:30

ez "Egy országgyűlési képviselő 4 évig működik a mandátuma szerint – hogy választhat valakit meg 9 évre? "
Eddig is így volt az AB tagok esetében is a "régi" alkotmány szerint is.

Publius Decius Mus 2014.12.12. 10:02:08

Az a hír, hogy Orbán nem fog megbukni.

A média és a blogok évek óta minden nap temetik, aztán nem értik mi van amikor kilépnek a kis álomvilágukból.

Természetesen ebben szerepe van az index-origo-nol-atv-nek, amik ebben a szürnyű diktatúrában a cenzúrától elnyomva kétóránként hoznak le egy kormányellenes főcímet.

Valószínű, hogy a német ujságírónak és a megbuktatott cseh kormánynak sincs igaza, hogy a CIA diktál egy csomó ilyen cikket több országban. Ettől függetlenül már 2012-ben nagy volt a hajsza nálunk, nincs változás.

Aztán ha egyszer mégis sikerül, akkor velünk is az lesz mint a demokráciaexport többi célpontjával. Értelmetlen káosz, gazdasági-politikai összeomlás, pár év alatt feleződő lakósság. Egyelőre van egy megválasztott kormány és a németek töke is kezd telelenni az amerikai destabilizációs kisérletekkel az EU-ban. Meglátjuk.

apanna 2014.12.12. 10:06:56

@Publius Decius Mus:+ portfólió, és HVG, 444.hu

ursus artos 2014.12.12. 10:33:21

@lófüle elemér: "Atomerőművet más is tudna építeni. orbán a farkon cuppogva a saját hatalmi érdekei miatt választott ki egy olyan verziót, ami rossz az országnak. Neked is, csak túl buta vagy, hogy ezt felfogd. "

A franciák az amerikaiak, japán és izrael jöhetne még kábé szóba. Persze, hogy szivesen építenek atomerőművet, ami a tulajdonukban marad és az állam tőlük vásárolja az áramot.
Inkább az a helyzet, hogy azt a verziót választotta ami jóóóóóóóó az országnak.
"Neked is, csak túl buta vagy, hogy ezt felfogd. "

paráznabillegető 2014.12.12. 10:42:39

orbán?
ah, picsafüst. rövid időtávú probléma.
hanem!
elöregedő népesség, kivándorló fiatalság.
folyamatosan romló oktatás, képzetlen embertömegek (a képzettek lelép(n/t)ek).
lófasz gazdaság, katasztrofális bürokrácia, korrupció.
szigorúan monoton morális lejtmenet minden szinten, zéró jövőkép, minimális bizalom.
ezekre a hosszútávú kihívásokra mi a válasz?
bárkinek is???
makroszinten, kérem.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.12. 11:05:42

@csonka balazs:
Szép kerek írás.
1 hete 68 perc után ment ki a mentő Bp.-en egy agyvérzéses beteghez. Meghalt.
KOMOLY INTÉZKEDÉST HOZTAK: PEST MEGYÉBŐL ÁTVEZÉNYELTEK 7 DB MENTŐEGYSÉGET BP.-RE!
Ma olvasom:
Budaörsön 1 órán túl ért ki a mentő egy agyvérzéses beteghez. Lebénult.
Lehet filozófálgatni, ideológiákat gyártani, csak hogy hamarosan nem lesz kinek?
Makarenkó is elutasította az erőszakot. Egyszer azért odavágta a vasalót!

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.12. 11:19:42

@egy igazi Ténytár: Okés, iszom a szavaidat. Bukjon a diktátor! Te kit szeretnél a helyére? Csak bátran...

trev 2014.12.12. 11:27:41

Bla-bla-bla. Milyen alternatívát javasolna a szerző?

Balt 2014.12.12. 11:36:43

A keserves indulás után elég jó cikk lett.

Steve31 2014.12.12. 12:11:12

@Trompf:
Ez nem forradalmi hevület!

Ez a visszafogott , nyugodt hozzáállás.

Ha meg akarnám torolni amit az országgal tettek, akkor a a felcsúti patkánnyal
együtt a saját belével akasztanám fel!

De hát én egy jogkövető polgár vagyok.

Emmett Brown 2014.12.12. 13:02:06

@ursus artos: akkor biztos hülye mindenki aki lízingel. mert a tulajdon a lízingcég tulajdonában van, ő meg csak használja :)

Fejesrob 2014.12.12. 13:10:02

Szerintem a köv. kormányt imádni fogja a nép. A multiktól "visszavett" adókiesést valahonnét be kell hajtani, a folyamatosan ostorozott rezsicsökkentést pár hónap alatt vissza lehet csinálni, az eltávozott francia, német, osztrák cégek pedig örömmel jönnek vissza a garantált nyereségeiket tartalmazó szerződéseket látván. A francia kajás cégnek sem lesz kifogása az ellen, hogy a cafetéria hasznát nem a nagycsaládosok, stb. kapják, hanem ők. Nyilván az IMF is visszatér és az is teljesen természetes, hogy amit Orbánék megvásároltak, azt újból privatizálni kell, hiszen az állam nem jó gazda. Igen, külföldinek, a magyarnak vagy nincs pénze, vagy kizyákmányolja dolgozóit vagy mindkettő.

Na meg nyilván azt sem gondolja senki, hogy Simon volt a csúcs, a "többiek" csak bejártak túlórázni.

s 2014.12.12. 13:33:07

Nem emlékszem, hogy valaha is habonyárpira szavaztam volna, ez a gond. A végzettség nélküli koronagondnok úr a maga mérsékelt belátóképességével és szellemi kapacitásával nála nem sokkal értelmesebb embereknek ad tanácsot abban a tekintetben, hogy hogyan kellene ebben az országban élni mindenkinek, tekintetbe véve azt, hogy ezek a gátlástalan rablók továbbra is hatalmon maradhassanak és tovább lophassák az adófizetők pénzét, teljesen tönkretéve az országot.

Szóval, elmentek ti a büdös buzi kurva rohadt anyátok vérvörösen gennyedző szifiliszes picsájába, basszad meg. Nekem itt ne okoskodj, bazdmeg! Kimész az utcára és szétbaszol mindent! Megértetted? Mi a kurva anyád ez már megint, te fasz? A gyurcsótány beszéde után felemelted a szaros segged, de most, amikor lassan már a bankszámládon lévő pénz elvételére készülnek, most csak ülsz, és okosságokat pofázol? Mi a fasz ez, bazdmeg? Mi a tetves, szájbabaszott fogatlan kurva rohadt anyjától különbözik annyira a gyurcsótány, meg ez a gumicsizmás cigány paraszt annyira, hogy ennek minden el van nézve? NINCSEN ELNÉZVE, BAZDMEG! Ezért egyszer a fegyvereink előtt fogtok számot adni.

Khonsu 2014.12.12. 13:44:43

Most írhatnám, hogy "én megmondtam". Azzal, hogy Viktorék mindent központosítottak, kiiktatták a fékek és ellensúlyok teljes rendszerét és mindezt megtámogatták egy olyan választási rendszerrel, amely a többieknél akár csak egy kicsivel is népszerűbb erőnek szinte garantálja a 2/3-ot megteremtette a lehetőségét annak, hogy bárki aki egyszer majd utánuk jön könnyedén teljhatalmat szerezzen és megállíthatatlan legyen. Igaz, hogy a rendszert magukra szabták és talán tartják is magukat hozzá, hogy nem lépnek át egy határt, még ha megtehetnék se, de ez nem jelent garanciát akkor, ha egyszer valami náluk is rosszabb jön. (aki mellesleg azonnal megszabadulna az összes bebetonozott emberüktől az első napon, merthogy a rendszer ezt is lehetővé tenné számára, lesz is majd vinnyogás...) Válság van, erősödnek a szélsőségek, változóban a világrend. Nagy vihar közeledik, mi meg becsuktuk az esernyőt, hurrá, de hát aki nem gondol a jövőre, azt a történelem csúnyán megbünteti.

Jelenleg amúgy 2 forgatókönyvet látok a legvalószínűbbnek a Fidesz utáni időkre (abba, hogy hogy és mikor buknak, nem mennék bele).

Az egyik, hogy megerősödik a Jobbik. Ha ésszel politizálnak és alkalmazkodnak a szélesebb tömegek elvárásaihoz, akkor sokkal több ember számára válhatnak elfogadhatóvá és megnyerhetik a következő választást. Ez a lehetőség annak mértékében veszélyes, mennyit és milyen irányban változnak. Nagyjából a régi Fidesz és a kő kövön közt szórnak a lehetőségek szerintem.

A másik forgatókönyv, hogy a tüntetőkkel szimpatizáló közösség egy a görög Szirizához vagy az olasz 5 csillag mozgalomhoz hasonló erővé szerveződik. Ebből a radikalizmusuk mértékében szintén bármi lehet. (személy szerint ennek a verziónak szurkolok)

E kettő a legvalószínűbb, de történhetnek meglepetések is és ezek a "meglepetések" lehetnek a legveszélyesebbek. Jöhet akár egy népvezér is, akinek már (szándékuk ellenére) tökéletesen előkészítette a Fidesz a terepet a hatalom gyors megragadására és a valódi diktatúra kiépítésére. Ezt a lehetőséget kéne elkerülni. A "Hitlerek" feltűnését nem lehet előre megjósolni és mire rájövünk, hogy baj van már késő.

turista a saját országában 2014.12.12. 13:51:05

@VT Man: "Részvétem azoknak a szerencsétleneknek, akik úgy kell éljék az életüket magyarországon, hogy minden nap valóban HISZIK, hogy fasiszta diktatúrában élnek."

Én a helyedben kicsit belemélyednék abba, mit is jelent a fasizmus. Mert a hozzád hasonló tudatlan seggfejek szívesen tévesztik össze, avagy szándékosan mossák össze a nácizmussal.

És igen, fasisztoid államrendszer épült ki az elmúlt években M.o-n, annak minden jellegzetes bélyegével együtt. De a hozzád hasonló vakhülye seggfejeknek jobb a homokba dugni a fejüket, ha már úgysem látnak ki belőle.

susu64 2014.12.12. 13:55:10

Egyetlen említésre méltó mondat: "Óriási az írástudók felelőssége ebben a helyzetben. A tied is, nyájas olvasó!" De a tied is, nyájas blogíró. leginkább az öncsalás veszélye miatt: nem vezet jóra, ha alábecsüljük (vélt) ellenfeleinket, az meg főleg nem, ha a vágyainkat összekeverjük a valósággal. Úgyhogy nem tennék nagy összegű fogadást Orbán bukására, örülni meg azért nem örülnék, mert pillanatnyilag - bármennyi hülyeséget követnek is el - nincs jobb. S nem is látszik se égen, se földön, hogy ki s honnan lehetne jobb. Ármánykodással, szidalmazással, egymás és mások sértegetésével, uszítással, inszinuálással meg nem sokra megyünk.Ezért azután valóban az a helyzet: "Óriási az írástudók felelőssége..."

susu64 2014.12.12. 13:58:08

@turista a saját országában: kicsit képezd magad a fogalmak világában: próbáld megérteni, hogy mi is az, hogy fasisztoid. Addig meg ne irkálj és főleg ne tudatlanozz seggfejezz le senkit, miközben az alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában. Neked is jobb lenne így.

susu64 2014.12.12. 14:01:25

@s: "S" urat/hölgyet, vagy ki tudja nem lehetne esetleg kitenni innen, vagy legalábbis beiratni valamilyen képzésre, nem igazán jó a stílusa. Sőt, kifejezetten bántó.

susu64 2014.12.12. 14:04:06

@lófüle elemér: miért is rossz? (Roszatom). A finneknek jó?

Szúnyog 2014.12.12. 14:08:28

@BiG74: "Az atomerőmű nem rossz dolog, de eléggé szaros, hogy ők ott fent már megint kurvára jobban tudják, hogy mit akarunk mi. "

Ugyan mondd már el, hogy mit akartok ti? (Kik is?)
Hogyan gondolod, mindig a leghülyébb nick döntsön egy beruházásról?

Szúnyog 2014.12.12. 14:19:31

@egy igazi Ténytár: "UGYANEZT mondtak 56-rol is, hogy legyen Kadar, nincs baj a komcsi rezsimmel !

Pl. Pozsgay amikor gyalazta a hosoket, hogy biztos a Mindszenthy fele hanyingert kelto senkiket akarjak?

Vagy Csoori Sandor fele irok az ENSZ-hez kuldott levelukkel, amikor a fasizmus felkavarodott uledeket hangoztattak. "

Azért annyira sötét bolsevik, mint te, szerencsére már tényleg nem sok van.

Szúnyog 2014.12.12. 14:20:54

Ez a gyűlölet blog is a napi menü része lesz ezentúl zsindexéknél?

Khonsu 2014.12.12. 14:21:20

@lófüle elemér:
A tervezett reaktortípus jelenleg a kereskedelemben elérhető legfejlettebb a világon. Az oroszok nagyon ott vannak atomtechnikában és még meg is hitelezik az építést. Inkább az aggaszt, hogy a titkos részben miről állapodtunk meg Putyinnal, de nem szart építenek, afelől nyugodt lehetsz.
Mellesleg, ha nem kúrják el a nyugdíjvagyont, nem lenne szükség a hitelre, felépíthettük volna belőle az erőművet, aztán a bevételből lehetett volna nyugdíjat fizetni hiteltörlesztés helyett. Ehelyett huss, volt nincs. Inkább ezért kéne őket elővenni.

Szúnyog 2014.12.12. 14:35:42

Csonka Balázs szerző jó eséllyel azonos a 4K nevű drogpártocska (egykori?) alelnökével.
Nincs több kérdésem.
Lapozzunk!

pityókaborsommelier 2014.12.12. 14:40:31

Vagyis nyugodjunk bele orbán uralkodásába, mint a kisebbik rosszba. Hányszor hallottam már hasonlót!

s 2014.12.12. 14:41:00

@Tudományos libsizmus: Akasztják orbánt. Remélem azért ez nem új?

s 2014.12.12. 14:43:17

@susu64: Úr. Tudod, egy úr a pokolban is úr. Bár lehet, hogy feleslegesen mondtam mindezt.

vajdasagi 2014.12.12. 14:49:24

@paráznabillegető: Jogos kérdések. És nagyon jó, hogy valaki felteszi őket.
Nyilván nincs ember, akinek ezek mindegyikére van válasza. De megpróbálkozom kettővel:

Oktatás: elviselek majd, sőt támogatok minden adóterhet, amelyből a befolyt pénzt szigorúan az oktatásba forgatják, és nagyon erősen támogatom, hogy egy a hazájáért valóban aggódó ember vezesse az oktatási minisztériumot (amelyet vissza kell állítani). Pl. Pokorni kapásból megbízható vele, és van annyira rendes ember, hogy elfogadná, bármilyen szakértői kormány is kérné erre fel.
Nagy fizetésekkel lelkes és jó pedagógusokat gyűjtök, jutalmazok. És azt remélem, hogy 10 év alatt elkezdünk javulni. Az ilyesmihez idő kell.

Gazdaság: elviselek és támogatok egy valódi független szakértőt, aki egyrészt jót akar a nemzetének, másrészt ért is hozzá, és végül nem korrupt. Pl. az Oszkó nekem megfelelne, de van még kb. 10 másik is, aki szóba jöhet. És elvárom tőle, hogy minél kevésbé nyúljon bele a piac működésébe, és vállalom, hogy sok szellemi tőkét exportálok, ha hagynak. Meglásd, sok ilyen lesz, és nem telik bele 10-20 év és tartós javulás jelentkezhet (aki 1-2 évet ígér, az hazudik, vagy sarlatán).

A többit ne tőlem várjátok, mert én közben ezzel egy időben próbálok dolgozni is.

s 2014.12.12. 14:57:55

@maxell a birka hegesztő: "Aztán további adókat kell bevezetni, mert üres államkasszával hamarosan a hanyatló, rothadó Nyugat csatlósai leszünk."

Aha, birkaember, persze. Azt nem lehetne, hogy az általunk befizetett adót ne basszák el magáncélokra, birkaember? Mert a sziijártó papa biztosan nagyon dolgos ember volt, de akkora kibaszott ingatlant talán még álmában sem tudott volna összedobni a hülyegyerekének, birkaember. Tudod, az úgy lehet, hogy a mi befizetett adónkból élnek egyesek ennyire gecire kurva jól. Pedig nem kellene. Az a pénz nem arra van. A habonyárpiról már nem is beszélve. Az kérlek alássan egy végzettség nélküli faszparaszt, aki szintén úszik a pénzben. A közpénzben. Mert a kibaszott cége (Szines tinták) egy kurva forint bevételt nem termelt az utóbbi években. A srác mégis kő gazdag. A faszom sem érti, hogy miből. Talán ott is van egy dolgos papa. Bár nem hiszem, mert nagypapi Horthy tisztje volt, tehát annyira kurva jól nem mehetett a bolt Kádárék alatt. Tudod, birkaember? Az a pénz valószínűleg szintén a miénk. Majd szépen visszakérjük, amikor eljön az ideje. Birkaember. Te ne legyél akkor ott, nem lesz szép látvány.

s 2014.12.12. 15:09:43

@BiG74: Tetszik, hogy titkosították az erről szóló szerződést. Mi fizetjük, de nem kell tudnunk, hogy mit. A kibaszott kurva rohadt anyátokat, bazdmeg. Tedd ki elém az a szájbabaszott szerződést, hogy láthassam, mi a faszt írtatok alá a nevemben (is).

Emmett Brown 2014.12.12. 15:12:50

@s: higgadjál már le, teljesen hülyét csinálsz magadból.

s 2014.12.12. 15:16:36

@Androsz: Akkor a végkövetkeztetésed az, hogy orbán mindörökké?

Vegyél be még a gyógyszeredből. Szerintem a déli adagot kifelejtetted. Bár lehet, hogy a reggelit is.

Khonsu 2014.12.12. 15:18:21

@paráznabillegető:
Lenne éppen rá válaszom, vagy inkább ötleteim, de kicsit hosszú lenne most leírni (úgy 15-20 A4-es oldal), majd egyszer fellövöm a netre és lehet olvasgatni, akit érdekel. Nem vagyok sem politikus sem közgazdász, de szerintem lehet valami abban amit kiötöltem, majd megszakérti aki akarja. Eléggé "unortodox", de szép logikus (-nak látom). Nem a dolgokat cserélném ki, hanem a dolgok mögötti rendszert, aztán csak hagyni kell működni és kész. Nincs ellenségkép, nincs érdeksérelem, mindenki jól jár (igen, még a fityiszesek és a libsik is :). Mellesleg nem országspecifikus a dolog, eredetileg a válság megoldására találtam ki, úgyhogy akár exportálni is lehetne.

Na ezzel nem mondtam semmit, csak jelzem, hogy nem csak vaktában kritizálok, ötleteim is vannak az alternatívára :)

s 2014.12.12. 15:19:45

@Emmett Brown: Nem gondolnám. Hülyét ti csináltatok magatokból. Erről szól az egész kibaszott elmúlt öt év. Hülyének néznek titeket, valószínűleg azért, mert azok is vagytok. Ha nem szólsz, ez nem is fog megváltozni.

Emmett Brown 2014.12.12. 15:23:31

@s: lol seggfej. benézed a bircaparódiát, nincs szövegértő képességed, és egyből kategorizálsz. szerintem te egy bérfideszes vagy, akit azért tartanak, hogy mindent lejárass ami kormányellenes, mert veled egy platformon leni nagyon kellemetlen érzés.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2014.12.13. 04:13:38

@s: "Akkor a végkövetkeztetésed az, hogy orbán mindörökké?"

Nem. A végkövetkeztetésem az, hogy a magadfajta kis pöcsök nemcsak nem tudják, hogy mi legyen, amikor Orbán eltakarodott, hanem még csak azt sem értik, hogy mi lehet ezzel a probléma. Hőbörögni, netforradalmárkodni könnyű, ott matyizol a laptopod előtt, és hétmérföldes bunkó módjára ugatsz le mindenkit. Ahelyett, hogy valami bizonyságát próbálnád adni annak, hogy nem csak hörögni tudsz, hanem egy kicsit gondolkodni is. Hiába kérdezlek, és mást is, nincs válasz. Még egyszer: mi legyen utána? Vagy ez csak amolyan parasztlázadás, pöcs módra, otthonról? Majd elkergessük a fődesurat, aztán minden jó lesz? @Fejesrob:, @vajdasagi:, @Khonsu:, például, véleményt írtak, elképzelést, van valami fogalmuk arról, hogy mi van az ablakon túl. Beszélgethettél volna velük, de te nem tudtál egy hasznos szót sem kinyögni.

Nekem is tele van a tököm az osztogatókkal, de nem vagyok olyan csökött agyú, hogy azt higgyem, más nem csinálná. Kezdetben talán nem ennyire. Orbánékat nem eltakarítani kellene, hanem rendesen ráverni a kezükre, utána pedig a már felépített államot kezdjék gyorsan hasznos munkára fogni. Elkanászodtak alaposan, ez kétségtelen. Ha most a helyükre ültetjük a szocikat vagy a libsiket, akkor fél évig csak a pénzek átmentése és az új klientúra meg az új hivatali rendszer kiépítése folyna. Egyszerűen nem értem, miért lenne nekünk az jó.

vajdasagi 2014.12.13. 17:03:26

@Androsz: Engem jó kontextusban említesz, amit persze köszönök. De én a hozzászólásodhoz hozzászólnék.

Azt mondod: "rendesen ráverni a kezükre, utána pedig a már felépített államot kezdjék gyorsan hasznos munkára fogni" Ezt úgy is mondhatnánk: ne lopjanak többé. Ez stimmel.

De még egy feltétel kéne: ne sarlatánok irányítsanak: a Matolcsy az nem komplett, a Varga nem mer lépni, és így beleegyezik dolgokba, még ha azok károsak is, és a Szíjjártó sem nőtt fel a feladatához. A többiekkel valóban csak az a baj, hogy lopnak (!!!)

Csakhogy nem látom egyik feltételt sem teljesíthetőnek. Vajon menthetetlenek vagyunk?

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2014.12.13. 21:20:32

@vajdasagi: "Vajon menthetetlenek vagyunk?"

A mindenféle hírek alapján – amelyek persze elég gyenge és megvezetett tájékozódási lehetőséget nyújtanak, pedig a királyi tévén kívül mindenki teljesen független és izé – úgy néz ki, hogy ezt több európai ország is megkérdezheti magától mostanában. Ha nem lesz lényeges változás a gazdaságirányításunkban, nemzetközi politikánkban, nemzeti politikánkban, akkor én a magam egyszerűségével nem tudom elképzelni, hogy miféle megoldás lenne alkalmas egyáltalán a róla való álmodozásra. Elcseszett, már csak gyufalábakon álló globális gazdasági mechanizmus rúgja az utolsókat, aminek az életét eddig még mindig sikerült meghosszabbítani, de egyetlen ügyes és tébolyodott spekuláns képes lehet az egész összerogyasztására. Vagy egy jól sikerült terrorista merénylet. Egy időjárási vagy technikai katasztrófa szintén megadhatja a kegyelemdöfést. Kölcsönös függés és körbetartozás egy réges-rég veszélyesként azonosított, de lebontani senki által sem mert monetáris és ellátási tákolmányban. Ha itt valaki húz egy merészet, könnyen lehet, hogy végül maga alól rúgja ki a sámlit.

Épp ezért lenne jó végre, ha a hazai ellenzék javaslatokkal állna elő, a már teljesen hiteltelenné vált baszogatás helyett, és ahelyett, hogy időnként bejelentik, hogy a kormánynak hová kellene pénzt injektálnia. Nem valami helyett, hanem csak úgy, a semmiből. Ennek így semmi értelme. Ha az ellenzéknek vannak hozzáértő pártolói, akiknek van szakértő elképzelésük legalább a hazai gazdasági zűrzavar egy kis javítására, azok megszólalhatnának végre. Nem a csak félig védhető standionépítést kellene orrvérzésig emlegetni, megy hogy mutyi van, hanem mondják azt, hogy áttekintési lehetőséget kérünk a gazdasági adatokról, és meg fogjuk tenni a konstruktív módosítási javaslatainkat. Nem nyilvánosság előtt, mert az igenis nem tartozik ránk, ahogy egymás tökét csavargatják. De lássunk olyan lépéseket – a Fidesz részéről is ám –, amelyek azt mutatják, hogy elkezdődött a komoly fejtörés, felhasználva a rendelkezésre álló szellemi erőforrásokat, félretéve a pártjelszavakat. Vitázni mindig hasznos lehet, a civakodásból viszont nagyon elegem van. Akinek nincs mondanivalója, csak hogy a kormány lop, csal, hazudik, arra én már nem vagyok kíváncsi. Mondjanak valami értelmeset arról, hogy mi és miért lenne reményteljes manőver. Nem a tartalékok ostoba felélésével, hanem a jövőbeli tartalékok megteremtésének megtervezésével. Ezért tartjuk a vezető szakértőket, intézményeket és parlamenti szakbizottságokat.

Az, hogy sok pitbull odáig lát, hogy orbántakarodj, meg hogy Vida Ildikó mit akar, az tök mindegy. Hálistennek nem ők kormányoznak. De ha a mostaniak nem kapják össze magukat, nem hagyják abba a saját kis üzletek kötögetését a költségvetési pénzekből, akkor megérhetik, hogy tényleg elzavarják őket a pitbullok, de akkor meg is érdemlik. Annak idején a Fidesz emlegette, hogy az MSZP legyen boldog, amiért annak idején elkerülték a megittasult tömegek haragját – és ezt meg is bánhattuk rendesen, de hát mi voltunk a barmok –, de most szarabbul állunk, mint akkor, és esélyes lehet néhány eldurvulás. A csőcselék öncélú fosztogatási rohamai nem kaphatnak jelentős támogatást, azokat le kell kaszálni, de pár kiemelkedő tolvaj – bármilyen párt oszloposaként is – még ostrom alatt találhatja magát. Előtte persze általában senki sem gondolja, hogy megtörténhet.

A Fidesz szarul kormányoz, elvesztette az irányt és a belső támogatást is. Az Országgyűlésnek jelenleg semmi hasznát nem látjuk. Orbánnak sem az öklét kellene már összeszorítania, mert azzal már elkésett. Ha erős vezetővé tette magát, akkor most használja azt a rend keresésére, különben egyszer még én is ott lehetek az ablaka alatt.

vajdasagi 2014.12.14. 11:03:35

@Androsz: Csak egy rövid megjegyzés: a nyugati gazdaságok, köszönik, jól vannak. Nem nőnek nagyon, az igaz, és nem is tudják minden polgárukat egyre gazdagabbá tenni (csak a nagy többséget) - de igen magas szinten stagnálnak. Amíg nem zuhannak, addig náluk minden rendben van. Azt csak velünk akarják elhitetni a romlott politikusaink, hogy Németország bajban van.

Az USA is rendben van, noha persze ez összegében értendő: a társadalom szétszakadása ott azért nagyon erős: a lakosság egy része csúszik lefelé, és persze ez probléma. De a nagyobbik része még mindig egyre gyarapszik, pedig eddig is elég jól éltek.

Minden országnak vannak ilyen-olyan problémái, de hidd el: a miénk a súlyos probléma, nem az övéké. És sajnos egy majd a 10 év múlva mért GDP-ben fog látszani.

Végül: tudom, még a nehéz helyzetben lévő Magyarországnál is van rosszabb: ilyen pl. Ukrajna, Szerbia, Oroszország, Azerbajdzsán. No ezekhez képest nálunk nagyszerű.

igazi Ténytár 2014.12.20. 04:45:55

@ Valoban ovatosan hiszen Mar a Simicskatol BETOJT TÖRÖK GÁBOR IS POLGÁRHÁBORÚT VIZIONÁL, mert különben a hívei azt csinálnak érte....

____
m.hvg.hu/itthon/20141218_torok_gabor_interju
.
HA MOST – a magyar választók számára meggyőző érvek nélkül – ELÉRNÉK, HOGY ORBÁN MENJEN, akkor 300 ezer ember vonulna a parlament elé, hogy megvédje a miniszterelnökét. Ez POLGÁRHÁBORÚS HELYZET LENNE.

Értsem azt, hogy rámásztak Török Gáborra?
T. G.: A jelöltségre, s mint jelöltre, rám is.
hvg.hu: Jöttek a telefonok?
T. G.: Nemcsak telefonhívásokról van szó....
____